duminică, 27 iulie 2014

Suleyman Magnificul episodul 128 rezumat







Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 128 (119 turcesc)

 

Se țese un complot împotriva lui Suleyman și Elkas, dejucat de Mustafa. Sultanul este bolnav de o boală de picioare. Prințesa Anne a Poloniei cere un împrumut lui Hurrem. 



Cihangir se întâlnește cu tatăl lui și îi spune că s-a răzgândit și că nu mai vrea să meargă în campanie pentru că el nu este de nici un folos nimănui, dar sultanul îi răspunde că el a hotărât să-l ia pentru că este priceput. Mihrimah îl cheamă la ea pe Jal și îi cere să se asigure că Elkas nu se va mai întoarce din campanie. Sumbul se sfătuiește cu un comerciant care râde de el când îi spune că ar vrea să deschidă o cafenea. Se pleacă în campanie și Baiazid se gândește să-i spună sultanului despre căsătoria cu Huricihan, iar Cihangir este preocupat de supărarea lui Suleyman pe Mustafa. Rustem îl sfătuiește pe Baiazid să nu-i vorbească sultanului despre căsătoria lui pentru că el (Rustem) și cu Hurrem îl susțin ca să-l pună pe tron când va veni vremea, dar Baiazid observă că Selim a fost pus locțiitor, și nu el. 

Suleyman Magnificul episodul 128 rezumat
Mustafa vine la primul loc de campare a armatei și se întâlnește cu tatăl lui care îi reproșează comportamentul și minciuna cu privire la căsătoria cu Mihrunisa. Prințul îi explică faptul că nu putea trăi fără ea și că numai din iubire a vrut s-o protejeze, dar Suleyman răspunde că în acest fel a dovedit că este slab și dacă e așa, dușmanii ar putea profita de slăbiciunile lui. La palat, Sokollu o informează pe Hurrem că prințesa Poloniei cere ajutorul. Hurrem zâmbește satisfăcută, apoi îi spune lui Sokollu că acum are responsabilități crescute pentru că Rustem e plecat în campanie și i cere să fie cu ochii pe Selim și s-o înștiințeze despre tot ceea ce face acesta. 

Suleyman Magnificul episodul 128 rezumat
Cihangir, Mustafa și Baiazid discută despre trădarea lui Huricihan, iar Baiazid cu ochii în lacrimi, spune că nu mai știe pe cine să creadă, pe Huricihan sau pe mama lui care mereu i-a spus că fata asta dorește doar răzbunare. La palat, Nurbanu și Selim admiră tronul lui Suleyman iar Selim se așează pe el fiind otrăvit de microbul puterii. Nurbanu îi spune că dacă își dorește cu adevărat tronul, va trebui să se dea bine pe lângă mama lui, pentru ea deține puterea cu adevărat. A doua zi Selim îi face cadou mamei lui o coroană venețiană, adăugând că pentru el este foarte valoroasă deși știe că preferatul ei este Baiazid, apoi se întreabă cu voce tare cum ar fi dacă Baiaizd ar deveni sultan, și toată lumea ar trebui să asculte de el, și cum ar fi dacă el ar ajunge pe tron și s-ar sfătui mereu cu ea, mama lui? În cortul lui Suleyman Baiazid îi împărtășește acestuia temerile sale cu privire la loialitatea și adevărul spuselor lui Elkas și propune să meargă în recunoaștere în zona de campare să se asigure că totul este în regilă. Cihangir aprobă. Suleyman se enervează și spune că Elkas nu are motive să trădeze atâta vreme cât va deveni cumnatul lui și va urca pe tronul Persiei. În acest timp Atmaca se hotărăște să-i spună lui Mustafa despre ceea ce știe, că va avea loc o ambuscadă a perșilor împotriva sultanului și a otomanilor.

