vineri, 29 iulie 2016

Elif - rezumate, episoadele 1-5







Rezumatele de mai jos acoperă episoadele de la 1 la 5 în versiunea lor originală, de cca 60 de minute pe episod, non-comercial.


Elif, episodul 1

Elif - rezumate, episoadele 1-5
Melek şi Elif se află pe stradă, iar Melek tuşeşte rău, fiind bolnavă de plămâni. Elif se duce să-i cumpere medicamente şi ajunge într-un camion cu lădiţe cu flori, unde a văzut o pisică. Şoferul n-o observă şi porneşte maşina. Melek o caută pe Elif îngrijorată, împreună cu Zeynep, fiica soţului ei, Veysel, genul de bărbat care bea şi joacă poker, nu munceşte, dar cere familiei lui să facă bani pentru el. Acasă, Veysel este mahmur şi le bate pe amândouă, apoi este căutat de nişte traficanţi de carne vie cărora le-a promis-o pe Elif în schimbul datoriilor lui la jocurile de noroc. Dar ea nu este acasă, aşa cum crede Veysel, ci a ajuns relativ departe cu camionul, când bătrânul şofer opreşte şi o găseşte între flori, cu motănelul în braţe. Între timp atât Melek cât şi Veysel o caută disperaţi pe fetiţa care nu pare să fie nicăieri. Şoferul o aduce înapoi, trece şi pe la farmacie cu ea ca să-i cumpere medicamente mamei sale. Elif se întâlneşte cu Melek şi apoi cu Veysel care de ciudă calcă în picioare punga cu medicamente.

Ajunsă acasă, Melek se pune în pat şi tuşeşte, apoi scuipă sânge. Veysel se enervează când o vede aşa şi o forţează să se ducă la serviciu, să muncească şi să aducă bani. La fel de dur şi de agresiv se poartă şi cu fiul său, Murat, pe care îl găseşte dormind. Melek se duce la cabinetul unde face curăţenie, dar în scurt timp cade jos inconştientă. După ce îşi revine, merge acasă şi o cheamă, telefonic, la ea pe prietena ei Ayșe, care lucrează ca servitoare în casa familiei Emiroglu, unde şi Melek a lucrat acum câţiva ani. Ayșe vine şi o descuie (Melek era încuiată în casă de Veysel) apoi cele două stau de vorbă, dar Melek face o a doua criză majoră. Ayse împreună cu Elif o duc la spital cu ambulanţa. Traficanţii de carne vie din nou au venit după Elif, iar acum, Veysel află că soţia şi fata ei sunt la spital. Traficanţii îl ameninţă, crezând că îi duce cu vorba şi că nu vrea, de fapt, să le dea fata. Cei doi "bărbaţi în negru" îl iau pe Veysel în maşina lor şi se îndreaptă către spital. Când Ayse îi vede venind pe geam, se agită să găsească o soluţie, iar Melek își încredinţează fiica lui Ayse apoi îi destăinuie marele secret, că Elif este făcută cu Kenan Emiroglu. O roagă pe Ayșe să nu mai spună la nimeni acest lucru, dar s-o ducă pe Elif la tatăl ei. În timp ce Ayse cu fetiţa ies din micul salon, Veysel se află deja pe coridor, Elif îl vede şi îl strigă ...

Elif, episodul 2

Elif - rezumate, episoadele 1-5
Până la urmă Ayșe reuşeşte să fugă cu un taxi împreună cu Elif şi ajunge la conacul familiei Emiroglu, unde se fereşte deocamdată de cei ai casei, şi o duce, neobservată, pe Elif în căsuţa din zona anexelor pentru servitori unde locuieşte ea. Astfel facem cunoştinţă cu familia lui Kenan Emiroglu, cu mama lui, d-na Aliye, elegantă şi autoritară, cu cei doi fraţi mai mici, cu soţia lui, Arzu, o femeie arogantă care se poartă cu nasul pe sus cu toată lumea, şi cu Tugce, fetiţa răsfăţată şi temperamentală, care seamănă cu mama ei la caracter.

