joi, 22 ianuarie 2015

Cum accesorizezi bijuteriile?






Oamenii poartă bijuterii de peste o sută de mii de ani, dar se pare că nici atunci nu era ușor de procurat o podoabă care să fie potrivită întru totul purtătoarei, sau de ce nu?, purtătorului ei. Însă astăzi există o multitudine de opțiuni de unde poți alege, o puzderie de bijuterii din diferite materiale, cu diverse pietre, din care să tot alegi. Doar că uneori este necesar să știi cum trebuie să porți bijuteriile, cum să le accesorizezi la o ținută și mai ales pe ele între ele.


Secretul este să-ți echilibrezi bijuteriile și celelalte accesorii și să nu fii supraîncărcată cu ele. Dacă porți o eșarfă înfășurată în jurul gâtului, lasă colierul în spatele ei, nu-l scoate deasupra, iar dacă eșarfa îți lasă gâtul liber, poți purta și mai multe coliere în același timp, dacă-ți place și dacă te avantajează. Se spune că bijuteriile pe care le porți trebuie să se potrivească aspectului tău fizic, în sensul că unei femei mignone nu-i stă prea bine cu bijuterii mari și voluminoase, iar unei doamne mai înaltă și corpolentă n-o să i se potrivească perfect o bijuterie sau orice alt accesoriu prea delicat.

Cum accesorizezi bijuteriile?
Dacă vrei, poți amesteca aurul cu argintul, deși se spune că aceste metale "se mănâncă" unul pe celălalt, dar totul e posibil să nu fie decât o superstiție. Eu n-o voi face pentru că de când mă știu am avut o atracție pentru argint pe care-l port cu mare drag, și cum mai sunt doar câteva zile până când împlinesc o vârstă, deja am primit cadou o sumă de bani cu care să-mi iau o bijuterie, iar eu de atunci mă tot gândesc că am nevoie de un colier din argint, ochios și frumos. M-am uitat la mai multe modele coliere argint și am ales câteva, deși încă nu mă pot hotărî pe care să-l aleg, dar poate cu ajutorul vostru o să reușesc asta în timp util. Cu toate acestea cred că-mi place cel mai mult colierul cu sticlă millefiori, pentru că se potrivește la mai multe ținute de zi, datorită culorilor lui.

Cum accesorizezi bijuteriile?
Iar dacă tot am hotărât că bijuteria de anul acesta va fi un colier de argint, mi-aș mai dori unul, mai lung, care să alungească silueta, să-mi evidențieze gâtul și bustul, nu unul care să pară că-mi fragmentează decolteul în două. Iar dacă vei purta un colier lat, mare, trebuie să ai grijă să porți cercei mici, care să nu iasă în evidență la fel ca și colierul, și invers, dacă porți o pereche de cercei mari, atunci gâtul poate rămâne liber de bijuterii. De asemenea, la aceeași mână nu este armonioasă o combinație dintre o brățară lată și mai multe inele mari, proeminente, ci se optează ori pentru una ori pentru celelalte. În toate acestea trebuie să existe un echilibru, accentul, și implicit privirea, să cadă acolo unde dorește purtătoarea acelor accesorii: pe degete sau pe încheietură, la gât sau la urechi și față.

Cum accesorizezi bijuteriile?
O bijuterie se cumpără și în funcție de cum apare aceasta pe pielea femeii care o poartă. O piele bronzată, oacheșă, se va asorta întotdeauna de minune cu argintul sau cu alte materiale în tonuri calde, pe când o femeie blondă cu pielea deschisă la culoare, s-ar potrivi foarte bine cu aurul și cu culorile mai pastelate. Totuși în ziua de azi regulile purtatului de accesorii nu se mai respectă așa de strict ca altă dată, așadar cineva poate amesteca materiale, stiluri și culori așa cum dorește și cum simte în acel moment. Azi, un amestec de bijuterii vintage, prețioase, cu bijuterii handmade este binevenit, totul depinzând de puțină intuiție și de felul în care știm să armonizăm accesoriile între ele pe o ținută anume.

În final aș spune că oricâte bijuterii ți-ar plăcea să porți, poate că este bine de reținut sfatul celebrei creatoare de modă Coco Chanel care spunea că o femeie, înainte de a ieși din casă ar trebui să se mai uite odată în oglindă și să mai dea jos o bijuterie de pe ea. Altfel, vă doresc să fiți frumoase și bine accesorizate, oriunde v-ați afla!



12 comentarii:

  1. Aha, ti-ai revenit cu articolele astea de fashion,....:) ma gandeam eu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da' ce-ti mai plac bijuteriile de scrii asa de des despre ele :))) oare sa spun de pe-acum la multi ani? sau sa mai astept o saptamana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi plac, ce-i drept, nu-i pacat. Ei, nu mai poti avea putintica rabdare?

      Ștergere
  3. multumim mult de sfaturi draga mea.Candva eram adepta gablonturilor si la tinute sport ma accesorizam cu fel de fel de articole deosebite,la tinute clasice purtam ceva finut.Acum nu mai port nimic,nici la tinute sport si nici la cele clasice,port doar asa cate o esarfa in funtie de tinuta si eveniment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am purtat niciodata gablonturi ca nu imi place sa tot dau jos si sa pun iar cerceii sau lantisorul de la gat. Dar de la o vreme ma bate gandul sa-mi iau accesorii din piele si metal :))))))) A 'nnebunit lupu" :D

      Ștergere
  4. Sal! Nu ne-am mai vazut de mult. Uite ca nu m-am gandit cata dreptate ai. Am un set colier + cercei mari si nu stiam de ce nu-mi placea - eu le puneam pe toate trei pe mine. Deci trebuia ori cerceii, ori colierul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sal! pai asa e mai bine, ori colierul, ori cerceii, daca sunt mari. Am vazut asta pe un clip youtube unde te invata cum sa porti bijuteriile :)

      Ștergere
  5. Interesant dictonul lui Coco Chanel. Cred ca o sa-l si aplic pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar se aplica femeilor carora le place sa poarte mai multe bijuterii pe ele. Oare chiar asa de multe femei fascinate de bijuterii sa existe? :)

      Ștergere
  6. Uite articolul asta mi-a scapat. sa sti ca si barbatii poarta bijuterii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu fac diferenta intre bijuteriile pe care le port la evenimente, zi de zi sau in vacanta. Fiecare este intr-o anumita categorie.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.