sâmbătă, 2 mai 2015

Dila episodul 6





Dila episodul 6
Dila îl amenință cu pistolul pe Metin crezând că este Rîza, în fața zecilor de martori, oaspeții chemați la nuntă. Ea nu crede că nu acela este Rîza Selamoglu, Seyit nu reușește s-o convingă să lase arma jos, iar tensiunea dispare când doi bărbați o iau și o duc într-o camionetă. După aceea are loc o a doua confruntare între ea și Metin, la moară, unde va dori să-l bată cu un par, dar oamenii lui o imobilizează. Melike văzând că Dila nu se liniștește și vrea răzbunare cu orice preț, hotărăște s-o omoare punând-o legată și cu căluș la gură pe un cal, la moară, cu un ștreang în jurul gâtului, prins în partea de sus de acoperișul morii. În fața calului la câțiva metri se află o găleată cu apă, astfel că dacă animalul se îndreaptă către găleată să bea, în mod automat Dila va muri spânzurată. Melike și oamenii ei pleacă lăsând-o pe Dila pe cal, în soare.

Rîza o așteaptă pe malul râului dar ea nu vine. După aceea, Rîza merge la cabană și acolo vine calul alb al Dilei, iar el își dă seama că trebuie să se fi întâmplat ceva, dar nu știe ce să facă. La un moment dat află de la Metin ce a făcut maică-sa și aleargă într-un suflet la moară, unde calului tocmai i se făcuse sete și înainta către găleată. Dila rămâne spânzurată, iar Rîza scoate pistolul și nimerește frânghia, salvând-o. După aceea o ia în brațe și o duce la cabană, păzind-o până când aceasta se trezește din leșin. Când pleacă acasă, Rîza o sfătuiește să renunțe la răzbunare, apoi îi pune eșarfa în jurul gâtului ca să nu se vadă semnul de la sfoară și o roagă să nu mai povestească nimănui prin ce a trecut ca să nu mai tulbure apele cu greșeala lui Melike. Însă Eren, mama ei, va vedea semnul și va afla pățania fiicei ei, promițând să nu mai spună altcuiva.

Dila episodul 6

Acasă, Seyit se enervează că ea nu ascultă deloc de cei mai bătrâni și care știu rostul lucrurilor din satul lor, și încearcă s-o țină pe Dila închisă în casă și păzită, astfel că ea nu va mai putea înainta dincolo de terasă, nici măcar în curte. Din cauza problemelor și a gândului că Dila vrea răzbunare, Seyit acuză tot mai des dureri în piept și umblă cu pastilele la el.

Seara, Rîza o ceartă foarte tare pe Melike și ca s-o sature de răzbunări, o determină să trăiască exact același lucru ca și Dila mai devreme. Leagă o spânzurătoare de o grindă și o pune pe un cal, în văzul tuturor celor ai casei, rude și servitori. După aceea dă un brânci calului să înainteze. Sfoara nu era bine legată de grindă și Melike cade jos, speriată de moarte, pentru că nu se aștepta să supraviețuiască. A doua zi Rîza se întâlnește cu Dila în ciuda interdicției ca ea să nu părăsească incinta casei lui Seyit și o sfătuiește să se rupă de gândul răzbunării petrecând câteva zile împreună, dar să spună celor de acasă că pleacă la Istanbul să se refacă. Dila îi va spune lui Eren, mama ei, că pleacă la oraș, dar o împiedică pe aceasta să o însoțească, ceea ce o face pe Eren să devină bănuitoare.

Rîza merge la doica lui și îi povestește totul despre moartea lui Ihsan și iubirea pentru Dila, rugând-o să-i adăpostească pentru câteva zile și să spună Dilei, dacă întreabă, că pe el îl cheamă Yavuz și că e tâmplar. În seara în care hotărâseră să plece amândoi, Rîza neutralizează un paznic lovindu-l cu pistolul în cap, apoi Dila iese din curte sărind gardul și pleacă împreună, fără să observe că Eren îi vede de după tufișuri.

Fatma începe să coboare garda și să-l accepte pe Azer în preajma ei. Azer îi spune soției lui, Sultan, că vrea să-i ceară divorțul pentru că iubește o altă femeie, iar ea îl amenință că-i spune totul lui Seyit.

episodul precedent: Dila ep. 5                                  urmează: Dila episodul 7

Note: rezumatele sunt făcute după vizionarea episoadelor originale și după rezumatele succinte din limba turcă. Stop cadrele sunt preluate de pe youtube.

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv





3 comentarii:

  1. Iubesc serialul Dila. Dar dvs de ce ati ramas in urma cu rezumatele si de la Dila si de la Tradarea? Totusi mersi. Ai rezumate bune dar nu scrii corect ordinea intamplarilor

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa mine, as zice ca nu am ramas in urma ci sunt exact la zi cu ele. Daca blogul ar insemna serviciul meu, as intelege observatia ta dar asa, am alte prioritati in fata blogului, de aceea nu pot posta mereu si vor fi zile, ba chiar saptamani intregi - ceva mai incolo - cand nu voi fi in stare sa ma tin pe picioare de oboseala, nemaivorbind de stat pe internet, ceea ce necesita multa concentrare.

    Draga iubitorule de Kanal D, in ultimii 3 ani de cand scriu rezumate la seriale, cred ca niciodata nu am respectat ordinea absolut haotica a intamplarilor dintr-un episod, ci am urmarit firul narativ al cate unui personaj sau cuplu. De ce fac asa? Chestie de "bucatarie" blogaristica. Asa mi se pare mie normal, eu nu inteleg nimic dintr-o povestire a unui episod care respecta saritul de la un personaj la altul si de la o actiune la alta. E firesc ca scriu asa cum mi-ar placea mie sa arate un articol, si fiecare scrie asa cum ii place lui sa scrie. Asta e stilul meu.
    Nu suntem toti la fel, draga cititorule.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.