Suleyman este obosit și se sprijină pe umărul lui Lokman. Abbas cu un amic își pregătesc cuțitele să-l omoare mai întâi pe Elkas când vor ajunge la Van, apoi pe Suleyman.  La palat, Nurbanu o lingușește pe Hurrem numind-o sultana întregii lumi. Selim îi spune mamei lui că regele Poloniei este bolnav și că prințesa Anne are nevoie de ajutor. Baiazid îl vede pe Mustafa apropiindu-se de tabără, deși Mahidevran îl sfătuise pe fiul ei să nu forțeze mâna destinului. Mustafa spune  că-l caută pe sultan ca să-l avertizeze că urmează să fie omorât. Rustem și Baiazid vin și ei cu săbiile pregătite. Surprinși, asasinii lui Suleyman atacă și ei, dar sultanul face o manevră și scapă. Sub ochii lui Cihangir, Baiazid omoară pe unul dintre asasini iar Mustafa îl imobilizează pe cel de-al doilea. Suleyman cere explicații pentru prezența lui Mustafa acolo. El îi povestește despre gardianul de la palat și spionul lui Elkas, dar sultanul, neîncrezător, întreabă de ce nu au venit direct la el să-i spună despre această trădare. Abbas atunci spune că șahul Persiei l-a trimis pe gardian la Mustafa, pentru că știa că este împotriva războiului cu perșii, în speranța că el va putea opri conflictul. Ca să pună paie pe foc, Rustem adaugă că probabil șahul Tahmasp are tot interesul ca Mustafa să ajungă pe tronul imperiului.

Suleyman Magnificul episodul 128 rezumat
Nurbanu îl sfătuiește iar pe Selim s-o lase pe Hurrem să facă ce vrea, ca să o convingă că dacă el va ajunge sultan, ea va fi adevărata conducătoare. Elkas se întreabă cum de nu și-a dat seama că oamenii apropiați lui erau de fapt spionii fratelui său. Baiazid îi arată susținere lui Mustafa, ca în cazul în care sultanul moare, el să fie conducătorul armatei. Cihangir cere și el să se alăture celor doi frați. Suleyman este consultat de medic pentru că îl doare un picior, dar acesta îi spune că starea sănătății s-a agravat din cauza campaniei. De asemenea sugerează ca Cihangir să fie trimis înapoi la palat. Suleyman propune ca fiul său să plece însoțit de Mustafa, dar Cihangir afirmă că fratele său mai mare este priceput la război și nu e cazul să părăsească tabăra. Prințesa Anne ajunge la palat unde este întâmpinată de Fatma. Când se întâlnește cu Hurrem îi spune că lăcustele au distrus recolta și că sunt probleme din cauza ciumei. Ajutorul pe care i-l cere sultanei Hurrem ar fi un împrumut financiar ca să poată să se descurce ca să hrănească poporul. Hurrem o asigură că-l va ruga pe Selim să le distribuie alimente și bani dar nu ca împrumut, ci ca donație. După ce prințesa iese, Gulfem îi amintește sultanei că nu ar trebui să facă promisiuni atâta vreme cât Suleyman nu are cunoștință despre aceste lucruri.

Suleyman Magnificul episodul 128 rezumat
În piață Sumbul deschide o prăvălie numită "Acasă la Sumbul" iar când lumea întreabă ce vinde, el spune că vinde o nouă băutură făcută de el numită cafea. Însă oamenilor nu le place noua băutură. Prințesa Anne primește ajutorul promis de la Selim apoi discută despre harem, întrebând dacă un prinț otoman ar avea voie să cunoască și o femeie dintr-o altă dinastie, nu doar kadînele haremului. Răspunsul se lasă așteptat pentru că intervine Nurbanu care nu se lasă până n-o vede pe prințesă ieșită din încăpere.  Orașul Van este cucerit de otomani, iar sultanul îl laudă pe Baiazid. Cihangir se pregătește să plece și Mustafa îl roagă să-i spună tot ce se petrece la palat. Afife primește o scrisoare de pe câmpul de luptă și este informată că sultanul probabil are o boală gravă din moment ce picioarele sale sunt afectate destul de rău.


sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 124, 125, 126, 127, Kanal D.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.