vineri, 3 iunie 2016

Bahar-viata furata episoadele 76-77-78-79-80 turcesti, rezumate







Aceste rezumate sunt făcute după numerotația episoadelor originale, turcești. Kanal D a redimensionat durata acestora astfel încât cele 5 rezumate de mai jos ale serialului Bahar - o viata furata corespund aproximativ episoadelor 81-86 la Kanal D.


Bahar-viata furata episodul 76

Bahar-viata furata episoadele 76-77-78-79-80 turcesti, rezumate
Mehmet aude ce spune Fulya dar pare că nu ştie ce-i cu el şi că n-ar recunoaşte pe nimeni. Boala preia controlul asupra minţii lui aproape complet. O recunoaşte pe Sultan dar nu ştie cine-i Arda şi ce-i cu medicii care-l transportă într-o altă sală, la urgenţe. Arda o anunţă pe Hulya, care stătea de vorbă cu Salih ca să poată salva situaţia crimei. Fulya izbucneşte în plâns, dar este apostrofată de Hulya când ajunge în rezerva ei. Lui Mehmet Emir i se face un RMN la cap şi se constată că trebuie operat, dar până atunci i se prescrie un tratament acasă.

Ismail continuă ancheta şi mergând pe firul evenimentelor ajunge din nou la oameni care-l îndreaptă către Efsun. Astfel, poliţistul se duce iarăși la ea, dar Efsun îl minte ca de obicei, deşi este disperată că până la urmă se va afla adevărul.
În cartier Bilal moare iar la înmormântare, Ilyas stă de vorbă, mai deoparte, cu Ganimet despre lucruri pe care numai ei le ştiu, dar Hanife îi ascultă de după un copac şi va încerca ulterior să profite de ceea ce a aflat, punând la cale un mic şantaj.
Arda este mustrat de Fulya pentru boala lui Mehmet Emir, iar Sultan şi Efsun ascultă la uşă discuţia lor despre situaţia delicată în care se află.
La un moment dat cele două intervin, pentru că Fulya ameninţă că se duce la Ismail să spună tot ce ştie legat de crimă, şi apoi o încuie pe Fulya în cameră, Sultan, Efsun şi Arda ieşind pe hol.

Mehmet este adus la spital şi pregătit pentru operaţie. Ates află despre ceea ce se întâmplă şi vine şi el să-l susţină pe Mehmet, astfel văzându-se şi cu Bahar. La un moment dat el vorbeşte cu Doruk la telefon iar acesta aude vocea lui Bahar şi îl întreabă pe Ates dacă ea este acolo. Arzu auzind aşa ceva, ia telefonul şi se ceartă cu Ates, care-i închide apelul. Arzu se urcă într-un taxi şi vine de urgenţă la spital, surprinzându-l pe Ates îmbrățișând-o pe Bahar care plângea de neputinţă că tatăl ei este în aşa o stare de sănătate.

Hulya aranjează nişte jocuri cu Salih, care stă ascuns într-o magazie, şi îi dă acestuia o valiză cu bani. Sultan şi Efsun îl prind pe când el numără pachetele cu bancnote, dar nu apucă să vadă ce are el acolo, pentru că închide valiza la timp. Când operaţia este gata, cea mai mare parte a familiei se află la spital aşteptând verdictul medicului, care însă nu are veşti bune pentru ei. Mehmet Emir este în viaţă, dar au apărut unele complicaţii şi nu se ştie dacă nu va rămâne cu sechele.

Între timp, nişte indivizi o adorm pe Sultan, apoi alţi doi îl adorm pe Salih, şi încă doi pe Efsun, aducându-i pe toţi trei într-o pădure, unde se află săpată o groapă şi este un sicriu gol alături. Când cei trei sunt aduşi acolo, efectul somniferului a dispărut, dar ei nu înţeleg ce se petrece şi de ce au fost aduşi în acest fel. Apoi, şeful "răpitorilor" se arată. Este Kenan, vărul lui Mehmet Emir, care reapare în viaţa familiei Atahan. Kenan îl pune pe Salih în sicriu, îl aruncă în groapă şi le ordonă lui Efsun şi Sultan să dea pământ cu lopata peste el ...

Bahar-viata furata episodul 77

Efsun şi Sultan sunt puse de Kenan să mai sape o groapă, apoi Sultan, ca s-o protejeze pe Efsun, îi dă lui Kenan un stick. Acesta pleacă şi îi lasă pe cei trei în pădure. Efsun şi Sultan se reped la sicriul din care îl scot imediat pe Salih. Acum, pentru că Hulya a apelat la fostul ei iubit, Kenan, s-o ajute ca să recupereze înregistrările cu Ates care dovedesc că e pasibil de închisoare pentru crimă, toată lumea se impacientează, pentru că acesta le poate crea probleme serioase.

