sâmbătă, 23 mai 2015

Dila episodul 17 - rezumat





Dila episodul 17 - rezumat
Depresia Dilei crește și ea începe să se comporte ciudat: stă în camera pregătită de Seyit bey pentru copil și plânge în neștire. Eren se îngrijorează din cauza fiicei sale, care inițial părea că a trecut peste episodul cu pierderea sarcinii. A doua zi dimineață, Canip observă urmele Dilei și trage concluzia că Dila nu este acasă. Temerea lui se confirmă astfel că toată lumea intră în panică. Se duc cu toții la cimitir, la mormântul lui Ihsan, dar ea nu mai este acolo. Fusese mai devreme și lăsase eșarfa ei prinsă de monumentul de la mormânt.

Dila episodul 17 - rezumat
Rîza se uită cu drag la inelul de logodnă cumpărat pentru Dila și îl pune în sertarul de la noptieră. După ce află că ea a dispărut fără urmă, merge la procuroare, în speranța ca aceasta ar ști ceva, însă în ziua aceea telefonul Dilei este închis. În acest timp Melike intră în dormitorul fiului său și cotrobăind în sertare găsește inelul de logodnă. Mai târziu, îl caută iar și vede că acesta a dispărut. Atunci crede că Rîza s-a dus s-o ceară pe Dila de soție și îi cere părerea lui Haydar, care nu este de acord cu ea spunându-i că dacă e vorba de iubire nu ar trebui să se împotrivească, dar Melike nu crede că Rîza și Dila se iubesc. Conversația are loc în grajd, iar o parte a ei este auzită de Gurbet care trecuse întâmplător pe acolo. În acest fel are și Gurbet un atu în războiul dintre ele două și îl va folosi cu prima ocazie, apoi începe să-și râdă de Melike în fel și chip.

Dila episodul 17 - rezumat
Hayriye continuă jocul de-a șantajul cu Sultan, fiind mult mai explicită de data asta și spunându-i mai concret că știe despre ceea ce face ea, în acest timp mângâindu-i brățările de aur. Sultan se vede prinsă în capcană și ca să cumpere tăcerea servitoarei, îi dă două brățări. Însă la ușă ascultă Canip.

Azer petrecuse toată noaptea pe pod. După ce își adună gândurile, pleacă bântuit de amintirile cu Fatma. Ajunge la un alt conac al familiei, nelocuit, unde începe să bea niște bere, apoi sparge lemne ca să-și potolească revolta interioară, n timp ce pune la cale o răzbunare împotriva Fatmei. După ce bea să-și facă puțin curaj o sună pe Fatma care îi cere să se întâlnească să stea de vorbă asupra celor petrecute și să-și ceară scuze. Prietena Fatmei nu este deloc de acord cu ceea ce vrea ea să facă, și atunci Fatma recunoaște că-i pare rău că au acționat așa și că, de fapt, îl iubește pe Azer.

Dila episodul 17 - rezumat
Fatma se întâlnește cu Azer, îi cere iertare, dar el nu este dispus să ierte așa ușor. O invită în mașina lui apoi pornește către o destinație necunoscută. Fatma simte că ceva nu e în regulă, dar nu mai are ce face acum. Azer oprește când ajung la acel conac al familiei, lăsat în păstrare, cu cearșafurile pe mobilă. Fatma încearcă să controleze situația, însă Azer își duce gândul mai departe și o violează. În sfârșit, Melike și Haydar observă că Fatma nu este nicăieri. Vechilul sugerează să întrebe la prietena ei, poate știe ceva. Fatma încearcă să fugă din casă, dar nu are nici o șansă, pentru că nu pornește mașina. La a doua încercare ajunge la debarcader, se ascunde și Azer n-o găsește apoi doarme toată noaptea sub pilonii de piatră. Dimineața ajunge la șosea și este luată în mașină de un cuplu care o aduce acasă. Melike insistă să-i spună ce s-a întâmplat, pentru că ea plânge și zbiară, apoi spune că Azer a violat-o. Acum, Melike are un singur gând: răzbunarea.

