duminică, 19 martie 2017

Ce inseamna sa fii buzzer

Ce inseamna sa fii buzzer

sau cum să testezi produse gratuit


articol updatat în august 2021

Eu sunt buzzer. Tu eşti? :) Dacă nu, şi ai vrea să testezi produse gratis, înseamnă că materialul ăsta este pentru tine. De fapt, eu răspund pe larg aici, la o întrebare pusă de o domnişoară care s-a înscris şi ea văzând că particip la campanii de testare de produse gratuite şi mi s-a părut că n-ar fi rău să fac precizările necesare şi aici, pe blog.

Unele companii, multe din ele din industria de cosmetice şi detergenţi, de produse de curăţenie, casnice şi electrocasnice, sau alimentare au ales să-şi promoveze brandul şi ultimele inovaţii prin campanii de testări gratuite ale produselor lor. Însă acest lucru se face la noi înscriindu-te pe site-ul buzzstore.ro. Prin intermediul acestui site poţi face şi tu parte din marea comunitate a testerilor buzzeri. Da, într-adevăr, există unele condiţii pe care trebuie să le îndeplineşti, altfel, chiar dacă te înscrii într-o campanie, probabil că nu vei fi selectat oricum.

Aşadar, înainte de a fi selectat-ă trebuie să ştii că vei completa un chestionar. Fiecare campanie alcătuieşte un asemenea chestionar pentru că pe baza lui ești selectat-ă să testezi produsele. Dacă este vorba despre o vopsea de păr, de exemplu, eşti întrebată ce tip de păr ai, de unde cumperi cel mai des vopsea, cât de des te vopsești și altele. Aici ai de bifat varianta potrivită din mai multe răspunsuri posibile. În chestionar mai sunt şi întrebări despre reţelele de socializare pe care activezi. E bine să fii activ-ă pe mai multe, precum facebook, instagram, Twitter, linkedin, youtube, pinterest. Eu, de exemplu, am cont pe toate, dar numai pe patru dintre acestea sunt activă, și doar acele 4 linkuri de profil le furnizez la chestionare. Apoi eşti întrebată câţi prieteni ai la profilul de facebook, şi dacă ai un blog (vei trece şi linkul paginii lui de facebook) sau nu. Cum spuneam, nu este obligatoriu să le ai pe toate, dar ca să fii acceptată într-o campanie este esenţial să exişti pe câteva reţele de socializare, pentru că în calitate de buzzer va trebui să postezi două-trei actualizări de stare cu impresii despre produsul testat.

Şi nu, blogul nu e obligatoriu, chiar nu este, deși pare a fi un avantaj, însă uite, sunt sute de persoane înscrise, majoritatea nu au un blog și au fost selectate de multe ori în campanii. Iar eu am stat pe tușă și doi ani la rând, deși m-am înscris la mai toate campaniile - așadar, NU blogul este esențial.

Dar să continui. Cum ziceam, până aici a fost vorba despre ce ai de scris la chestionar. Mai sunt şi unele întrebări cu caracter personal, precum numărul membrilor familiei tale, sau dacă ai copii în întreţinere, depinde de campanie. Tu alegi ce să răspunzi şi eu te sfătuiesc să fii sinceră cu fiecare răspuns pe care îl dai.

Recapitulând, pe scurt, înainte de a te înscrie într-o campanie ai de făcut următoarele:
- îți faci cont ca buzzer pe buzzstore.ro,  apoi dai like paginii de facebook BUZZStore Romania și paginii de instagram The_BuzzStore_Ro.
- completezi profilul personal cu datele tale reale, în special adresa de email şi adresa de acasă, pentru că produsele sunt livrate prin curier
- urmăreşti campaniile de pe site, sau pagina de facebook a buzzstore, şi când vrei să participi, completezi chestionarul care apare pe pagina campaniei, răspunzând, atenţie, la TOATE întrebările.
- dai like/urmărire paginilor de facebook și de instagram ale companiei respective care oferă testarea gratuită.
- şi citeşte cu atenție regulamentul campaniei.

