joi, 9 martie 2017

PneuNet - magazinul de anvelope al masinii tale




PneuNet - magazinul de anvelope al masinii tale De ce ai nevoie de anvelope corespunzătoare la maşina ta? De cele mai multe ori te gândeşti că aşa e legea dar ai vrea să fii scutit de obligativitatea schimbării pneurilor. Însă acolo unde iarna nu înseamnă doar temperaturi ceva mai mici şi nişte ploi reci, ci zile la rând cu zăpadă şi drumuri acoperite de gheaţă sau de zăpadă tasată, anvelopele de iarnă reprezintă o soluţie de necontestat pentru siguranţa ta ca şofer şi integritatea maşinii tale. Este important să ştii când trebuie să treci la anvelopele de iarnă şi, mai ales dacă meseria ta implică transporturi în toată Uniunea Europeană, este bine să cunoşti ţările care au sau nu o legislaţie în acest domeniu.

Anvelopele de iarnă sunt uşor de recunoscut pentru că au, de cele mai multe ori, un fulg de zăpadă imprimat pe ele. Cei mai mulţi şoferi spun că diferenţa dintre pneurile normale şi cele de iarnă constă în modelul imprimat, care este mai bine reliefat la cauciucurile de iarnă. Fireşte, acest lucru este adevărat, pentru că acel desen al roților determină o aderenţă mai bună a cauciucurilor la suprafaţa de rulare, dar nu este singura diferenţă. Anvelopele de iarnă sunt realizate din materiale rezistente la temperaturi mici, şi au în ele compuşi care nu schimbă maleabilitatea cauciucului în funcţie de temperatură. El rămâne la fel de maleabil şi de aderent în condiţii oricât de improprii de climă. Fără această aderenţă crescută, rularea maşinii dv pe timp de iarnă grea nu se poate face în condiţii de maximă siguranţă, iar aderența mare duce la rândul ei la creşterea capacității de a urca un deal, lucru pe care nu l-ai putea face cu nişte anvelope obişnuite.

Alteori anvelopele de iarnă au pe suprafaţa lor nişte crampoane, dar nu toate ţările permit utilizarea unor astfel de pneuri pentru că ele pot să producă stricăciuni drumurilor. În ceea ce priveşte când anume trebuie puse aceste cauciucuri, nu există un răspuns clar, pentru că fiecare zonă este afectată de zăpadă în momente diferite iar gradul de severitate al ninsorii poate fi şi el diferit, dar nu trebuie să aşteptaţi prea mult timp după ce iarna s-a instalat. Mai mult, acolo unde există legislaţie specifică pentru schimbarea anvelopelor de vară cu acelea de iarnă, ele sunt obligatorii de la data menţionată de lege.

Anvelopele de iarnă sau de vară le poţi cumpăra de unde doreşti, iar dacă eşti un om foarte ocupat şi mereu pe drumuri, ele pot fi achiziţionate şi online. Nu plăteşti transportul, ai garanţia inclusă, iar preţurile online sunt, ca întotdeauna, mai mici decât cele afişate la raft în magazinele de profil. În plus, dacă nu-ți plac, le poți returna în termen de 30 de zile. Poţi să cumperi două roţi, dar recomandarea specialiştilor de la pneunet.ro este să-ţi iei un set complet de anvelope, pentru că dacă pui anvelope de iarnă doar pe partea unde ai tracţiunea, asta poate determina o dezechilibrare bruscă a direcţiei. Părerea mea este că poţi avea încredere în specialiştii PneuNet care îţi recomandă să cumperi tot setul, ca să fii sigur că nu vor fi probleme pe de rulare pe timp de iarnă.

Acum vă urez drumuri bune, şi vă spun că voi reveni cu a doua parte a acestui articol în zilele următoare.

sursa foto: pixabay.com


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!





25 de comentarii:

  1. Cu siguranta calitatea anvelopelor a crescut mult in ultimii ani dar si pretul e pe masura, de asta cred ca achizitiile online sunt mereu o varianta buna deoarece poti compara mai usor preturile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti compara mai usor preturile si este o varianta mult mai comoda de cumparare.

      Ștergere
  2. Chiar azi zicea sotul meu ca e momentul sa imi schimbe anvelopele de iarna cu cele de vara, sa speram ca nu mai vine zapada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI eu zic la fel, ca m-am saturat de frig! Imi pare rau ca nu am masina, as fi luat anvelopele de la pneunet!

      Ștergere
  3. Mi.ai adus aminte ca trebuie sa schimb cauciurile cu cele de vara. Intra pe al treilea an,deci ar fi cazul sa ma uit pentru inlocuiri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca este o idee excelenta sa cauti pe pneunet anvelopele potrivite!

      Ștergere
  4. Un articol foarte util, intentionez sa cumpar si eu pentru masina noastra, sper sa gasesc preturi convenabile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sotul meu e responsabil cu asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand vine vorba de orice tine de masina, sotul se ocpua cu asta. O sa-i recomand articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am masina, dar daca pe viitor imi voi lua, ii voi spune sotului despre aceste anvelope

    RăspundețiȘtergere
  8. Si sotul meu si-a achizitionat cauciucurile de iarna online. Am gasit preturi mult mai bune in online

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca este evident pentru toata lumea de ce avem nevoie de cauciucuri potrivite si intrebarea nici nu isi mai are rostul iar ideea de a le achizitiona online, mi se pare mai mult decat buna

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum ca e obligatoriu sa le schimbam in functie de anotimp nici nu mai conteaza daca noi credem ca avem nevoie de altele sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  11. De cand cu legea asta a cauciucurilor petru fiecare sezon in parte, am o grija in plus in fiecare iarna si primavara

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa am facut eu iarna asta din lipsa banilor, am schimbat doar cauciucurile pe spate, dar au reglat baietii din service directia si toate cele.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu ma pricep la chestiile astea legate de masini asa ca te cred pe cuvant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' ce femeie se pricepe? :)) ma rog, or fi si exceptii, insa asa, cat de cat, traim in lumea asta si trebuie sa avem habar de ea! :)

      Ștergere
  14. Eu sunt praf in acest domeniu, sotul se ocupa tot timpul de masina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pff, ca tot ai adus vorba, sa ii arat sotului ca avem nevoie de anvelope noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La pneunet gasesti tot felul de anvelope, si ti le trimite foarte rapid daca le au in stoc!

      Ștergere
  16. Ce bine ca nu am masina, sincer nu m-as descurca printre atatea detalii tehnice si reguli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am, desi am carnet... :))) insa nu e chiar asa de greu cum pare, nu-s asa de multe detalii tehnice de tinut minte.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.