La spital toată lumea aşteaptă pe hol să se trezească Mehmet Emir. Fulya îşi pierde cumpătul şi o alungă pe Hulya de acolo. Ea merge acasă unde primeşte vizita lui Kenan care-i dă stickul. Mai târziu şi Kenan se duce la spital, intră în rezerva unde Mehmet Emir este monitorizat şi îi vorbeşte deşi acesta este inconştient, conectat la aparate. La un moment dat, Kenan vede că unul din aparate are semnal continuu şi, speriat că Mehmet Emir pare să moară, iese rapid din rezervă, în timp ce medicii şi asistentele veneau să verifice starea pacientului. După un timp Mehmet Emir îşi revine din comă şi îl vedem alături de Fulya care-i arată pe telefon o înregistrare cu imaginile pe la ecograf în care se vede copilul lor cum mişcă în uter.

Ates şi Arzu se tot ceartă din cauza lui Bahar. Arzu, într-o zi se apucă să bea de ciudă, se îmbată şi cade jos pe podea, leşinată. Doruk se trezeşte şi o vede căzută, dar Ates nu e acasă iar Doruk iese să-l caute şi să-l aducă s-o trezească pe mama lui. Când Arzu îşi revine, vede că Doruk lipseşte. După ce ajunge şi Ates acasă încep cu toţii să-l caute în pădurea care înconjoară casa lor, până seară târziu. Deja toată lumea e alertată, Bahar vine şi ea, apoi Efsun şi Sultan ajung în pădure cu o maşină. Însă imediat apare Ismail care, trist, anunţă că Doruk a fost găsit mort, în apropierea drumului, căzut pe stânci.

Bahar-viata furata episodul 78

Când se duc la locul respectiv se dovedeşte ca acel copil nu era Doruk. Cu toate acestea, băiatul nu este de găsit şi e considerat pierdut. Ates şi Arzu cad seceraţi de veste şi nu se pot adapta adevărului. Ates este furios şi aruncă vina pe Arzu agresând-o, iar ea ar vrea să întoarcă timpul înapoi, ceea ce nu se mai poate. Ismail face pe mediatorul între ei doi. În zilele următoare Bahar şi Mehmet Emir se implică într-o campanie de căutare, pe străzi, cu poza lui Doruk făcută poster, anunţând că s-a pierdut, în speranţa că se va găsi cineva să le dea informaţii despre el.

Mehmet Emir iese din spital dar are surpriza, acasă, să-l vadă pe Kenan venind cu un buchet de flori. El o ceartă pe Hulya că l-a adus pe Kenan în casă, însă ea nu poate să-i spună cărui fapt se datorează acest lucru. Din amintirile lui Kenan rezultă că are un copil, un băiat (Arda e acel băiat?).

La limita stresului, Arzu are coşmaruri şi visează că două persoane l-au luat pe băiat şi l-au dus departe. Apoi ni se arată că într-adevăr Doruk fusese răpit de doi indivizi (oamenii lui Kenan) şi acum era încuiat într-o casă, dar la un moment dat încearcă să scape de cei doi şi cade de pe scări direct jos, la parter. Răpitorii iau maşina şi fug, fiind deja avertizaţi că poliţia e pe urmele lor. Ateș cu Arzu şi Bahar, Ismail cu două echipaje de poliţie, într-adevăr sunt în drum către casa respectivă. După o scurtă cursă pe şosea, maşină răpitorilor se răstoarnă. Acum toată lumea ajunge la casa unde Doruk zace inconştient. Ateș îl ia şi îl duce la spital unde este operat de urgenţă dar familia e anunţată că şansele de supraviețuire sunt slabe, apoi Doruk moare în timp ce Ates este lângă el şi îi vorbeşte...



