duminică, 14 iunie 2015

Legamantul - Emanet - rezumatul serialului





Legamantul - Emanet - rezumatul serialului
Zelal este absolventă a facultății de litere din Istanbul secția engleză și lucrează ca ghid. La un moment dat este nevoită să se întoarcă în satul natal, Urgup, să stea cu tatăl ei. Acolo îl cunoaște pe Halit, fiul mai mare al familiei Kozaklî, se îndrăgostesc unul de celălalt și urmează să se căsătorească. Dar boierul Tahir Kozaklî, tatăl lui Halit, are două soții, pe Nedret, mama lui Halit și pe Hatun, cu care mai are un fiu, Ekrem, și o fiică, Zuhal. Hatun împreună cu Ekrem, fiul ei, au interese ca nunta să nu aibă loc și țes niște intrigi și un plan de trădare, prin care Halit ar urma să fie discreditat în ochii lui Zelal.


În afară de Ekrem și Hatun, doar Pirnaz, iubita lui Ekrem, mai știe despre cursa întinsă lui Zelal, așa că toată lumea se pregătește de nuntă, printre care și un anume comandant Firat pe care Zelal îl cunoaște în Adana. Ekrem își pune în aplicare intrigile, dar la un moment dat totul îi scapă de sub control, astfel încât în ziua nunții Halit este omorât sub privirile lui Firat, sub suspiciunea că el ar fi un contrabandist de arme. Zelal, îmbrăcată mireasă, este anunțată telefonic despre tragedie și după ce își revine din șoc va căuta să investigheze dacă Halit era sau nu contrabandist. Pirnaz profită de moment și sperând la o căsătorie rapidă cu Ekrem, îl șantajează că va spune totul la poliție, dar în scurt timp se dă de partea lui Zelal și astfel va avea de furcă pentru că Ekrem va face tot posibilul să-i pună bețe în roate.

După moartea lui Halit, Tahir o aduce pe Zelal la conac iar Firat se ocupă de anchetă. Astfel, el descoperă urzelile lui Ekrem pe baza unor înregistrări, apoi aduce mandat de arestare pentru acesta. Hatun, ca să-și scape fiul de închisoare, subtilizează înregistrările chiar de pe biroul lui Firat. Tatăl lui Zelal se îmbolnăvește și pe acest fond, Firat începe să se îndrăgostească de Zelal, deși are o logodnică, pe Simge. Pirnaz rămâne însărcinată cu Ekrem, care nu dorește copilul, atunci ea merge la Tahir aga și îi spune totul. Firat descoperă legăturile dintre Ekrem și familia Sermalî și o convoacă pe Meryem Sermalî să dea declarație în cazul Halit, apoi găsește arma crimei - pistolul cu care a fost împușcat Halit este cel al șoferului lui Meryem, Șakir.

Firat rupe logodna cu Simge pentru că o iubește foarte mult pe Zelal, dar Simge are o tentativă de sinucidere cu care totuși, nu reușește să-l întoarcă pe Firat din drum. Tahir aga insistă pe respectarea tradiției și anume ca Zelal să devină soția fratelui celui ucis, dar Ekrem nu are curajul să vorbească cu ea despre acest lucru. După aceea intră în scenă Zuhal, sora lui Ekrem, care află dintr-un CD că fratele ei l-a omorât pe Halit. Relația dintre Firat și Zelal se dezvoltă iar într-o zi, Ekrem își dă seama despre asta și se hotărăște să-i vorbească cumnatei sale și să-i mărturisească iubirea sa. Acum Zelal se află într-un impas, pentru că deși nu este interesată de Ekrem, nu poate părăsi conacul Kozaklî și astfel ea ar putea deveni, fără voie, soția lui.

Ekrem trebuia să-i dea lui Șakir, ucigașul fizic al lui Halit, încă o parte din bani, așa cum se învoiseră, dar el cere o amânare. Șakir nu este de acord și în schimbul banilor o va răpi pe Zelal, lucru despre care Meyem va avea cunoștință. Atât Firat cât și Ekrem vor s-o găsească pe fată, dar fiecare din alt motiv. Ekrem ar vrea s-o găsească primul, ca să nu se descopere crima, și se duce la Meryem care-i spune unde-i ascunsă Zelal, în schimbul unui favor. În scurt timp Zelal devine soția lui Ekrem împotriva voinței sale. Bedri, tatăl lui Firat, face un atac cardiac, astfel că înainte să moară, fiul află că Bedri nu este tatăl său adevărat, ci el este băiatul lui Tahir, deci frate cu Halit, Ekrem și Zuhal. Aflând acest adevăr, Ekrem ia în calcul uciderea lui Firat indiferent de consecințe, însă nu-și duce planul până la capăt. Tahir vrea ca băiatul lui regăsit să preia afacerile de familie, dar Firat nu este de acord. După câteva zile boierul Tahir face și el un atac de cord de care Firat se va simți răspunzător, așa că până când bătrânul revine de la spital, el va prelua afacerile firmei.

