sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Serialele turcesti ale anului 2015




Serialele turcesti ale anului 2015
În acest an câteva producții interesante și de la care se speră un rating mare de audiență se filmează în Turcia. Casa de filme Tims, care a produs serialul-fenomen Suleyman Magnificul, continuă seria poveștilor inspirate din istorie cu serialul Sultana Kosem, care va fi difuzat din septembrie de Star TV și o va avea pe
Beren Saat în rolul principal. Kosem a fost favorita sultanului Ahmet I, care a domnit la începutul secolului al 17-lea și a fost una dintre cele mai puternice femei ale Imperiului otoman, care a condus efectiv imperiul în două rânduri. Se anunță de pe acum un serial pe măsura predecesorului său.

Al doilea serial de interes va fi Poyraz Karayel, difuzat la Kanal D (Turcia). Firul poveștii este simplu dar foarte atrăgător: un fost ofițer de poliție se infiltrează printre membrii unei grupări mafiote și ajunge să se îndrăgostească de fiica unui lider mafiot.

Serialele turcesti ale anului 2015
Al treilea serial va fi difuzat de Show TV și probabil va avea un succes comparabil cu Oyle Bir Gecer Zaman Ki / Trădarea. Se numește Yilanlarin Ocu / Răzbunarea șerpilor iar în rolurile principale îi vom vedea pe Hande Soral, Cemal Toktas (joacă în serialul Sîla/Puterea destinului, difuzat în prezent la Pro TV) și Ceyda Ates (a jucat-o pe Hande din Feriha). Acest serial este făcut după un film cu același nume, ecranizare a unui roman, produs tot în Turcia în anul 1962. O familie de țărani duc o viață normală și armonioasă în aparență. Dar curând descoperim că există și relații adulterine, și avorturi, și politicieni locali corupți, și coduri de onoare cu strictețe respectate și tradiții feudale. Când Haceli, un sătean sărac, primește aprobarea să-și construiască o casă pe un teren de stat situat în piața satului, proprietarul unei case de vizavi, Bayram și influenta sa mamă vor face tot posibilul să-l împiedice să-și vadă visul împlinit. Încercând să rezolve problema, Haceli va implica până la urmă în această chestiune toată suflarea satului. Deși filmul poate să fie tras de păr pe alocuri, el reprezintă o serioasă încercare de a dezvălui relațiile interumane din zona rurală, drepturile asupra pământului, educația celor de la țară și corupția. Titlul filmului subliniază metaforic colcăiala atemporală de intrigi de care se lovește omul curat, generând un conflict vechi de când lumea dintre bine și rău.

Surse foto: Beren Saat - www.milliyet.com.tr    Ceyda Ates - www.sacbakimi.org




15 comentarii:

  1. interesante seriale si tu ne prezinti rezumatele in caz ca pierdem un episod.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din punctul meu de vedere, Maral(cu Hazal Kaya și Aras Bulut Inemly) va fi cel mai de succes serial al anului :) Eu aștept cu nerăbdare primul episod :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi am in plan sa scriu despre acest nou serial - era pacat sa scriu despre el asa, la gramada :)

      Ștergere
  3. Si eu astept Maral, promo-ul a fost foarte dragut!!! De asemenea, Hayat Yolunda (cu Engin Ozturk si Nur Fettahoglu - din Suleyman) mi-a atras atentia, desi s-a lansat anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hayat Yolunda s-a și terminat.. Are doar 13 episoade..

      Ștergere
  4. Multumesc pentru informaţi oferite . Sper ca cât de curând să vină şi în România . Din toate serialele turceşti, mie îmi place doar YILANLARIN OCU şi Sultana Hosem . De ve-ţi putea aţi putea să faceţi rezumate la seriale .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, George! Si eu sper asta, sigur ca o sa le fac rezumatele daca voi avea ceva sursa de inspiratie - rezumate, fie ele si in turca.

      Ștergere
  5. sunt interesante tare serialele turcesti; la inceput nu prea imi placeau pentru ca nu inteleg limba dar acum le ador. sunt povesti foarte frumoase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu ma uitam la seriale pana nu am dat de gust, cu Suleyman ...

      Ștergere
  6. Pe madam Kosem o astept si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Probabil pe youtube, dar in turceste. sau pe hindilover. net, sau .org, nu mai stiu. Oricum, serialul a fost un fiasco in Turcia, s-a anulat dupa cateva episoade.

      Ștergere
  8. Deci pana la urma si serialul Maral ramane fara sfarsit ca si Drumul lui Emir ? Ca sa nu ma mai apuc sa il vizionez degeaba.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.