duminică, 8 martie 2015

...si ne da noua astazi cafeaua cea de toate zilele!





...si ne da noua astazi cafeaua cea de toate zilele!
Trebuie să recunosc că sunt dependentă de cafea la fel ca și de internet. Și voi, nu-i așa? :) Nu mai țin minte exact când m-am apucat de meteahna asta, cred că era în studenție, dar știu că am avut odată de gând să mă las de cafea și am reușit doar preț de-o vacanță de vară, când mă trezeam la ce oră voiam eu și cafeaua nu era necesară. Cum a reînceput școala, cum m-am repezit la ibric și la borcanul cu cafea uitat într-un colț de bucătărie, pentru că nu e altă metodă care să mă facă să funcționez în parametri optimi devreme dimineața.

Am încercat toate felurile de cafea, și în funcție de chef, mi-o făceam la ibric, la nisip - asta e ceva mai greu, pentru că nu am ibric din cupru - la filtru, sau ness. Nu conta decât ce voiam în acel moment. Apoi, pe la 30 de ani au început tabieturile. Musai 3 lingurițe pline de cafea și două rase de zahăr la o ceașcă. Mă rog... ceașca e o cană de 250 ml, dar nu contează, important e să-mi placă aroma aia inconfundabilă de cafea, să fie tare, dulce și să mă trezească din somnolență. Apoi a venit perioada cu ness. A ținut puțin pentru că îmi producea palpitații. După care am descoperit filtrul și i-am rămas fidelă, pentru că am citit că hârtia de filtru reține grăsimile care se găsesc în cafea și care dacă pătrund în organism blochează funcția intestinelor de reglare a colesterolului din sânge. Și uite așa, am ajuns să nu-mi lipsească aparatul de cafea la filtru din casă.

...si ne da noua astazi cafeaua cea de toate zilele!
Dar de când am fost în Italia, cel mai mult îmi place gustul cafelei espresso. E o cafea foarte tare, e drept, dar e și foarte gustoasă. Mi-aș lua un expresor de cafea Saeco, de la Philips, e italian, adică de la mama lui, și am auzit că sunt dintre cele mai bune de pe piață și au multiple funcții: prepară mai multe tipuri de cafea, unele chiar și 18 tipuri, au vas special pentru lapte și selector al cantității de lapte, adică îți pui în cafea fix atât cât lapte vrei. Firește, nu mi-aș lua un expresor din ăsta cu multe funcții, pentru douăzeci de cești odată, deși la o pensiune sau la noi în cancelarie ar fi alegerea perfectă. Dar unul așa, pentru suflețelul meu, să mă simt în fiecare dimineață ca și cum aș fi în Italia, cred că merit să-mi cumpăr.

Voi ce ziceți? Vă place cafeaua espresso?

5 comentarii:

  1. DAAAA! Deci da! Sunt fan espresso. Dai o cafea c-am comentat frumos? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Expresso e prea tare, dar un filtru sau o cafea la ibric, vin sa ma servesti oricand ai chef ! :D Stiu ca la tine totul depinde de chef!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.