Dila episodul 17 - rezumat
Dila se află pe malul mării, la Istanbul, cu valiza lângă ea, încă neputând să ia o decizie privind viața ei. Deschide telefonul și găsește mesajele lui Rîza apoi o sună Eren pe care o roagă să n-o întrebe detalii. Îi spune că va pleca departe și că vrea să fie o perioadă singură. După aceea îi scrie o scrisoare lui Rîza. După amiaza se întâlnește cu o prietenă la o ceainărie și acolo scoate pașaportul și rezervă un bilet la avion prin telefon, apoi, seara, se cazează la un hotel. Rîza face tot posibilul să-i dea de urmă. Intră în legătură și cu Eren și pleacă la Istanbul, cu toate că nu are nici un indiciu unde anume ar putea fi Dila acolo, iar ea nu-i răspunde la telefon sau la mesaje.

Dila episodul 17 - rezumat
Din fericire, procuroarea Canan îi află adresa și Rîza se duce la hotelul din cartierul Sultan Ahmet exact după ce Dila urcase în taxi și pleca spre aeroport. Rîza o ajunge din urmă și trece de punctele de control și de oamenii de pază strigând-o, dar ea se face că nu-l aude și grăbește pasul. Când ajunge lângă ea, o roagă să nu-l părăsească și pentru că nu spune nimic, cei de la coadă îi sugerează să-și urmeze sentimentele și încep să aplaude îmbrățișarea celor doi. Astfel, Dila se răzgândește și părăsește aeroportul împreună cu Rîza și seara el o duce la un restaurant închiriat doar pentru ei doi, cerând-o de soție. Dimineața o petrec tot în Istanbul în modul cel mai romantic cu putință.

Melike se duce singură la conacul unde ar trebui să fie Azer. În mașină își pregătește un pistol și apoi merge și bate la ușă dar Azer stă pe malul mării. Melike îl vede și coboară către debarcader, descărcând pistolul în el.

Dila episodul 17 - rezumat

episodul precedent: Dila ep. 16                                         urmează: Dila episodul 18

Notă: stop cadrele sunt preluate de pe startv.com.tr.

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv




8 comentarii:

  1. Incep...cliseele. Dragostea cu viol si violenta si razbunare intre Azer si Fatma imi aminteste de relatia dintre Iffet si Cemil...iar impacarea dintre Riza si Dila in aeroport de..filmele americane: cu asistenta/gura casca cu aplauze....Din ericire, piesaje continua sa fie pucntul forte...iar Dila mi s-a parut chiar buna in cele 2 scene dramatice: 1. cu leaganul si 2. la imitir. Acolo, culmea pare credibila... O saptamina buna tuturor (scuze ca devin iar circotasa...e de vina..vremea asta oribila...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, acea scena chiar ca si mie mi s-a parut decupata din filmele americane, inclusiv gestica tipei care e la coada imediat dupa Dila si care vorbeste in numele celorlalti, si da din cap ca da cand ei aplauda - gest tipic american de aprobare. Scena cu leaganul, ok. celalalta, nu am vazut-o. O sa mai fie o scena ok cand Riza ii pune o esrfa la ochi ca sa-i faca o surpriza - ii arata casa in care vor locui. E la sfarsitul episodului 19. In rest e plata fata asta, ca si trupul ei, de altfel.

      Ștergere
  2. corectat 2. scena de la cimitir.
    Mi-am amintit acum de Iffet, de binefacatorul lui Cemil, actorul din acel rol l-am regasit in Puterea destinului, tatal prietenului Silei (in primele episoade, ca am abandonat apoi serialul...)...asta ca o observatie colaterala...poate trebuia sa comentez la Iffet,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cine este, la Arif te referi? n-am vazut puterea destinului.

      Ștergere
    2. Nu, nu. revin cu detalii...

      Ștergere
    3. Inteebam de binefacatorul lui Cemil, era cumva Arif? cel care se casatoreste cu Dilek?

      Ștergere
    4. Da, scuze, nu am mai stiut cum il chema nici pe el nici pe Dilek! Da, el e ! Si nu am avut timp, ca verificam rapid, la rezumatele/prezentarea ta dde pe Pulbere! Insa vad la Puterea destinului, atit cind mai trag o privire, ca nu mai apare...acest actor.
      Poate par enervanta cu descoperirirea actorilor, insa asa procedam cu mama si cu sora mea, descopeream unde/in ce film mai jucau, etc. Si este un exercitiu bun de memorie vizuala (cred eu)! O d.m. placuta!

      Ștergere
    5. Dana, stai linistita, e un bun exercitiu de memorie. Si eu il fac, doar ca nu ma uit la PD.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.