duminică, 21 iunie 2015

Esti tanara si iubesti? Nu lasa neprevazutul sa-ti rastoarne viata





Esti tanara si iubesti? Nu lasa neprevazutul sa-ti rastoarne viata

Simona era o zvăpăiată, spre deosebire de sora ei mai mare, Lorena, genul liniștit și echilibrat. Simona uneori părea să facă totul ca să iasă în evidență, s-o umbrească pe sora ei care, de fapt, nu era strălucitoare în nimic în mod special. Părinții, însă, făceau diferența și o percepeau pe Simona ca pe un copil generator de probleme. Poate că asta a și determinat-o să ia viața în piept de la o vârstă mai fragedă, deși tot în casa părintească stătea. Apoi a venit o vreme, poate cam devreme, când Simona a cunoscut dragostea, sub toate formele ei. Dar era foarte tânără și la anii aceia iubirea durează puțin. Trecea veselă prin toate întâmplările, nu părea să-i pese prea mult de gura lumii care-i punea în cârcă mult mai mult decât putea duce. Era elevă de liceu și, la un moment dat, prin clasa a douăzprezecea a vrut ceva mai multă stabilitate în viața ei. A întâlnit un bărbat mai matur decât ea de care s-a îndrăgostit până peste urechi. A crezut că vor fi o familie după ce va termina liceul, a crezut că se vor iubi toată viața și că se vor sprijini unul pe celălalt indiferent ce s-ar întâmpla.

Apoi, dintr-o neglijență, din acea atitudine naivă "că mie nu mi se poate întâmpla", s-a produs inevitabilul. Simona a aflat că este însărcinată, și a decis să păstreze copilul, când încă nu terminase liceul. Dar această situație avea s-o coste tot viitorul. Iubitul ei a părăsit-o, nerecunoscând că acela era copilul lui, ea n-a mai putut să-și continue studiile, a picat bacalaureatul și nici nu l-a mai susținut vreodată. Lorena este avocată acum, căsătorită și cu o viață împlinită, iar Simona e acasă la părinți, cu un copil splendid în brațe, dar fără serviciu, fără o familie a ei, fără visele adolescenței și, mai ales, fără veselia care o caracteriza, înfruntând un destin pe care nu l-a prevăzut.

Esti tanara si iubesti? Nu lasa neprevazutul sa-ti rastoarne viata
Exemple de acest fel am avut ocazia să văd destule în profesia mea și cel mai tare mă doare când văd că din cauza unui moment de neatenție sau o inconștiență, dintr-o lipsă de informare și dintr-un teribilism specific tinereții, se năruie vise și se distrug speranțe. La 17-18 ani o tânără trebuie să-și facă mai întâi un rost, nu să lase neprevăzutul să-i răstoarne viața cu susul în jos. Neprevăzutul se poate planifica. Există asociații specializate pe informarea adolescentelor despre riscurile unei sarcini nedorite și despre metodele de contracepție. Ele au specialiști care te pot ajuta, care răspund la întrebările tale, care-ți respectă intimitatea. Ți-e greu să vorbești direct? Au venit și la tine la liceu dar nu ai avut curaj, de teamă să nu te judece colegii? Asta nu este o problemă, aceste asociații au website-uri și poți să-i contactezi pe email, în așa fel încât doar tu vei ști despre aceste conversații particulare.

De exemplu, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS), duce o campanie de informare și educare pe teme de contracepție și viață sexuală sănătoasă care se desfășoară pe platforma planificaneprevazutul.ro. De pe site poți afla despre avantajele și riscurile folosirii diverselor anticoncepționale, despre pilula de a doua zi, despre alte metode și tehnici contraceptive, despre miturile vieții sexuale și ale folosirii diverselor tehnici de contracepție. Pe site găsești adresa de email doctorul@planificaneprevazutul.ro, către care poți trimite orice întrebări dorești în legătură cu viața ta intimă. Poți da la o parte jena, ești doar tu și ecranul monitorului tău, pe care scrii ce te frământă. Un specialist îți va răspunde în cel mai scurt timp posibil, păstrând 100% confidențialitatea numelui și întrebărilor tale. În acest fel ești informată, găsești răspuns la problemele tale, aplici ceea ce ți se potrivește cel mai bine, și îți planifici viitorul așa cum vrei tu, nelăsând neprevăzutul să-ți devieze cursul vieții.

Informează-te acum și asigură-ți viitorul tău și al copiilor tăi. Iubește fără limite, dar protejează-te de o sarcină nedorită. Asigură-te că totul va fi așa cum vrei să fie în viața ta. Planifică neprevăzutul!

Esti tanara si iubesti? Nu lasa neprevazutul sa-ti rastoarne viata





Un comentariu:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.