vineri, 17 aprilie 2015

Legea Pamantului episodul 5 (11, 12, 13, 14 de la Euforia TV)





Legea Pamantului episodul 5 (11, 12, 13 de la Euforia TV)
Nici acum Leyla nu-l vede pe Omer. În schimb Diyar, sora mai mică a Bozbeylor, care-l plăcuse pe Emin Ali de când îl văzuse cu câteva zile în urmă când mersese la cumpărături, profită de ocazie și face cunoștință cu el, dar nu știe că Emin va profita și el de ocazie ca să se folosească de ea în planul de răzbunare la care nu va renunța. După ce pericolul pare să fi trecut, Dicle se mai desprinde din brațele lui Omer, dar acesta o îndepărtează în mod clar, nedorindu-și atingerea ei. După ce se termină petrecerea, familia lui Omer își aduce nora la conac. Ea privește totul cu mândrie, enervând-o pe Zilan care vede de pe terasă scena. Dicle pășește cu dreptul pe proprietatea Bozbeylor, casa ei de acum înainte. Mai primește un cadou de la Kureyșa, apoi continuă să meargă, pentru că Omer nu este dispus s-o ia în brațe, așa cum este tradiția. După ce merg în dormitor, Zilan ar vrea să-i spioneze dar Kureyșa o vede și o trimite la parter.

Legea Pamantului episodul 5 (11, 12, 13 de la Euforia TV)

Omer nu poate să-i ridice voalul roșu de pe față și atunci Dicle și-l ridică singură, dezvăluind lacrimile de pe obraz. (Presupun că tradiția lor asociază deflorarea din noaptea nunții cu îndepărtarea voalului de mireasă, de aceea Omer nu face acest gest simbolic, pentru că nu are de gând să-i fie cu adevărat soț lui Dicle.) El încearcă să-i explice situația după care iese din cameră.. Kadîr începe să se întâlnească cu Ceylan, sătul de ambițiile soției sale de a fi superioară lui Dicle în casă și mai ales dezamăgit că nu va mai putea deveni niciodată agă. Zilan, care nu are somn, vine din nou pe terasă și îl vede pe Omer plecând în altă aripă a casei. Emin Ali jelește după Dicle și coace răzbunări făcând promisiuni față de un prieten și față de el însuși. Dimineața, Omer intră în dormitor să-și ia haine de schimb, iar Dicle încearcă să-i atragă atenția, deși el nu-i acordă nici măcar o privire. Însă intră Zilan chipurile să întrebe ceva și cum Omer se îmbrăca, ea înțelege altceva din ceea ce vede. După aceea, Dicle vrea să se zgârie la mână ca să păteze cu puțin sânge cearșaful, pentru a părea că nunta s-a consumat. Omer îi ia din mână lama, se taie el pe palmă și lasă câteva picături să cadă pe așternutul alb strălucitor.

Legea Pamantului episodul 5 (11, 12, 13 de la Euforia TV)

Începe bătălia dintre nurori. Dicle o strigă pe Zilan să-i ducă cearșaful pătat de sânge să-l arate soacrei, și aproape că se poartă ca și cu o servitoare cu ea. Apoi urmează să stea pe terasă la ceai împreună cu soacra lor, momente în care săbiile replicilor și ale privirilor cu subînțeles li se încrucișează din nou. Mai târziu, Zilan va bârfi și va răsuci pe toate fețele incidentele, împreună cu mama ei, și vor face amândouă noi planuri de bătaie ca s-o pună la punct pe Dicle și să bage bețe-n roate căsniciei ei. Pe de altă parte, Dicle are discuțiile ei private cu Kureyșa care promisese să-și susțină ambele nurori în mod egal.

La ceremonia de deschidere a unui nou centru medical, unde lucrează acum Leyla, toți cei mai de vază dau mâna cu noul agă Omer Bozbey și în sfârșit cei doi se văd față în față, dar cum fiecare gândește greșit despre ce a făcut celălalt în tot acest timp, are loc un schimb de replici tăioase între ei. După aceea sunt obligați să se așeze la masă și să stea față în față, deși Leyla acceptă cu greu să rămână la întrevedere. După ce se despart, Leyla o sună pe prietena ei din Istanbul, Selin, căreia îi povestește totul, plângând. Dincolo, Omer merge cu mâna lui dreaptă, Celil, undeva în câmp, și îi spune și el ce are pe suflet, părându-i rău că s-a însurat cu Dicle.

Legea Pamantului episodul 5 (11, 12, 13 de la Euforia TV)

Emin Ali se întâlnește cu Diyar care nu se duce la școală după ce este adusă de Kadîr cu mașina până în fața școlii, ci merge cu Emin într-un loc părăsit și acesta începe s-o învețe să tragă cu pistolul. Când să revină acasă, e gata-gata să fie văzută de Kadîr care o așteaptă în mașină. Diyar se retrage după un zid iar Emin merge și îi înțeapă un cauciuc, apoi tot el îi atrage atenția lui Kadîr că are pană. Astfel Diyar are timp să iasă de după zid și să se prefacă a veni din curtea școlii.

Seara, Omer și Leyla se văd în fața hotelului și din nou stau de vorbă încercând să lămurească ce s-a întâmplat între timp. Cei doi se îmbrățișează, dar Dicle, care știa că Omer stă la hotel, se află în mașină în drum spre soțul ei...



Note: rezumatele sunt făcute după vizionarea episoadelor originale netraduse. Stop cadrele din rezumate sunt preluate de pe showtv.com.tr. Dimensionarea este aceea a televiziunii turce, de 2 ore pe episod.

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.