Melek este din ce în ce mai grav bolnavă, iar asistenta îi face o injecţie de calmare. Veysel este ameninţat de traficanţi, iar Zeynep observă lipsa celor două, mamă şi fiică, de acasă. Auzindu-l pe taică-său că Melek e la spital, Zeynep se duce s-o viziteze şi rămâne alături de ea peste noapte. Veysel ajunge şi el la spital şi o ameninţă pe recepţioneră cu un cuţit ca să poată să meargă în salon la nevastă-sa. După ce se poartă violent cu Zeynep şi e cât pe ce s-o scoată pe Melek din perfuzii, doi gardieni vin şi-l dau afară pe Veysel, amenințându-l cu reclamația la poliție. Acesta, iese din clădire, şi, văzându-l pe taximetristul cu care a plecat Ayșe, îl ameninţă și pe el cu cuţitul şi îl pune să-l ducă unde a dus-o pe Elif în ziua precedentă. La conac, Ayșe, conştientă că trebuie să ceară imediat permisiunea capului familiei Emiroglu, adică a lui Kenan s-o ţină pe Elif la ea, face câteva încercări eşuate de a-i spune acestuia despre fetiţă. Din păcate este ziua lui Tugce, fiica prea răsfăţată a lui Kenan, şi toată lumea se învârte în jurul ei să-i facă pe plac. În momentul în care taximetristul ajunge la poarta conacului, Elif găseşte un balon şi intră în salonul în care familia Emiroglu îi cânta la mulţi ani lui Tugce care urmează să sufle în lumânările tortului aniversar. Dar Elif sparge balonul din mâinile ei şi astfel toţi ochii sunt aţintiţi asupra ei, care o întreabă ceva pe Ayșe...

Elif, episodul 3

Elif - rezumate, episoadele 1-5
Toată familia este surprinsă de prezenţa micuţei necunoscute, dar cel mai mult Tugce se supără că i-a fost întreruptă petrecerea. Selim, unul din fraţii lui Kenan, se apropie de fetiţă şi stă de vorbă cu ea, în timp ce Ayse îi explică lui Kenan şi dnei Aliye de ce este Elif acolo. Ayse obţine permisiunea stăpânilor în privinţa fetiţei. Veysel o caută pe fată prin curtea conacului, dar observă că taximetristul a plecat şi, nervos că nu are cum să se întoarcă acasă, îl sună pe băiatul lui să-l ajute. Elif încearcă să se joace cu Tugce, dar aceasta o pune la pământ cu o lovitură şi fetița leşină.

Arzu nu agreează atenţia pe care o primeşte dintr-odată această străină în detrimentul fiicei ei, de la Kenan. Astfel, pe parcurs, ea şi Aliye nu vor mai fi de acord cu prezenţa fetiţei la conac, mai ales că, într-o zi, Tugce o machiază pe Elif cu cosmeticele lui Arzu şi apoi îi spune acesteia că singură a umblat prin sertarele măsuţei de toaletă. Arzu este înfuriată când aude aşa ceva şi începe s-o bată pe micuţă, în mod evident, dându-i deplină crezare fetei ei. Seara, Arzu stă la ușa odăii lui Ayșe și ascultă ce rugăciuni face servitoarea înainte de culcare și se întreabă cine o fi tatăl fetiței pentru care se roagă Ayșe ...

Elif, episodul 4

Elif - rezumate, episoadele 1-5
De teama traficanţilor şi a creditorilor, Veysel se ascunde cu Murat, fiul său, într-o casă părăsită, unde să nu poată fi găsit cu uşurinţă, şi nu iese de acolo. Veysel e nevoit să-i povestească lui Murat despre evenimentele recente şi cum a ratat s-o dea pe Elif în schimbul banilor pe care îi datorează. Amândoi pun la cale un plan de a aduna banii necesari pentru plata datoriilor. Zeynep stă tot timpul la spital, lângă Melek, a cărei stare de sănătate nu se îmbunătăţeşte. La somptuoasa reşedinţă a familiei Emiroglu, încep necazurile pentru Elif. Tugce continuă s-o păcălească în aşa fel încât Arzu să capete ură pe ea. Arzu simte că ceva nu este în ordine şi ar vrea să afle amănunte despre familia fetiţei, mai ales despre tatăl ei, dar Ayse nu-i dă mai multe detalii decât a promis lui Melek.