Bahar-viata furata episodul 79

Toată lumea este afectată de tragedia morţii lui Doruk. Arzu trece printr-o perioadă extrem de dificilă şi, odată ajunsă acasă, deşi Bahar și Efsun stau cu ea, reușește să înghită nişte pastile. Bahar observă ceva şi o duce la baie să vomite. După ce Arzu îşi revine, se repede la Bahar, geloasă, şi o dă afară. Efsun şi Bahar cu Sultan, ies din casă. Ateș se duce la poliţie să vadă dacă nu cumva ar putea el să-i facă pe cei doi răpitori să spună ceva. Unul din ei, Ediz, pare că poate fi mai cooperant, şi este cu adevărat omul care a primit indicaţii de la Kenan şi l-ar putea deconspira, dar totuşi nu aduce lumină cazului şi Ateș îl strânge de gât ţipând la el. Ismail intră imediat în camera de interogatoriu şi îl scoate pe Ates de acolo, dar peste puţin timp Ediz este strangulat cu o sfoară de colegul lui din arest, pus de Kenan să-l elimine pe cel care i-ar putea periclita libertatea.

În ziua înmormântării, Kenan se dă în spectacol la cimitir, sărută mâna tuturor celor în vârstă, prezintă condoleanţe, stă de vorbă cu toţi, însă tacit neaprobat de nimeni. După ceremonie Arzu îi reproşează lui Ates moartea fiului lor ca fiind din cauza că Bahar s-a băgat în viaţa lor. Dar ea, mai mult ca oricine, stăruie la mormântul băiatului, sădindu-i flori şi plângând, până în noapte.

Kenan acum pune presiune pe Sultan şi pe Efsun să înfăptuiască divorţul de Arda, iar Sultan cedează presiunilor, dar ar trebui să-i întindă o capcană lui Arda pentru ca Efsun să iasă cât mai profitabil din această căsnicie. Sultan găseşte metoda, şi obţine semnătura lui Arda pe un document cu nişte condiţii care o scot din minţi pe Hulya. Ates, care vrea să afle neapărat cine este responsabil de moartea lui Doruk începe să primească nişte telefoane de la un bărbat care nu-şi dezvăluie identitatea (dar vocea seamănă cu a lui Kenan), şi care uneori îi lasă mesaje pe garduri cu vopsea roşie. Ateș este aproape hărţuit de misterioasa voce masculină de la telefon, şi începe să caute indicii şi acolo unde sunt - un plic cu numele lui Doruk găsit de Bahar la docuri - dar şi unde nu sunt.

Bahar-viata furata episodul 80

Bahar-viata furata episoadele 76-77-78-79-80 turcesti, rezumate
Ates îl vede până la urmă pe un pod pe acela care-l tot sună, îmbrăcat la fel cu nişte lucrători stradali, cu o pelerină cu glugă galbenă. Începe o scurtă urmărire, dar individul, căruia nu i se vede faţa pentru că şi-a tras gulerul rulat al bluzei până peste nas, scapă de Ateș cu o şalupă. Zeynep este surprinsă de soacra ei pe când citea un sms de la Arda şi începe să se certe cu soţul ei. Acesta merge apoi să se întâlnească cu Arda şi să-l bată, iar Kenan, care este martor la confruntare, îl imobilizează pe Cemal şi îl ia cu el în maşină punând pe gealații lui să-l bată. Arzu joacă un joc nou cu Ates ca să-l convingă să mai facă un copil amândoi. Se preface că vrea să se sinucidă în baie, dar în realitate, stă cu capul sub apă, apoi iese să respire. Auzind vocea lui Ateș în casă, se repede să vină la el, dar alunecă pe marginea căzii şi cade lovindu-se uşor la cap. Ates, impresionat de pozele şi desenele lui Doruk din sufragerie şi de starea mimată de Arzu, rămâne încă o vreme cu ea, depărtându-se din nou de Bahar.

Hulya i se plânge lui Kenan legat de actul semnat de Arda, iar acesta acceptă s-o ajute, cu condiţia să se căsătorească amândoi. Dar când Hulya îşi anunţă familia că se mărită cu Kenan, nimeni nu este de acord, iar Arda se supără şi pleacă de acasă ducându-se la Efsun, s-o roage să revină la conac. Muzafer şi restul vecinelor bârfitoare din cartier, văzându-l pe Cemal aşa bătut, se duc furioase la uşa Atahanilor şi strigă la Hulya pe care o şi pălmuiesc când iese afară apoi se ceartă ca la mahala. Hulya, arogantă, le trânteşte uşa în nas, dar ele se înfurie şi îi sparg geamul cu un bolovan. Pentru asta, însă, vor plăti scump bârfitoarele cartierului.

