joi, 13 august 2015

Un destin la rascruce - episodul 1 rezumat





Un destin la rascruce - episodul 1 rezumat
Intrăm în atmosfera personajelor principale ale serialului. Neriman locuiește cu tatăl ei și cu mătușa Gulter care o înțelege și care-i mai ține partea în fața bătrânului cu idei rigide și tradiționaliste. Fahryie este verișoara și prietena lui Neriman și sunt aproape de nedespărțit. Șinasi mai are două surori și locuiesc împreună cu mama lor în același cartier. Într-o zi, Zehra, mama lui Șinasi, află că Aslî, fata cea mare, are un iubit și este distrusă. O încuie pe Aslî în cameră, ea neagă că ar fi făcut ceva rău, dar Zehra apelează la Gulter, care în trecut lucrase într-o secție de ginecologie, să-i controleze fata să vadă dacă mai e virgină. Gulter n-ar vrea să se bage, dar Zehrăi îi este teamă să meargă la un medic, crezând că astfel s-ar afla de fapta fiicei sale și ar apărea în ziare.


Până la urmă Gulter nu prea are de ales și intră în cameră forțând-o pe Aslî să se întindă pe pat, de față cu Neriman, Fahryie și sora mai mică a lui Aslî. Când aude că fata ei nu mai este fecioară, Zehra se enervează și o bate apoi apare Șinasi care după ce își dă seama cam ce s-a petrecut, o întreabă cine-i iubitul ei, și Aslî recunoaște că un anume Emre. Șinasi merge la Emre, care este responsabil de o sală de internet, și îl bate, amenințându-l că dacă nu se însoară cu sora lui, îl omoară. Părinții lui Emre nu o vor pe fată de noră și îl învață pe băiatul lor să spună că Aslî ar fi putut să se ducă și cu alți bărbați așa cum a acceptat să se culce cu el și că nu are de ce să se însoare cu ea, dar pentru că Emre o iubește pe Aslî, vor accepta căsătoria.


Neriman fusese martoră la scena bătăii lui Emre și imediat îi reproșează acest tip de comportament lui Șinasi, spunându-i că abia acum își dă seama că nu l-a cunoscut cu adevărat. Ajunsă acasă, Neriman comentează în timpul cinei trauma prin care a trecut Aslî, nefiind de acord cu modul brutal de a o controla ca să-i fie verificată "onoarea", pe motiv că acum trăim în alt secol și că nu se mai pune preț pe concepțiile vechi de sute de ani. Tatăl ei se enervează și îi explică faptul că pentru cei ca el tradițiile sunt vii și contează cel mai mult. Neriman tace ca să nu-și supere tatăl.

Un destin la rascruce - episodul 1 rezumat
În celălalt capăt al Istanbulului trăiesc rudele apropiate ale lui Neriman: unchiul ei, fratele mamei ei, care pentru că s-a măritat cu un băiat sărac a fost renegată de familie, și Pelin, fiica lui și verișoara bogată a lui Neriman. Pelin este soră cu Duygu (o tânără destul de cu picioarele pe pământ) și aspiră la o căsătorie cu Macit Arcaoglu, un tânar foarte bogat și foarte chipeș, preferatul revistelor mondene, cu care ea se cunoaște din copilărie. Însă în ciuda acestui fapt, Macit nu o iubește la fel de mult, deși consimte că într-un viitor apropiat va trebui să o ia de soție. Pelin nu doar că-l iubește, ci mai mult este obsedată de el și ca să-i arate încă odată interesul ei, se gândește să-i organizeze o petrecere, la el acasă, deși Macit îi spune direct că nu-și dorește așa ceva, că vrea liniște, nu zgomot și îi dă de înțeles că nu-i place acest fel foarte posesiv al ei de a fi.

Un destin la rascruce - episodul 1 rezumat
Pelin obține acordul părinților lui Macit, care acceptă petrecerea din politețe, apoi începe să se ocupe de pregătiri alături de cei de la firma de evenimente. Într-o zi întâlnindu-se cu Neriman și cu Fahryie, o invită și pe Neriman, în ideea că sunt rude apropiate, dar de fapt ca s-o umilească, știind că ea nici n-are cum să vină, odată, pentru că tatăl ei n-o lasă, iar pe de altă parte, pentru că nu-și permite acest lux. Macit merge la un magazin de bijuterii și alege un inel cu diamante, iar o prietenă comună îl vede și o sună pe Pelin să-i spună despre asta, fapt ce o face pe tânără să fie în culmea fericirii, bănuind că la petrecere Macit o va cere de nevastă în fața invitaților.

Neriman pleacă acasă iar Fahryie îi vorbește numai despre apropiatul eveniment, cu toate că amândouă știu că sunt multe impedimente pentru ca Neriman să poată să meargă acolo. Până la urmă mătușa Gulten află despre invitație, iar Fahryie reușește s-o înduplece și s-o determine să le ajute pe fete cu o mică stratagemă. Neriman va spune că Fahryie se simte rău și că merge la ea în seara aceea, ca s-o lase Faiz să iasă din casă. Tot Fahriye îi face rost de o rochie de seară, de la mama lui Șinasi și de pantofi asortați de la o altă cunoștință. Astfel, Neriman este pregătită de un party în cartierul bogaților. În seara cu pricina, își ia brățara cu pietre verzi a mamei ei, se urcă într-un taxi și veselă pleacă spre celălalt capăt al Istanbulului, fără să-l observe pe Șinasi care tocmai venea acasă și care o vede.

Un destin la rascruce - episodul 1 rezumat
La petrecere, Neriman atrage discret atenția prin inocența ei. La un moment dat, se află față în față cu Macit și cu Pelin, apoi ea susține o scurtă conversație cu Macit despre Chopin și muzica lui. Macit, văzând că are cu cine să stea de vorbă pe un subiect de cultură, este și mai mult atras de Neriman, de care-i plăcuse din prima clipă. Pelin este iritată și ar vrea să scape de verișoara sa, dar îndatoririle de gazdă o cheamă în alt loc al grădinii. Imediat, Macit profită de ocazie și o invită pe Neriman la dans acolo unde se află, adică pe o terasă. Pelin fierbe de ciudă, însă nu are încotro. După ce se termină dansul, Macit are o idee și o ia de mână pe Neriman alergând prin curte printre invitați, apoi spune că petrecerea continuă pe iaht. Cei doi ajung pe micul vaporaș, iar Macit dezleagă vasul lăsându-i pe ceilalți pe mal. Neriman începe să se teamă, dar deocamdată nu își trădează emoția. Macit o întreabă cine este și începe s-o mângâie pe păr și pe obraji, apoi se apleacă s-o sărute. Neriman se trage înapoi și de teamă se urcă pe marginea iahtului. Brățara cu pietre verzi i se desface de la mână și cade, fără ca ea să-și dea seama. Macit o roagă să se dea jos de acolo, dar Neriman, sub influența recentelor amintiri cu pățania lui Aslî, cade în mare ....



sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.