vineri, 2 septembrie 2016

Imprumuturi rapide pentru ocazii unice







Imprumuturi rapide pentru ocazii unice
Cine mă cunoaşte, îmi ştie pasiunea pentru călătorii. Atunci când un coleg, profesor de engleză la o şcoală din Sao Paolo, m-a invitat să vizitez Brazilia, în perioada carnavalului din 2006, n-am ezitat nici o clipă, deşi n-aveam nici o garanţie că persoana cu care discutam pe o platformă specială pentru şcolari chiar era profesor. Nebunia asta n-aş mai face-o acum, m-aş interesa ceva mai mult înainte. Dar atunci, am acceptat invitaţia pe loc, singura problemă, pe care i-am şi semnalat-o lui Marcello, fiind costurile. Mă uitasem deja la preţul unui bilet de avion pentru Sao Paolo şi cel mai puţin costa de trei ori salariul meu lunar. Adăugând banii de masă şi cazare, deja se contura la orizont o sumă echivalentă cu salariul meu pe jumătate de an, deci... acceptul iniţial credeam că se va transforma într-un refuz politicos.

Dar Marcello mi-a oferit casă şi masă gratis, la părinţii lui, eu urmând să mă ocup de transport şi bani de buzunar. Oricum nu aveam peste o mie de euro, aşa că n-am avut altceva de făcut decât să merg să fac un împrumut bancar de 50 de milioane vechi. După care, în trei ani am plătit înapoi 86 de milioane în total. Adică o dată şi jumătate suma împrumutată. Ca să nu mai vorbesc, că am avut nevoie de adeverinţă de salariat, de copii după cartea de muncă, de nu mai ştiu câte hârtii, ca să mi se spună, aşa, prieteneşte, că am noroc că lucrez în învăţământ că altfel nu mi s-ar fi acordat împrumutul.

Bine nu mi-a picat că dobânzile şi alte comisioane erau aşa mari la bancă (în străinătate diferenţa dintre banii luaţi împrumut şi suma plătită băncii este foarte mică), dar pe atunci nu ştiam că există şi alte forme de împrumuturi rapide, în care rambursarea banilor durează de la câteva luni la un an, în funcţie de cât ai împrumutat, iar dobânzile sunt mai mici decât la bănci. Din neştiinţă, am pierdut vreo zece-cin'spe milioane vechi, care puteau să stea în buzunarul meu, nu în cele ale băncii.

Dar azi pot să merg acolo unde mi se oferă rapid împrumuturi, pentru sume mai mici, de exemplu la zaplo.ro, iar pentru sume mai mari la alţi furnizori de asemenea servicii. Şi acolo este nevoie de dovadă că ai un salariu, ca şi o reşedinţă, dar nu plăteşti comisioane fără număr, la primul împrumut comisioanele pot fi zero, iar rambursarea banilor este pe termen scurt. Nu eşti dator ani de zile şi nu-ţi "amanetezi" salariul pentru o excursie pe care ţi-ai dorit-o şi a cărei oportunitate poate n-ar mai fi apărut niciodată în viaţă.

Pentru asemenea ocazii pe care nu vrei să le ratezi, şi nu ţi le poţi permite momentan, există site-urile de împrumuturi rapide. Fără complicaţii şi rate întinse pe zeci de ani. Este atât de simplu!


sursa foto: pixabay.com


9 comentarii:

  1. Te admir pentru curajul ce l-ai avut ! Poate...nebunesc.
    Tu personal ai luat bani imprumut de la Zaplo.ro ?
    Daca DA, vb pe privat, bine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy, deocamdata mi-a dat Dumnezeu destula putere si minte ca sa nu-mi iau tichie de margaritar cand n-am ce pune in farfurie. Ma intind cat mi-e plapuma, nu ma "arunc" la imprumuturi. Sigur, Doamne fereste! de-o urgenta din aia cu doctori, etc, samd.

      Ștergere
    2. Credeam ca ai luat si doream sa ma lamuresti care sunt conditiile lor, daca sunt favorabile.
      Am sa-i vizitez intr-o zi...

      Ștergere
  2. Interesant, nu am imprumutat bani de la ei, tu ai facut-o?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot sa ma laud cu asa ceva, insa mie personal mi se pare mai avantajos sa iei un imprumut rapid decat unul de la o banca. Dar, da, m-as documenta foarte bine inainte de a face acest pas.

      Ștergere
  3. Eu as lua astfel de imprumuturi rapide doar ca o ultima solutie.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu sunt adepta imprumuturilor de niciun fel. singurul sacrificiu pe care l-am facut pana acum a fost pentru masina, dar m-am achitat de el, iar acum voi intra pe viata cu casa. pentru 10-20 mil...mai bine renunt la ce am in plan :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu cer bani imprumut si urasc sa dau altora - sunt patita, nu ca n-as sari in ajutorul cuiva. Da, si eu am luat un imprumut pentru masina, si in vreo 6 luni l-am achitat desi am platit penalizare pt ca am vrut sa achit mult mai repede decat era normal (2-3 ani, nici nu mai stiu). Nu suport sa ma stiu datoare in nici un fel, iar daca as imprumuta de la Zaplo sau de la oricare alta astfel de firma, mai intai m-as asigura ca am de unde plati ratele la timp, fara probleme. Eu sunt genul care daca ti-am promis ca pe data de 1 luna viitoare iti dau banii inapoi, vin cu ei la usa ta pe 30 luna asta, daca luna are 31 de zile... Si nu cu bani luati din alta parte. Strang cureaua, ma abtin de la cumparaturi care nu sunt vitale si rambursez creditul.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.