vineri, 12 iunie 2015

Patanii cu menajere III





Patanii cu menajere III
N-aș fi scris acest al treilea articol despre fosta mea menajeră și ce a mai furat ea, dacă nu pățeam o pățanie acum câteva zile. Eu țin în baie un sac cu cârpe de șters praful, parchetul, etc. De când am dat-o afară am văzut că este prea plin acel sac, dar până acum câteva zile nu l-am verificat. La începutul săptămânii, având de spălat alte bucăți de cârpe deja murdărite am zis să caut și în săculeț să văd poate mai am ceva de spălat și pe acolo. Și când l-am desfăcut, deasupra erau tot niște bucăți de bumbac, curate, dar sub ele era o lenjerie de pat pregătită de Luminița pentru furat.

Am rămas perplex. Cearșaful de plapumă încă era în dulapul meu, dar 4 fețe de pernă - două mari și două mici, plus cearșaful de pat erau împăturite frumos, în 3 și puse în sacul cu cârpe curate ca să fie luate acasă de menajera mea într-una din zilele în care eu nu veneam acasă, locuind în orașul unde am serviciul. Probabil că dacă nu o alungam, avea să fure și cearșaful de plapumă, că doar nu era să aibă un set de pat descompletat, nu?


Așadar a venit vara și mi-am făcut o triere a hainelor de vară și de iarnă. Tricoul negru adus de răposatul taică-meu din Italia acum 3 ani, pe care l-am purtat în perioada de doliu, dispăruse. Menajera mea avea o preferință pentru hainele negre, numai așa venea îmbrăcată la mine. Îl am pe celălalt tricou, la fel ca model, dar de culoare kaki. Pe cel negru probabil l-a palmat când mi-a făcut curat în dulap. Cel kaki a scăpat pt că nu se afla acasă, ci la locuința de serviciu. Fularul din lână, grena cu auriu și model oriental, primit de la italiencele din proiectul Comenius la care am participat între 2012 - 2013, a dispărut din cuier. Îl purtasem toată iarna, alternativ cu un alt fular maro cu auriu. Ăsta maro nu i-a plăcut :))) numai cel italienesc...

Două eșarfe de mătase naturală, unul mov și unul bej auriu, pe care le aveam de pe vremea lui Ceaușescu, la fel ca și un fular tot de mătase naturală gri argintiu, cadou pt taică-meu din primul meu salariu de profesoară, au dispărut din dulap de asemenea. Din dulapul maică-mii am senzația foarte clară că lipsesc prosoape de toate mărimile, pt că înainte de a face ea ordine acolo, erau multe și nu încăpeau, iar acum este și loc liber. Și la fel s-a întâmplat cu toate dulapurile în care și-a băgat ea nasul: cel cu fețe de masă, cele de haine, cel de bucătărie, unde ieri am constatat că lipsesc toate sulurile de folii și hârtie de copt noi care se găseau pe raftul de sus (n-am văzut până acum pt că acolo trebuie să mă urc pe un scaun să umblu, și am doar lucruri care nu-mi trebuie prea des). Se terminase folia de plastic și m-am urcat pe scaun să iau una nouă de sus, și când colo, din cele 5-6 suluri de folii nu mai era nici unul!

Acum cine știe câte o să mai descopăr încetul cu încetul că mi-au dispărut. Odată cu Luminița, mi-a pierit cheful de a mai angaja vreodată o menajeră. Nu am casa extrem de curată, fac și eu ce pot și cât pot. Dar măcar nu încearcă nimeni să mă prostească-n față și să-și bată joc de omenia mea. Și să nu-mi spuneți să apelez la o firmă de curățenie. O verișoară de la Iași așa a făcut și a pățit la fel ca mine. Veneau cu mâna goală și plecau cu sacoșele pline. Până când ea s-a uitat într-una din zile în sacoșele pregătite la ușă, și a văzut că erau seturile ei de fețe de masă și șervete. Mai faceți așa, cu toții, și vor dispărea menajerele și firmele de curățenie din România. Cine vă mai cheamă în casă, să vă dea bani iar voi să furați tot ceea ce vă face cu ochiul? Sulea Spătarul, vorba verișoarei mele.

Un weekend însorit vă doresc! Pupici tuturor!

update ora 11.20: de jumătate de oră caut o pereche de pantaloni trei sferturi de stofă bleumarin cumpărați acum câțiva ani de la Quelle. Trebuia să fie în dulap pe rafturi, pt că nu aveau găici de prins pe umeraș. Ei, dragă Luminița, cu atât să rămâi tu în viață, cu cât ai furat din casa mea!

