vineri, 19 iunie 2015

Pizza cu nesimtire. La Mega, din Bicaz

Pizza cu nesimtire. La Mega, din Bicaz

Era săptămâna competențelor la limbi străine și aveam de corectat cca 250 de lucrări, ca de obicei, de altfel. Eram noi - colegele de engleză și de franceză, și informaticianul liceului. Pentru prânz în ziua aceea trebuia sa comand ceva de post și un meniu normal pentru două colege. Nu și-au exprimat preferințele, decât că mâncarea de post trebuia să fie orice altceva în afară de pizza, dar noi, celelalte voiam pizza, e cel mai comod de mâncat pe repede-înainte.

Dar eu nu mai comandasem niciodată la pizzeria Mega din Bicaz, eu prefer pizzeria Alessia, care are pizza cea mai bună din Bicaz, dar știam că mulți colegi comandă la Mega pentru că au ceva reduceri. Așa că am sunat, am ales două meniuri din ceea ce mi s-a oferit, apoi am întrebat de costul transportului. Astfel am aflat că pizzeria Mega nu livrează comenzi la domiciliu, ci trebuie să vii singur să-ți iei comanda, dacă ai cu ce. Mi s-a sugerat să folosesc un taximetrist.

Atunci am întrebat cum să fac plata? Mi s-a răspuns că plătește taximetristul și când mi-o aduce îi dau banii pe comandă și pe cursa respectivă. Până aici nimic neobișnuit, fata de la telefon a fost amabilă și mi-a răspuns corect la întrebări. Dar în timp ce-mi spunea cum se procedează cu taximetristul, aud o voce din apropierea ei vorbind cu nesimțire așa: "Hai dragă, mai lasă discuția, de parcă n-ar mai fi făcut comandă la noi, ce atâta vorbărie, închide-i telefonul odată!"

Îi zic fetei de la telefon să nu mai comenteze în plus colega ei, că eu într-adevăr n-am mai comandat niciodată nimic de la pizzeria lor (o singură dată le-am călcat pragul, la invitația cuiva) și nu știu cum se procedează. De altfel nu știam că există și pizzerii care nu livrează la domiciliu. Pentru că prețul meniurilor comandate astfel creștea sensibil prin prețul taxiului, am sunat la Alessia, care livrează comanda și la domiciliu, gratuit, apoi am revenit cu un telefon la Mega să anulez comanda făcută la ei. Precizez că era ora 11 și jumătate și aveam nevoie de mâncare pe la ora unu-unu jumătate.

De data asta am nimerit-o direct pe nesimțită. I-am spus că anulez comanda deoarece nu mai este nevoie. Mi-a spus înțepat și pe un ton de harță, de parcă eu eram aia care-i ștergea ei pantofii, că să fiu hotărâtă dacă vreau să comand sau nu, pentru că dacă am comandat, acum ele trebuie să plătească. Când am văzut ce ton de mahala a adoptat, de parcă era o țață cu mâna-n șold certându-se cu o altă țață, am spus și eu pe un ton batjocoritor "haideți, doamnă, că doar nu ați pus la copt de pe acum pizza pentru ora unu". Însă nu cred că a auzit ce am spus, pentru că nesimțirea s-a amplificat și troglodita de la pizzeria Mega mi-a închis telefonul în nas. Timpul ei e foarte prețios...! Ei, bine, poate va avea de acum încolo destul timp liber, că noi, clienții, n-o să i-l mai ocupăm. Ori poate că patronul o să se mai gândească odată când o s-o cheme la serviciu și săptămâna viitoare.

Cu asemenea angajați, mă tem că nici o afacere nu are cum să meargă. Păcat de produsele pizzeriei Mega, care nu sunt rele. Eu nu recomand nimănui din zonă, sau dacă ajunge în zonă, să poposească la ei. Când tu, o vânzătoare, ești plătită din banul pe care-l dau eu pe produsul vândut de tine, mă tem că e musai să ai alt comportament față de client. Dar bineînțeles că fiecare poate alege. Iar eu o să aleg întotdeauna de acum încolo celelalte pizzerii din Bicaz.


4 comentarii:

 1. stai lin ca peste tot nesimtirea este la ea acasa ,foarte rar intalnesti oameni draguti care iti multumesc dupa ce ai cumparat ceva!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In romania nu se mai practica acest obicei dar in alte tari situtia se schimba. De exemplu in Spania si Germania la magasinele la care am mers mi-sa multumit pentru cumparaturi.

   Ștergere
 2. Doamne Dumnezeule ca mare esti !!!
  Sti ceva Oana ? Cand am vazut poza cu pizza , ma pregateam sa citesc o reteta buna de tot...
  Dar dupa ceea ce ne-ai prezentat tu...nici nu mai vreau pizza. De nici un fel....
  Insa...iti doresc sa ai un weekend linistit.

  RăspundețiȘtergere
 3. Aaaa, de aia nu mai vrei tu pizza :))))

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.