sâmbătă, 30 mai 2015

Laptopul de pe strada IT





Laptopul de pe strada IT
Întotdeauna când merg în vacanță am nevoie de laptop, pe lângă toate bagajele și băgăjelele pe care le car. Nu pot să mă rup de tot de lume, poate că sunt dependentă de internet, dar nu am ce face. Vechiul laptop este mărișor și aș vrea unul ceva mai mic, să nu am greutate de cărat. M-am gândit că nu mi-ar mai trebui un alt laptop, pentru că am deja o tabletă, dar de când o am, zace uitată într-un raft de bibliotecă, nici nu mai știu unde îi este încărcătorul, de folosit n-am prea folosit-o pentru că nu mă pot obișnui cu Android-ul și nici cu ecranul care se mișcă pe lateral tocmai când credeai că și-a stabilizat poziția.


Ce fel de laptop vreau

Ce-i drept, tableta ar fi cea mai bună, pentru că pot face și poze și clipuri cu ea, pot să intru și pe internet să văd ce mesaje am și pot posta și pe blog :P dar chiar nu m-am putut obișnui cu ea și pace. Așa că tot la un laptop mi-e gândul, unul din acela mic, ca pentru copii, cu diagonala ecranului de 10-11 inci, care să vină cu un Windows pe el, nu cu Android, și cu care să-mi fac treaba. Am dat eu căutare pe net după fel de fel de laptopuri cu caracteristicile de mai sus și am găsit mai multe modele. M-am oprit la unul dintre ele, apoi am vrut să văd unde îl găsesc mai convenabil ca preț, fără să fie un resigilat, prefer să-mi cumpăr lucruri noi, să fiu eu primul utilizator.

De ce cumpăr online

Laptopul de pe strada IT
Înainte să vă spun unde am găsit laptopul de care am nevoie, poate o să vă întrebați de ce-l iau de pe net și nu merg la un magazin specializat și gata, am laptopul într-o oră, nu în câteva zile. Aveți și dv. dreptate, dar așa am făcut la cel vechi, de pe care scriu acum. Mi-a fost teamă să-l cumpăr online, și m-am dus la un magazin specializat, la unul din acela cu ștaif și cu o reclamă care pretinde că la ei sunt prețurile cele mai mici. Mi-am luat laptopul și când am venit acasă am dat o căutare pe net pentru modelul respectiv și am văzut că mă țepuisem cu mai bine de 300 de lei (asta era în 2009, adică în plin an de criză când și zece lei contau), decât dacă-l cumpăram online. Și chiar și așa, la magazinul respectiv pe etichetă scria că laptopul era la promoție și avea o reducere de 15%. Și nu avea nici un fel de accesoriu, nici măcar geantă la el.

De unde îmi iau laptop acum

Laptopul de pe strada IT
Acestea fiind zise, eu mi-am cam învățat lecția și la magazinele cu ștaif mă duc doar în vizită, dar când cumpăr, cumpăr online. Cum ziceam mai înainte, am ales un model de laptop mic apoi am comparat prețurile diverselor magazine online și am găsit laptopul meu la un preț rezonabil la magazinul de pe Strada IT. Acum, fiecare firmă își administrează finanțele cum dorește și pune ce prețuri consideră la un produs. Dar dacă pe StradaIT el este mai ieftin cu 200 de lei decât la alte magazine, de ce să merg în altă parte, pentru un același produs?

Eu am plasat comanda, am luat și niște accesorii laptop și acum aștept coletul care va veni săptămâna viitoare. Abia aștept să butonez micul meu laptop de vacanță. Vă pup și vă țin la curent !



2 comentarii:

  1. eu as fi multumita cu aceasta bijuterie cand merg in concediu -http://www.stradait.ro/laptopuri-si-tablete/tablete/tableta/tableta-lenovo-thinkpad-tablet-10-intel-atom-z3795-64gb-101-ips-20c1000vri-ln-670908.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu, Brindusa, :) daca as castiga-o la vreun concurs. Ca altfel, a mai scumpa decat salariul meu lunar...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.