joi, 3 decembrie 2015

In dragoste si in razboi ep. 7 rezumat





In dragoste si in razboi ep. 7 rezumat pulbere de stele Trece o vreme. Seyit și Șura se afă la Istanbul, în hotelul Șeref, deținut de un anume Ahmet Yahia și vărul său, Ali, originari din Crimeea. Orașul este sub ocupație iar viața nu e ușoară nici aici, dar măcar nu prezintă riscurile majore pe care cei doi le-au întâmpinat acasă. Seyit se visează cu un copil mic în brațe, căruia îi tot repetă că-l cheamă Osman. Ziua, își amintește de sfaturile tatălui său, să nu rămână alături de Șura ci să se însoare c-o turcoaică, și se gândește dacă nu cumva viața lui arăta altfel dacă i-ar fi urmat sfatul. Din ce în ce mai des îi e dor de cei duși și stă de vorbă cu Șura, care îl îmbărbătează și îi spune că Mehmet nu este mort iar familia ei cu siguranță e pe undeva și așteaptă vești de la ea. Într-o zi, pe când mergeau într-un loc unde erau liste cu numele celor care căutaseră refugiu la Istanbul, Șura vede scris acolo numele baronesei Lola și îi spune lui Seyit că poate dacă ar căuta-o și ar merge la ea, i-ar ajuta, dar Seyit, cunoscând-o foarte bine pe baroneasă, refuză propunerea Șurei.

In dragoste si in razboi ep. 7 rezumat Guzide, care a înțeles că iubirea ei pentru Celil nu are viitor și plecase către Istanbul cu puțin timp înaintea lui Seyit, fără să afle că Tatiana a murit, este acum soția patronului hotelului Șeref, Yahia. Într-o zi îi vede întâmplător pe Șura cu Seyit și cu Yahia stând de vorbă în holul hotelului, iar Yahia face prezentările. Guzide lăcrimează când aude că bărbatul din fața sa este Seyit Eminoff, pentru că-și amintește de casă și de Celil. Acest incident îl apropie pe Seyit de Yahia, căruia la o cină îi povestește cum și-a pierdut părinții și fratele cel mai mic. Ali are o fată, Ayșe, care în ciuda faptului că Seyit este împreună cu Șura, se îndrăgostește de el. Baroneasa Lola și-a făcut o viață frumoasă la Istanbul și are multe relații printre persoane importante, militari, etc. Nu știe nimic despre Seyit, dar vrea să-l prezinte pe Petro unui ofițer din cercul ei de prieteni. Petro și Celil au venit și ei în oraș, dar în vreme ce Petro caută cu orice preț să-l găsească pe Seyit și să se răzbune pe el, Celil nu-și revine din depresia cauzată de moartea Tatianei.

In dragoste si in razboi ep. 7 rezumatÎntr-o zi Ayșe face curat prin curtea din spatele hotelului lor, unde este o magazie. Unul din militarii englezi cazați în hotel, beat, vrea să abuzeze de ea, dar din magazie iese Ali și ofițerul reușește să-l pună jos cu un pumn. Atunci dincolo de ușa magaziei se văd niște lăzi cu arme. Ofițerul se miră și amenință că va anunța autoritățile că Ali este colaboraționist. Seyit, care se afla în apropiere, vine și îl neutralizează pe militar, dar și el vede lăzile cu arme, înțelegând că patronii au și alte afaceri și interese în afară de cele legate de hotel. Împreună cu Ali, seara, îl bagă pe militar într-un coș pe care-l acoperă cu cartofi și îl duc în apropierea unui local în care se află baroneasa Lola. Cei doi așează cadavrul pe jos, cu o sticlă goală în mână, ca și cum ar fi fost foarte beat și probabil de asta a și murit. După ce ei pleacă, din local iese baroneasa la brațul unui tânăr în uniformă, bun prieten cu ea, și îl văd pe cel mort, sprijinit de zid cu sticla în mână. În urma ei, la masa la care stătuse, vine Petro (?) care găsește evantaiul baronesei special lăsat jos, lângă scaun. El desface o lamelă unde se află un bilețel cu un mesaj cifrat.

