duminică, 31 mai 2015

De ce am ales o trusa de manichiura profesionala

De ce am ales o trusa de manichiura profesionala
O fostă colegă de facultate avea o vorbă: șezutul, fața și picioarele trebuie să fie foarte curate și să miroasă frumos. Probabil că propoziția asta stârnește și un umor involuntar, dar exprimă un adevăr pe care mai ales doamnele îl respectă cu sfințenie. Îmi place să cred că și domnii se îngrijesc la fel de atent, dar nu bag mâna în foc pentru toți :) Eu, una, așa cum îmi îngrijesc fața, o curăț, o cremuiesc și o protejez, așa îmi îngrijesc mâinile și picioarele. Și de restul pielii am grijă, că tot a mea este, dar azi vreau să vă vorbesc despre pățania mea la manichiură și pedichiură, poate o fi de folos și altora care n-au pățit nimic deocamdată.

De ceva vreme manichiurista mea a plecat din țară să muncească în străinătate, așa că am apelat la Andreea, prietena mea, care mi-a împrumutat-o pe a ei, una din rarele meseriașe care vine și acasă la client. M-am bucurat că am scăpat de mers la salon și de așteptat, de stat îndoită în fel de fel de poziții acrobatice ca să-mi fac singură pedichiura și m-am bucurat că am găsit pe cineva să o ajute și pe maică-mea cu un serviciu profesional. Că ea e o cârcotașă pur-sânge, și nu i-a convenit nimic doar pentru că pedichiurista era tânără și, în opinia ei, neexperimentată, este o altă discuție. Eu am fost cât se poate de mulțumită, cu o singură mare dezamăgire: după câteva ore, o împunsătură a forfecuței de unghii care a atins un vas capilar, s-a transformat într-un panarițiu de toată frumusețea.

Maică-mea mi-a atras atenția că fata nu sterilizase corect instrumentarul - avea un spray, ceea ce și mie mi s-a părut insuficient, și nu doar mi s-a părut, ci chiar așa a fost. Atunci, pentru că mai am nevoie de pedichiuristă, am luat o decizie, cred eu corectă: să-mi procur instrumentarul necesar, care va deveni personal, și ea să lucreze cu ustensilele mele. M-am gândit mai întâi că un set de manichiură-pedichiură profesional îmi va fi foarte util pentru mult timp. De fiecare dată când am nevoie de asemenea lucruri, de folosință îndelungată, aleg ustensile de cea mai bună calitate pe care mi-o permit și nu fac rabat de la nimic care să știrbească din confortul meu personal și din starea mea de sănătate.

De ce am ales o trusa de manichiura profesionala

Deja mi-am pregătit sticluța cu alcool sanitar și aceea cu apă oxigenată, am ales câteva prosoape pe care le voi folosi de acum încolo numai pentru manichiură și pedichiură, apoi mi-am stabilit ce fel de pile profesionale doresc, ce forfecuțe și clești, perii abrazive pentru călcâi, instrumente de îndepărtat bătăturile și de îndepărtat colțurile unghiilor, instrumente de dezlipit cuticulele prea late care urmează să fie tăiate. Acum, de exemplu, mă uit pe nailshop.ro și după unghii false pentru mâini, după culori de geluri de unghii și alte instrumente de manichiură moderne. Am unghiile friabile și moi, așa le-am avut de când mă știu, și aș încerca să port unghii false ca să mi le protejez mai bine pe cele naturale.

De ce am ales o trusa de manichiura profesionala

Eu așa m-am hotărât să fac de acum înainte, dar cred că dacă nu mi se întâmpla pățania cu panarițiu de la prima încercare a noii pedichiuriste, n-aș fi luat în considerare să am propria trusă profesională de instrumente, ceea ce cred că era o atitudine greșită. Că dacă noi nu avem grijă de noi însene, cine altcineva o s-o facă?


2 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.