Acest fapt o va deranja pe Hatun care se hotărăște din nou să acționeze tot cu ajutorul lui Meryem Sermalî, care plătește un ucigaș să-l lichideze pe Tahir. Acesta nu moare, dar starea sănătății sale devine instabilă. Până la urmă Firat preia afacerea și conducerea clanului Kozaklî, fiind cel mai mare dintre frați, și drept consecință, Zelal devine prin tradiție soția lui. Acum Ekrem contactează familia Sermalî și pe Simge ca să pună la cale un plan de a reintra în posesia averii familiei și de a-l despărți pe Firat de Zelal. Simge se desparte de Aslan, nepotul lui Meryem, cu care trebuia să se căsătorească, pentru că acesta află niște adevăruri despre ea, care nu o pun într-o lumină favorabilă. Astfel, atât Simge cât și Ekrem vor considera că trebuie să-și unească forțele pentru a-l înlătura pe Firat din calea lor inclusiv prin ucidere. Zelal află că este însărcinată și pregătește o seară mai festivă în care să anunțe acest eveniment fericit, dar Ekrem și Simge plănuiesc să-i strice bucuria.

Acesta este rezumatul serialului Emanet - Legământul, așa cum este el cunoscut din cele 13 episoade de 2 ore difuzate la televiziunea turcă și apărute pe internet.




13 comentarii:

  1. un serial pe placul meu ,multumesc mult Oana!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb serial !! Mehmet Akif Alakurt & Ozlem Ylmaz .....se sincronizeaza perfect !!

    RăspundețiȘtergere
  3. bun serialul/soap-opera.bun..numai ca nu am inteles daca zelal moare sau se casatoresc si atat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai mult decat am scris nu stiu sa va spun. Nu urmaresc acest serial si am facur rezumatul dupa niste rezumate scurte ale primelor 13 episoade. Atat se gaseste pe net in turceste, dar probabil ca ei au filmat mai multe si vor fi difuzate la noi.

      Ștergere
    2. aham...mersi..oricum ar fi urat sa se termine cu moartea vreunuia dintre iubiti, si aici ma refer la zelala si firat..Doamne fere!oare celelalte Maraz Ali sau Adanali cand le vor da la noi?ca sunt minunate..si cu Cansu este Ezechiel..care suna promitator.....

      Ștergere
  4. Doamne, am citit din curiozitate rezumatul serialului, ! Inceputul seamana mult cu "Dragoste si pedeapsa" -crima la nunta (s-or fi inspirat din.......Nunta insingerata a lui Lorca????), ori chiar cu Dila- orasanca ajunge la mosie-, etc. Multe personaje, cine este Meryem Sermalî ??? Am reluat rezumatul de citeva ori si nu.mi dau seama de legatura cu celelallte personaje. In rest, actiunea fiind in regiunea Adana (ca in DILA)- banuiesc ca peisajele si satele sunt interesante. Poate o sa vizionez 1 episod-2 pe net... MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Familia Sermali este aceea care colaboreaza cu Ekrem si cu maica-sa in conspiratiilor impotriva lui Halit.

      Ștergere
  5. Ah, am uitat: se pare ca si cu actrita principala, eroul nostru (actorul MEHMET...nu s-a inteles, este cunoscut pentru aroganta si non-comunicare cu colegii de platou!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi non-comunicarea poate foarte bine sa vina dintr-un complex de inferioritate (daca eu cred ca sunt mai prejos decat ceilalti, intotdeauna voi astepta sa faca ei primul pas catre mine, pt ca eu nu sunt demna sa ma apropii de ei), dar e de cele mai multe ori gresit interpretata de cei din jur...

      Sau poate fi caracteristica unei persoane introvertite.

      Ștergere
  6. pana la urma moare zelal dar numi place ca este prea scurt se termina repede de fapt so terminat serialu



    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am reușit sa vad ultimile 2 episoade, 33 și 34. Îmi poate spune cineva unde le găsesc pentru vizionare? Mulțumesc frumos, anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hurrah, that's what I was looking for, what a information! existing
    here at this web site, thanks admin of this web site.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.