vineri, 29 august 2014

Trandafirul negru - un nou serial turcesc la Pro TV. Prezentare






Trandafirul negru - un nou serial turcesc la Pro TV. PrezentareTitlul original: Karagul
Traducere: Trandafirul negru
Gen: dramă
Episoade: +60
Difuzat în Turcia de Star TV începând din martie 2013
Producator: Avsar Film
Regia: Murat Saracoglu
În România va fi difuzat începând cu data de 15 septembrie 2014 de Pro TV

Ebru (Ece Uslu) este o tânără căsătorită cu Murat (Ozcan Deniz). Ei locuiesc în Istanbul și duc o viață frumoasă împreună cu cele două fete ale lor, Ada (Ayca Aysin) și Maya (Ilayda Celik) și un băiețel. Murat este un bărbat cu stare, dar care provine dintr-o familie tradiționalistă și conservatoare din sud-estul Turciei. De tânăr își dorește să trăiască o viață modernă în marele oraș și decide să plece de acasă. La un moment dat afacerile nu-i mai merg cum trebuie și se vede nevoit să plece în orașul natal ca să-i ceară niște bani fratelui său mai mare Kendal (Mesut Akusta). Însă Kendal mereu a dorit să fie singurul moștenitor și cap de familie, fiind foarte invidios pe Murat. El are la rândul său două soții și un fiu cu dizabilități.

Când Murat ajunge acasă, secretul său este dezvăluit: el mai are o soție și un fiu, deci duce o viață dublă, foarte diferită de aceea din Istanbul. Narin (Ozlem Conker) soția și cu Baran (Mert Yazicioglu) fiul locuiesc cu părinții săi. Narin este chiar rudă cu el, de aceea familia lui Murat o consideră adevărata cumnată a lor. Familia nu vrea ca Murat să se despartă de ea, de aceea el o vizitează pe această a doua soție odată pe lună, fără ca familia lui din Istanbul să bănuiască ceva.

Pe de altă parte, mai există un secret care-i afectează viața nu doar a lui Narin ci și pe aceea a lui Ebru. Cu ani în urmă după ce Murat s-a căsătorit cu Ebru, au avut un băiat despre care medicii i-au spus acesteia că a murit la naștere. Dar în realitate Murat a luat copilul și l-a dat lui Narin să-l crească, pentru că ea nu putea avea copii. Băiatul a fost botezat Baran și a fost crescut de Narin fără ca ea să știe cine-i este mama adevărată.

Când Murat ajunge acasă, vorbește cu fratele lui mai mare, îi explică situația delicată prin care trece și-i cere partea lui de moștenire ca să se poată salva din datorii. Mai susține și că nu mai vrea s-o mintă pe soția sa, că vrea să-l ia pe Baran la Istanbul și să dea la iveală toate secretele din viața lui, pentru că au devenit o povară pe care n-o mai poate duce. Kendal nu acceptă așa ceva: nici să-i dea partea de moștenire, nici să-l dea pe Baran și nici să se afle despre viața dublă a lui Murat. Plin de ură, gelos dintotdeauna pe fratele mai mic, Kendal îl omoară.

Tragedia îi transformă viața lui Ebru atât de puternic încât ea nu-și mai revine niciodată. Totul se transformă într-un coșmar. Brusc, află despre moartea soțului ei, apoi despre afacerile care mergeau prost și că, drept urmare, nu mai are cu ce le plăti taxele școlare copiilor ei. Proprietățile lor din Istanbul fuseseră ipotecate de Murat și le sunt luate de bănci. Atunci, singura soluție i se pare că este să se mute cu totul în orașul și în casa părintească a soțului ei. Acolo încearcă să ducă o viață nouă, dar lucrurile se complică odată cu apariția lui Firat (Yavuz Bingol), un bărbat de încredere.

Dacă Ebru va afla că Baran este băiatul ei, sau că Murat a fost omorât de propriul frate, ori dacă ea și copiii ei se vor adapta la noua viață, vom afla urmărind serialul Trandafirul negru la Pro TV, difuzat în locul serialului Tânăr și neliniștit, după-amiaza de la ora 16.00 de luni până vineri.




10 comentarii:

  1. Veți face rezumate și la acest serial?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosmine, de data asta nu cred. Ti-l las tie, eu nu stiu daca am timp. Avem un control de la minister in toamna asta la liceu si nu mi-as ocupa tot timpul liber cu blogul. Dupa ce trec ei, mai vedem ce mai fac.

      Deocamdata zic ca imi ajunge ca fac rezumatele la Suleyman si la Tradarea. Mai am si cate un episod din Emir in Yolu pe saptamana de scris... Medcezir... deci nu prea m-as incumeta sa mai iau inca unul. Ma gandesc ca daca am ceva mai mult timp la dispozitie pot face rezumate ceva mai lungi la Tradarea.

      Ștergere
    2. Oricum ma gandeam sa le traduc din turca deoarece de văzut nu cred că voi putea .. Acuș începe clasa a 8-a.. O sa ma pun pe treabă cât mai e vacanță să fac pentru primele 2-3 săptămână(10-15 ep)

      Ștergere
    3. Poate dupa luna octombrie - cand am inteles ca avem acea vizita - ma mai incumet si eu la Karagul, dar pana atunci, nu m-as baga. Daca am noutati in privinta acelui control din minister, si aflu ca vin mai tarziu, atunci poate ma incumet. Dar altfel, nu.

      Ștergere
    4. Oricum să le urmăriți înainte nu ați putea nici dacă nu ați avea acel control, deoarece este de luni până vineri.. Nu ați mai avea timp de alt serial.. Succes la control!

      Ștergere
    5. Ai dreptate, uitasem că se dă zilnic d( iar eu am ore și după amiaza, deci nu am cum să-l văd chiar dacă aș vrea. Pe de altă parte, am căpătat și eu experiență, nu mai am nevoie să văd toate episoadele ca să fac rezumatele în avans. :P De exemplu, la Trădarea nu am văzut nici un episod de la cap la coadă, și nici măcar pe jumătate. Dar zic eu că, oricum, rezumatele sunt inteligibile și destul de aproape de acțiunea din episoade.

      Dar dacă aș găsi rezumate - în engleză ar fi ideal, dar, deh! - aș face, tot așa, câte 3 sau 5 odată. Dar ieri am căutat destul de bine pe internet, zic eu, și la Karagul n-am găsit nimic nici în turcește. Mai caut, dar nu-mi fac speranțe.

      Mulțumesc de urare, să dea Dumnezeu să ieșim bine! Că asta e important!

      Ștergere
    6. Nu aveți pentru ce!

      Ștergere
  2. La serrialul TRADAREA, am vazut ca exista rezumat numai pana la episodul 29. Urmatoarele episoade, unde au rezumatul? Sunteti minunati, cei care faceti aceasta munca benevol: traducerea si rezumatele serialelor! Va multumesc! Georgeta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezumatele apar cam cate 2 pe saptamana. Deja sunt vreo 4-5 episoade in avans fata de ceea ce este la tv. Nu traduc, ca nu am din ce - nu stiu turceste. Ma uit la serial in limba turca si ce inteleg, rezum :)

      Ștergere
  3. multumim pt traducerea filmelor turcesti ...continuati cele incepute. sanatate voua .

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.