și încă un update, o oră mai târziu - acum mi-am dat seama de ce anumite zone din dulapurile mele de haine erau goale. Mi-a furat gențile. Eu nu port decât două dintre ele la școală, de aceea nu mi-am dat seama până acum. Cel puțin 2 genți de piele, mari, nu mai există. Una bej, o aveam de vreo 20 de ani dar n-am prea purtat-o, și una maro, de lac, cumpărată din Italia în februarie 2013 (eram într-o vizită Comenius) pe care am dat 64 de euro și mi-o făcusem cadou de ziua mea. Era foarte purtată, dar foarte rezistentă, se jerpelise doar la mânere de atâta purtat zilnic.
Mă mir din toate părțile că n-a furat geanta Coco Chanel cu certificat de garanție în ea, care m-a costat 320 de euro și pe care am luat-o în vreo 5-6 rate acum 10 ani de la o prietenă care o adusese din Franța. Probabil s-a temut, sau n-a știut ce înseamnă sigla cu doi C împletiți de pe ea.

Sfinte Sisoe, ce fel de om trebuie să fii ca să furi în asemenea hal din casa de unde iei un salariu de 600 de lei pt o oră jumate de muncă pe zi ??!?!?!?





6 comentarii:

  1. unii cand nu au ce fura isi fura singuri lucrurile ,asta e o boala in mod clar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu inteleg ce vrei sa zici, Brindusa... adica lucrurile care-mi lipsesc mi le-am furat singura? :))) tu stii ce-ai vrut sa spui...

      Ștergere
  2. Stimata Doamna, poate ca ar fi bine sa o identificati pe menajera Luminita, nu ca i-ar fi rusine, dar macar i-ati pune in garda pe altii.Ati putea, de asemenea sa ii faceti plangere penala pentru furt in forma continuata.Pentru ca a demonstrat perseverenta in activitatea infractionala.Nu sunt avocat, dar sigur asa este...
    Un wk bun va doresc, fara alte descoperiri nedorite, Lara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot face plangere penala pt ca nu mai am copia CI-ului ei (a avut grija sa o caute si sa o subtilizeze a doua zi dupa ce i-am cerut-o) si nu am dovezi sau martori ca ea a furat, pt ca n-am prins-o in fapt, eu locuind in alta parte la vremea respectiva iar maica-mea fiind oarba.... Doar constatarea unor obiecte lipsa nu este o dovada impotriva unei anumite persoane, juridic vorbind. Teoretic orice musafir care venea la maica-mea in lipsa mea putea sa fie autorul lucrurilor furate, doar ca musafirii nu-mi umblau prin dulapuri sau in balcon. Si ce-as castiga cu judecata? ce sa-mi dea ea? detergentul l-a consumat, mancarea a mancat-o, hainele si gentile le-o fi facut cadou altora....

      Cred ca prin articolele mele exact asta fac - ii pun in garda pe altii cam ce poate face o astfel de menajera. Ca vreau sa spun ca acea lenjerie nici acum nu-mi dau seama cand a dosit-o in sacul cu carpe de praf, pt ca in perioada aceea eram acasa in concediu medical si am stat langa ea secunda cu secunda, tocmai pt ca mai aveam niste haine noi in acel dulap si nu voiam sa le observe mai indeaproape. Iar dupa cateva zile am "concediat-o". Deci nu a mai avut o a doua ocazie sa umble in acel dulap, asta inseamna ca a dosit lenjeria fix sub ochii mei !!! Putea sa mi-o ceara, era foarte veche (nici n-am inteles de ce tocmai pe aceea a pus ochii), ma lipseam de ea fara probleme, dar nu! furata era mai frumoasa, probabil...

      In al treilea rand nu-mi pasa de niste lucruri, da-le-n pisici, imi cumpar altele, de valoarea lor sentimentala - a unora - imi pasa, si de atitudinea ei fata de cineva care s-a aratat omenos si de pe urma caruia lua un salariu castigat usor.

      Cat despre locuri de munca, a mai avut unul in timp ce era la mine, la niste batrani, si dupa 3 saptamani au dat-o afara ca le-a furat din ardeii cumparati de la piata pt ei. Singura a povestit.... bineinteles spunand ca ea nu a luat nici un ardei, vanzatoarea a inselat-o la cantar.

      Ștergere
  3. Au! asta doare, cred. Ai uitat sa zici de sacoul alb din in. Nef*&^%utele astea merita spanzurate de limba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat, da... am vrut sa-l imbrac acum, la examene. Mai imbraca Oană, sacoul de in de la Quelle, care cine stie de cand nu mai era in dulapul meu. :(((

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.