vineri, 20 noiembrie 2015

In dragoste si in razboi ep. 2 rezumat





In dragoste si in razboi ep. 2 rezumat pulbere de stele
Șura pleacă de la bal, iar Seyit nu înțelege de ce, însă își dă seama că trebuie să fie în legătură cu el. Valentina nu reușește să afle motivul bruștei dureri de cap a surorii ei. Afară, baroneasa Lola îi amintește lui Seyit de clipele petrecute împreună care nu s-au mai repetat de ceva vreme. Atunci Seyit o întreabă dacă nu cumva ea i-a otrăvit mintea Șurei, dar baroneasa neagă orice implicare și spune că ar vrea să fie din nou împreună, ca altă dată. Seyit se duce imediat în casă și îi scrie un mesaj Șurei, cerându-i o șansă de a-l cunoaște mai bine și de a vedea că foarte probabil sunt persoane care vor să-i despartă. Apoi dă mesajul lui Petro, rugându-l să facă în așa fel încât să ajungă la Șura, apoi îl atenționează că ea nu reprezintă o distracție, ci că simte cu totul altfel decât pentru orice altă femeie din trecut. Petro observă că Seyit nu respectă dorința tatălui său, și atunci Seyit îl întreabă de unde știe el ce i-a spus colonelul Eminof? Petro este sincer și îi povestește cum în seara în care cei doi au stat de vorbă, el, involuntar, a auzit acea parte a conversației.

In dragoste si in razboi ep. 2 rezumat pulbere de stele
Petro, însă, nu vede cu ochi buni această iubire și este invidios pe prietenul său, așa că se duce personal la Șura, dar nu-i dă scrisoarea, ci îi spune că baroneasa este geloasă pe ea. Atunci Șura își dă seama că Seyit și Lola sunt amanți, apoi Pedro îi confirmă că a fost vorba și de un pariu, că s-au vorbit ca acela care reușește s-o sărute pe prima fată care vine la bal, câștigă pariul, dar că n-a avut legătură cu ea, personal. Șura este devastată și nu știe ce să mai spună decât că-i este foarte rușine. Petro îi mai bagă în cap că nu există dragoste la prima vedere, că iubirea cere timp, sugerându-i că Seyit doar s-a distrat pe seama ei. Apoi cei doi se despart. În acest timp Seyit nu se mai gândește decât la Șura, bea și împușcă sticle, apoi adoarme afară, în zăpadă, fiind trezit dimineața de Celil. Scrisoarea ajunge în mâna lui Celil care o pune într-o cutie de pe masă, lăsându-l pe Seyit pe pat, să-și continue somnul mahmur. Seyit visează că el și Șura călăresc pe același cal și se sărută. Celil o cere de soție pe Tatia și îi dăruiește un inel de familie, dar ea spune că nu-i dă răspunsul pe loc, ci va aștepta ca el să se întoarcă de pe front, apoi îi va spune dacă acceptă cererea lui sau nu.

In dragoste si in razboi ep. 2 rezumat pulbere de stele
Valentina și Șura se află la spital, la tatăl lor care a suferit o intervenție, dar nu este în regulă. Valentina stă de vorbă cu Constantin, crezând că Șura e în salon (dar ea este pe scări și îi aude) și îi spune că tatăl lor nu mai are zile multe dar asta nu trebuie să afle Șura. Ea spune că nu este adevărat, că tatăl ei va trăi, dar vestea o tulbură atât de mult încât fuge pe scări, iese din spital pe stradă și aleargă în neștire, apoi ajunge într-o piață de mărfuri unde câțiva oameni se bat, iar ea cade jos, gata-gata să fie lovită de mulțimea din piață. Întâmplător Seyit este acolo și o ia pe calul său, aproape ca în vis. Șura se urcă alături de el, dar este supărată și când ajunge la casa unde locuiește, îi spune lui Seyit că vrea să scape de minciunile din jurul ei. El nu înțelege, îi repetă că este singurul lui adevăr, că o iubește, și că ceea ce-i spun ceilalți despre el sunt minciuni. Apoi din casă iese Valentina și Seyit doar spune că a găsit-o pe Șura în piață, apoi îi recomandă să nu mai iasă așa, oriunde, că totul este ca un butoi de pulbere, conflictele izbucnesc din te miri ce. După aceea spune că venea la spital să-și ia rămas bun de la amândouă surorile, pentru că și el trebuie să meargă pe front.