Într-o sală de spectacol are loc întrunirea asociaţiei companiilor de turism din Turcia. Hulya şi Kenan s-au aşezat exact în loja opusă aceleia unde se află Mehmet Emir, Arda, Fulya şi Efsun. Kenan se arată intenţionat foarte afectuos cu Hulya, ca să-i enerveze pe ceilalți ai familiei. Când pe scenă este anunţat Mehmet Emir ca şef al asociaţiei, Kenan se enervează şi se duce la tribună, dându-l la o parte pe Mehmet care voia să-şi rostească discursul. Cele spuse de Kenan au darul să-l înlăture pe Mehmet Emir de la conducerea asociaţiei şi până la urmă iese cu o scurtă bătaie. Kenan, lovit în faţă, pleacă din sală. Dar răul a fost făcut. Pe ecranul de pe scenă se prezintă un fişier în Power Point despre realizările asociaţiei în turism. La un moment dat apare un slide cu chipul lui Doruk sub care scrie că ucigaşul copilului se află în sală. Toată lumea prezentă înmărmureşte. Ates iese din lojă şi ajunge la parter, când este din nou sunat de bărbatul misterios.

Vine şi ziua nunţii lui Kenan cu Hulya. Arda încearcă s-o oprească pe mama lui să facă pasul acesta, dar ea nu-l ascultă. În timp ce are loc ceremonia de cununie, oamenii lui Kenan stropesc bine cu benzină peste tot pe lângă casa unde se află adunaţi Ilyas, Muzafer, Cemal, Zeynep şi mama ei, şi celelalte femei din cartier şi îi dau foc. Arda, văzând că nu are altă opţiune de a împiedica nunta, ia un pistol şi ajunge la local pe când cei doi miri dansau. Efsun se duce după el, pentru că l-a văzut luând pistolul din sertarul biroului. Arda îl strigă pe Kenan şi scoate pistolul apropiindu-se foarte mult de cei doi. Când Hulya trece în faţa lui Kenan să-l apere, atunci Arda trage ...











21 de comentarii:

  1. Oana când publici celelalte episoade

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana miercuri inclusiv, sper.

      Ștergere
    2. Oana vrem mai multe ep din Bahar

      Ștergere
    3. Pai cand ai pus intrebarea erau doar 3 episoade in articolul de mai sus. Au fost puse si celelalte doua.

      As avea rugamintea sa tineti cont ca nu am materiale la acest serial ca sa traduc aceste rezumate, ci trebuie sa vad efectiv episoadele, chiar daca la viteza marita (desi la una care-sa-mi permita sa-mi dau seama ce se petrece) ceea ce inseamna, cu tot cu redactare cca 2 ore pt fiecare episod.

      Ștergere
  2. Restul episoadelor câbd le pui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot spune dinainte, am o lucrare de 150 de pagini de facut pana saptamana viitoare. Fac tot ce pot sa postez macar un episod pe zi.

      Ștergere
  3. Buna ziua,as vrea sa stiu cand publicati celelalte rezumate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu as vrea sa stiu :) nu-mi programez niciodata nimic, pt ca nu intotdeauna reusesc sa fac ce-mi propun. Activitatea mea zilnica nu depinde de mine, din pacate, ci de o persoana in varsta pe care o ingrijesc si care are o mie de mofturi si de figuri in cap ...!

      Ștergere
  4. Oana draga,iti apreciez mult munca. Cand vei publica urmatoarele rezumate?

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiti un site de pe care pot vedea episoadele ca la turci traduse in romana ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca s-a incumetat cineva sa faca asta, dar se gasesc asa ca la Kanal D, pe toate site-urile de filme traduse sau filme online. Daca dati o cautare cu "Bahar episodul 100" imediat va apar cel putin 5-6 site-uri unde sunt incarcate episoadele asa cum le dau la noi la tv.

      Ștergere
    2. ma uit la acest serial , se difuzeaza la 18 si 20 cite un episod dar nu inteleg cite episoade are si din cite sezoane este...si cite episoade are un sezon?

      Ștergere
    3. Din pacate nu va pot da un raspuns. In primul rand pentru ca numerotatia sezoanelor Kanal D nu corespunde cu aceea a televiziunii turcesti. In al doilea rand tot ceea ce am observat - desi nu e o regula - la turci sezonul 1 are 25 de episoade de-ale lor, de 2 ore jumate, dar restul sezoanelor nu mai conteaza cate episoade au, ci cam cum decurge actiunea. De exemplu sunt seriale cu 60-70 de episoade si 2 sezoane, sau altele cu 3 sezoane si tot cca 50-60 sau 70 de episoade in total.

      Pana la urma, zic eu ca actiunea conteaza, nu cate episoade si/sau sezoane are un serial. Si faptul ca va place sa-l urmariti.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.