Într-o zi, Ipak, sora băieţilor Emiroglu, care are o suferinţă şi trebuie să ia medicaţie zilnic, se joacă cu Elif şi o învaţă să picteze. Dar Arzu, în complicitate cu Gonce, cealaltă servitoare din casă, complotează ca Gonce să-i ducă lui Ipak în loc de medicamente, un simplu pahar cu apă, pentru că Arzu vrea să devină stăpâna casei. Astfel, împuşcă doi iepuri dintr-o lovitură, pentru că persoana care este responsabilă cu medicaţia lui Ipak e Ayșe, care va fi învinuită pe nedrept. În timp ce Elif pictează, Ipak se simte tot mai rău şi leşină. Elif alertează pe toată lumea, dar Arzu o alungă din cameră, iar Tugce se duce după ea. Ca să scape de răutăcioasa de Tugce, Elif se bagă într-o magazie, însă Tugce observă şi o încuie pe dinafară apoi o lasă acolo. Datorită lui Ipak, care trebuie dusă la spital, nimeni nu are grija lui Elif şi nu se sesizează că lipseşte de ceva vreme. Arzu, profită de momentul favorabil şi intră în camera lui Ayse să cotrobăie prin sertare, în speranţa că va găsi vreo dovadă despre familia fetiţei. Gonce, însă, o surprinde şi Arzu iese din încăpere deviind discuţia.

Cum era de aşteptat, Aliye se supără pe Ayse şi o ceartă că în loc să aibă grijă de Ipak, se ocupă prea mult de Elif. La spital, Melek se simte tot mai rău şi are tulburări de ritm cardiac, apoi nu mai mişcă.

Elif, episodul 5

Elif - rezumate, episoadele 1-5
Zeynep se sperie şi cheamă medicii care o resuscitează. În acelaşi timp Elif este eliberată din hambar de grădinarul Husnu. După ce se află toată tărăşenia, Ayse îl roagă pe Husnu să nu povestească la nimeni că a găsit-o pe Elif încuiată în magazia aceea. Arzu vrea să-l convingă pe Kenan să meargă într-o vacanţă, dar el nu are timp de asta. Elif şi Husnu îşi ţin companie în grădină, bătrânul udând florile iar Elif jucându-se. La un moment dat grădinarul îi face o coroniţă de margarete şi ea se simte foarte mândră. Tugce îşi pune o coroniţă ca de prinţesă şi de ciudă, vine afară şi smulge câteva margarete din coroana lui Elif călcându-le în picioare. Grădinarul o dojeneşte pe răutăcioasa Tugce, iar mai târziu ea îl pârăşte pe bătrân mamei sale.

Tugce găseşte printre nişte poze mai vechi ale tatălui său una cu el şi Melek, purtând o coroană de flori de câmp, și o duce maică-sii. Arzu se întreabă cine o fi femeia. Elif poartă la piept pe sub rochiţă o poză cu Melek şi o scoate în prezenţa lui Husnu, care nu se arată indiscret şi nu se uită să vadă cine este în poză. Tugce o vede din casă şi se repede la ea să-i ia poza, dar şi Elif trage până când Tugce dă drumul fotografiei. Gunce, pusă de Arzu, se duce să cotrobăie prin lucrurile lui Ayse, dar este surprinsă de aceasta. Kenan o vede pe Elif cu coroniţa de margarete pe cap şi îşi aminteşte de o zi, de acum şapte ani, când se plimba cu Melek prin pădure şi i-a făcut o coroniţă asemănătoare. Se uită lung la Elif, dar apoi alungă gândul că fetiţa ar semăna cu Melek şi pleacă la treburile lui.

În casa părăsită, Veysel vede că apar nişte tipi cu câteva colete pe care le pun în încăperea de la intrare. Veysel se ascunde, dar după ce aceia pleacă, desface coletele şi vede că în ele sunt lucruri de valoare. Însă cei doi revin a doua zi şi îl prind pe Veysel acolo. El, speriat, se bate cu ei şi apoi o ia la fugă urmărit de unul din cei doi indivizi.
Zeynep nu are bani să cumpere medicamentele pentru Melek şi pleacă de la spital ca să facă rost de undeva. Pe stradă îl întâlneşte întâmplător pe Selim, pe care îl ştia de la un prieten comun. Selim venise s-o vadă pe Ipak, internată la acelaşi spital cu Melek. Zeynep împrumută nişte bani de la amicul ei şi o ajută pe Melek cu medicamentele. Tugce, care o vede iarăşi pe Elif în grădină cu poza mamei sale, se duce la Arzu să-i spună că Elif nu vrea să-i dea acea fotografie. Arzu o ia din mâinile fetiţei cu forţa şi când vede cine-i în poză, este descumpănită şi tulburată, pentru că îşi dă seama că e aceeaşi femeie ca şi cea din fotografia cu Kenan. Îşi aminteşte de Melek, dar Arzu este contrariată, pentru că chiar ea a ordonat uciderea femeii şi i se pare imposibil să mai trăiască.

urmează: Elif, ep. 6-10

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial 
 vă rog accesați pagina Stele tv








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.