In dragoste si in razboi ep. 2 rezumat pulbere de stele
Seara, fiecare ia cina în altă parte, dar Seyit se gândește la Șura și ea la el. Petro fusese văzut de mama lui când a stat de vorbă cu Șura, și ea crede că ar fi ceva între ei doi, mai ales că la masă el promite să aibă grijă de doamne, având în vedere că Seyit este de-acum pe front. Ceva mai târziu, doamna Borinski își dă acordul pentru această relație, spunându-i lui Petro că Șura merită să fie nora ei. A doua zi Tatiana, balerina, o vizitează pe gazda celor două surori și îi șoptește Șurei că are să-i dea ceva foarte personal, apoi, când găsește prilejul, fără să fie văzute, îi dă scrisoarea lui Seyit. Șura o citește emoționată. Scrie și ea un răspuns, dar Tatiana îi propune să-l vadă a doua zi pe Seyit, la un concert, și să-i răspundă față-n față. Șura acceptă, iar Seyit este foarte surprins de această întâlnire. Amândoi se retrag într-o încăpere în fața unui șemineu aprins și își trăiesc dragostea. La un moment dat, Petro vede că Seyit nu mai este în sală, dar nu știe unde ar putea fi. Șura este condusă de Seyit acasă, iar ea îi spune că de-acum înainte îi aparține total. Când ajung, Petro e pe scări așteptându-i și se arată foarte confuz când înțelege că a pierdut-o pe Șura. A doua zi, Seyit pleacă, luându-și rămas bun de la Șura, dar promițând că se va întoarce.

Șura îi scrie des lui Seyit, el citește mesajele, dar nu-i răspunde. Petro, de asemenea, zice că nu are nici o veste despre Seyit. Într-o zi, doamna Borinski află destul de abrupt, de la o amică de-a Șurei, că ea îl iubește pe Seyit. Pământurile colonelului Eminof au luat foc și vechilul fermei bătrânului spune că precis a fost o mână criminală la mijloc. Mama lui Seyit începe să-i caute băiatului ei o mireasă pe gustul lor, fără să se gândească dacă lui i-ar plăcea sau nu. Pe front, Oamenii lui Seyit sunt prinși într-o ambuscadă și unul dintre apropiații lui, Vladimir, moare. Celil este rănit ușor. La Petrograd, Tatiana îl urmărește pe amicul ei Mișa pentru că s-a întors de ceva timp și se ascunde împreună cu niște conspiratori revoluționari, apoi apare la teatru și o minte că în acea zi s-ar fi întors de pe front. Tatia îi spune aluziv că știe care este adevărul, Mișa evită să vorbească foarte clar despre ceea ce face el pe ascuns, dar îi cere balerinei multă discreție. Petro încearcă s-o câștige pe Șura povestindu-i ce bărbat ușuratic este Seyit. Valentina încearcă s-o facă pe sora ei mai mică să înțeleagă că Seyit nu avea intenții serioase, că dacă era așa, și-ar fi exprimat public sentimentele înainte să plece pe front, dar Șura nici nu vrea să audă, ea spune clar și răspicat că ei doi se iubesc și că se vor căsători după ce el vine de pe front. Toată discuția este auzită de Petro, ascuns după niște plante ornamentale, care se hotărăște să acționeze altfel de acum încolo, și îi scrie baronesei.

In dragoste si in razboi ep. 2 rezumat pulbere de stele
La un bal unde se află Lola, Petro și Șura, începe bârfa despre cei doi îndrăgostiți. După bal, Petro se întâlnește cu Lola și o felicită pentru modul în care a acționat, asigurând-o de generozitatea lui în această chestiune. Lola continuă intriga, mergând să vorbească cu Șura și să-i spună că Seyit precis a părăsit-o de mult și ea nici nu-și dă seama. Șura nu vrea să stea de vorbă cu baroneasa, dar aceasta nu se lasă și Șura e nevoită să devină agresivă. Când apar Valentina și Constantin, cu încă niște invitați care plecau, baroneasa răsucește lucrurile în așa fel încât Șura pare vinovată. Ea caută înțelegere la sora ei, dar aceasta e de partea Lolei și Șura se vede nevoită să-i destăinuie Valentinei că ea și Seyit au făcut dragoste și acum își aparțin unul altuia. Valentina este foarte tulburată de ce-i spune Șura și îl cheamă pe tatăl lor să-i împărtășească și lui noutățile. Domnul Verjenski nu se împotrivește relației fiicei lui mai mici, dar speră că, dat fiind cele petrecute între ei, Seyit Eminov va fi bărbat de onoare și o va cere de nevastă pe Șura când va veni din război. Șura se bucură crezând că exact așa se va întâmpla și își îmbrățișează tatăl. Seyit se hotărăște să-i răspundă Șurei la scrisori iar ea îi scrie și mai înflăcărată, dar naivă, despre cele spune de tatăl ei și se întreabă dacă acum înseamnă că sunt logodiți. Sentimentală și îndrăgostită, Șura pune în plicul ei o șuviță de păr blond.

Pe front, cu ocazia unui schimb intens de focuri, Seyit este nevoit să fugă cu calul de unul singur ca să scape de niște inamici. La un moment dat calul sare peste o prăpastie, dar Seyit se lasă jos din șa exact în hău. După câteva zile, în tabăra soldaților, Celil primește ceasul lui Seyit găsit aproape de prăpastie. El spune că până nu se va găsi corpul, nu crede că Seyit este mort. La Petrograd, bătrânul Verjenski a căzut la pat și fetele îi veghează ultimele clipe. Petro vine la ele acasă și îi dă Șurei vestea că Seyit este mort.....


sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.





3 comentarii:

  1. Sura se va casatori cu Petro?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohooo :))) habar nu am, rezum episoadele pe masura ce le vizionez, in acelasi timp. Desi parca nu as crede.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.