După aceea aştepţi un email prin care eşti anunţată că ai fost acceptată. Dacă nu eşti, nu ţi se trimite nici un email. Nici eu n-am fost acceptată de fiecare dată, firește, suntem o comunitate mare de buzzeri :)

În această fază, din nou îţi spun, citeşte regulamentul şi salvează-l în calculatorul tău. Şi dacă ai fost acceptată la o campanie, revino pe el ori de câte ori este cazul, mai ales la punctul 6, unde scrie ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să păstrezi produsele fără să ţi se ceară înapoi contravaloarea lor (care nu este tocmai mică). Vei primi coletul de la buzzstore, care conţine nu doar produsele oferite spre testare ci şi materiale informative, vouchere de reducere, mostre, sau încă un set de produse pentru prietenii tăi, cum este cazul acum la campania Dove. În acea zi este bine să faci câteva poze reuşite cu pachetul şi conţinutul său pe care să le postezi pe facebook, instagram şi pe alte reţele unde ai cont. La fiecare astfel de postare va trebui să dai anumite tag-uri, le găseşti în regulament. Dar întotdeauna va trebui să dai tagul #buzzstore, sau #buzz_numele_campaniei.

Ce inseamna sa fii buzzer

Te apuci de testat produsele şi îţi însemnezi undeva, într-un fişier, ce observi pe parcursul perioadei de testare (de regulă campaniile durează câteva săptămâni). Îţi recomand să mai faci fotografii, sau chiar un scurt filmuleţ în această perioadă. Trebuie să ai 2-3 actualizări de stare pe facebook și instagram cu impresiile tale despre produs, care să acumuleze un număr de like-uri, share, comentarii, deși acum nu știu dacă mai este valabilă cerința respectivă. Dacă faci un filmuleţ, încarcă-l pe canalul tău de youtube. Uneori trebuie să dai share pe facebook unui clip postat pe pagina fb a firmei producătoare (aşa cum a fost la campania Litomove, de exemplu).

Ce inseamna sa fii buzzer Alte lucruri pe care trebuie să le mai faci în perioada de testare sunt:
- să scrii impresiile tale despre produs în comentarii și review-uri așa cum ți se cere în regulament. Aici îţi recomand să faci printscreen acelor comentarii, pentru că la urmă trebuie să faci dovada că ai respectat paşii descrişi la punctul 6 al regulamentului.
- să oferi voucherele și/sau mostrele (dacă sunt) şi materialele de prezentare pe care le primești în pachet unor persoane (colegi şi prieteni) care probabil ar dori să folosească şi ele produsele. La acest punct din regulament ca să dovedeşti că ai împărţit materialele respective, faci poze cu persoanele cărora le-ai dat mostrele și materialele publicitare și înainte să le urci pe secțiunea mybuzz, le blurezi fața sau doar ochii, mai ales acum, când datele personale și chipul persoanelor este bine să fie confidențiale. Sau, pui persoanele să stea în așa fel încât fața să fie imposibil de recunoscut (vezi foto alăturată 😃 ).

Cam asta este tot. Salvează-ţi linkurile postărilor de pe reţele şi de pe blog, ale comentariilor pe site-uri și forumuri într-un fişier, pentru că pe parcursul testării trebuie să încarci toate aceste dovezi cerute la punctul 6 din regulament în secţiunea mybuzz a fiecărei campanii. Eu am învăţat să salvez şi să fac printscreen după orice acţiune obligatorie, şi postez în mybuzz atât linkul respectiv cât şi captura de ecran aferentă.

După ce campania s-a încheiat urmează să primeşti un email unde ţi se indică să completezi chestionarul de finalizare. Şi asta este tot. Pentru ceea ce ai de urcat în mybuzz, te poţi inspira şi din postările altor buzzeri care participă la campanii, există grupuri BuzzStore de suport, pe facebook și pe instagram. Îţi recomand să te înscrii în ele, cu atât mai mult dacă ești la prima ta campanie de testare gratuită ca buzzer.

Eu îţi doresc mult succes, curaj la prima încercare și spor la testat!



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











10 comentarii:

  1. Imi place buzzstore, mi se pare genial si recunosc ca prin intermediul lui am reusit sa testez produse minunate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un site pe care-l recomand cu incredere, am primit spre testare foarte multe produse de calitate superioara pe care le folosesc si in prezent.

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt membru buzzStore si ma bucur si eu din cand in cand de produse spre testare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu cont dar nu am participat la nicio campanie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi place mult acest site si am participat la destul de multe campanii ca sa pot spune asta in cunostinta de cauza. Acum am in teste sapunul lichid Dove.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant. Mi-am facut cont in urma cu multa vreme, dar am uitat complet de el :D
    Multumim pentru explicatii! Sunt foarte utile!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu sunt buzzer, astept produsele de la Dove.

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt si eu, este amuzant, ce nu-mi place e chestia cu share alea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost si eu o data extrasa la campania Silan, iar de atunci nu au mai vrut. Nu stiu de ce dar nu am reusit la acel moment sa finalizez in contul meu mybuzz toate cerintele cerute.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cunosc si eu programul lor. Sunt inscrisa, dar nu am participat la mult campanii

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.