Ajunși la hotel, Ali și Yahia îl pun pe Seyit să jure pe Coran (așa cred, pe o carte, în orice caz) că nu va spune la nimeni ce a văzut și ce au făcut, nici măcar Șurei. A doua zi, el o minte pe Șura că a stat până seara târziu cu Yahia la povești. Ayșe este foarte tulburată de cele întâmplate și chiar speriată. Când merge să măture în locul unde a avut loc altercația, găsește micul triunghi de piele conținând datele personale, ale militarului englez, care i se desfăcuse de la gât. Seyit pleacă din hotel atenționând-o pe Șura să nu iasă din cameră și să stea cu ușa încuiată până vine el înapoi. Șura promite apoi se uită pe geam la el și o vede pe Ayșe dându-i triunghiul de piele neagră. Neștiind ce-i acela, se duce să miroasă cămașa lui Seyit din cuier crezând că el are o afacere amoroasă. După aceea strânge toate hainele murdare și le duce la spălătoria de lângă hotel, unde patronul își bate joc de ea când află că este rusoaică. Șura răspunde cu multă politețe și delicatețe, și pleacă, răvășită, înapoi la hotel. Ali o vede și o roagă să nu mai iasă în oraș neînsoțită că nu este în siguranță.

In dragoste si in razboi ep. 7 rezumatSeyit se întâlnește la un restaurant cu un prieten din Rusia căruia îi cere ajutorul, cu o cameră în casa lui pentru că la hotel nu poate locui mult timp. Bărbatul îl refuză, spunându-i că este turc, iar el fiind rus poate să aibă probleme cu autoritățile și nu vrea să-și facă rău lui și familiei lui. Seyit se ridică de la masă și merge la un anticariat să vândă un ceas și niște bancnote vechi, dar nu face rost de prea mulți bani. Ajuns în cameră se ceartă cu Șura din lipsa banilor, iar ea sugerează că dacă nu ajung, să caute amândoi de lucru. În acest timp Petro și Celil, care parcă nu prea știe ce-i cu el și pe ce lume se află, ajung acasă la baroneasa care-i primește cu drag. Ea îl conduce pe Petro într-un dormitor pentru oaspeți și îl întreabă ce știe de Seyit. Petro o minte că nu știe prea multe, că s-a întors în Crimeea, dar că, dacă n-a murit între timp, înseamnă că s-a însurat. Lola, auzind asta, acceptă avansurile lui Petro. La hotel vin fel de fel de militari să-l caute pe criminalul englezului omorât de Seyit. El îi plătește pe băieții din personalul hotelului să-l ajute într-una din seri cu un transport (de arme). Comandantul care conduce ancheta îi cere ajutorul lui Seyit, iar el spune că l-ar ajuta dar nu știe nimic despre acel englez. Înainte să plece, comandantul îl întreabă pe Yahia dacă are ceva special de făcut mâine seară. Acesta zice că nu, iar ofițerul propune să-și organizeze ziua lui la el în salon. Yahia nu poate refuza, dar se ivește o mare problemă, el trebuind să trimită un transport de arme celor din rezistență chiar în seara următoare

Seyit îi spune Șurei că trebuie să fie și ei prezenți la aniversarea comandantului, și că va fi un bal ca la Petrograd. Ea se gătește cu ce are mai frumos, iar Seyit ajută toată ziua pe Yahia și Ali la pregătirea coșurilor cu arme camuflate de saci, despre care vor spune că sunt fructe pentru săraci. Seara, la ora la care încep să apară invitații, bărbații din personalul hotelului cu Ali și Yahia cară coșurile la căruță. Un tânăr scapă coșul lui chiar la intrare și Seyit, urmat de Șura, vine să-l ajute, apoi amândoi rămân perplecși: Celil, Lola și Petro se află în fața lor, invitați fiind la petrecere ...



sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.