duminică, 7 mai 2017

Hoverboard-ul, noul transportor urban




Hoverboard-ul, noul transportor urbanÎn ultima vreme a apărut o nouă formă de transport personal urban numită hoverboard. Pentru cei care sunt complet nefamiliarizaţi cu produsul, hoverboard-urile, numite şi transportoare personale, sunt un fel de skateboard-uri cu baterie. Riderii stau în picioare, şi datorită unor senzori, îşi pot menţine echilibrul. Dacă riderul se înclină uşor înainte, viteza se măreşte, iar dacă se lasă pe spate puţin, transportorul va încetini sau va rula înapoi. Dacă apăsaţi uşor cu piciorul înainte, hoverboardul o va lua la dreapta sau la stânga, în funcţie de piciorul împins către în faţă. Funcţionează cu baterii reîncărcabile, iar în funcţie de model, pot veni cu diverse caracteristici, cum ar fi bluetooth, sistem smart key sau chiar o aplicaţie care-i împiedică pe alţii să vă utilizeze gadgetul.

Un hoverboard nu rulează pe stradă, ci pe trotuar, pe banda pentru biciclete, sau prin parcuri, pe alei. Nu trebuie folosit pe o rută cu denivelări, gropi sau cu pante abrupte. Poate trece peste obstacole de foarte mică înălţime, de exemplu de pe parchet pe covor nu ar fi o problemă, mai ales dacă prinde viteză, dar nu poate face trecerea de pe stradă pe trotuar. Cel mai mare avantaj al lui este că nu necesită obținerea unui carnet de conducere !


Acest transportor este comod pentru distanţe mici - de altfel cele mai fiabile modele ajung să ruleze până la 20 de km. Poate fi folosit şi pentru sport, dar şi ca o alternativă la maşină sau bicicletă. Dacă vrei să-ţi cumperi un hoverboard trebuie să ştii că sunt modele şi pentru copii, aşadar alege unul potrivit vârstei şi greutăţii tale. Verifică-i greutatea înainte de a-l cumpăra, pentru că va trebui să-l cari într-o geantă specială.

Hoverboard-ul, noul transportor urban

Dacă intenţionezi să-l cumperi pentru altceva decât sport, gândeşte-te în ce zonă locuieşti. S-ar putea să constaţi că un hoverboard nu rezistă la ploi de lungă durată, că despre a rula pe zăpadă, nici nu poate fi vorba. Materialul din care este confecţionat, are un anumit grad de impermeabilitate, dar nu rezistă la mai mult de o aversă. Însă chiar şi aşa, pentru a merge la marketul din cartier şi pentru a mă plimba mi-aş lua unul. Am văzut pe MonkeyBoard câteva modele foarte potrivite şi cu design plăcut.

Mă gândesc că n-ar strica să-mi cumpăr un hoverboard pentru naveta mea de 25 de km zilnic :) totuşi pentru asta, am răbdare să apară o versiune îmbunătăţită.

surse foto - flickr.com pt foto 1, monkeyboard.ro pt foto 2


Dacă ți-a fost util, dă mai departe!








12 comentarii:

  1. Nu stiu daca as putea folosi asa ceva, cred ca mai degraba o trotine, parca mi-e putin teama cu acesta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Awwww ce-mi plac, nu le-am incercat pentru ca nu vreau sa ma imprastii pe jos :))), dar ma uit cu admiratie la cei care se deplaseaza cu asa ceva si imi doresc si eu totusi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se par atat de faine...atat mie cat si fiicelor mele. Sofi cat e de mica si isi doreste sa se plimbe cu unul :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiica-mea isi doreste mult un hoverboard asa ca acum studiez ofertele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place cum arata, insa cred ca o sa imi rup ceva la lipsa mea de coordonare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu as merge niciodata pe asa ceva. Cu siguranta as ajunge la urgente. Da, da asa de bleaga sunt😁😁😁 in schimb il incurajez pe cel mare sa invete

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as fi curioasa cum de ti-au iesit emojii aia in comentariu ? :)

      Ștergere
  7. Am vazut ca multi copii au hoverboard si sunt foarte incantati de el, eu nu stiu daca as putea sa-mi tin echilibru.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu stiu daca as putea, are si finutu meu dar nu l-am incercat ca am zis va nu e de mine 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  9. l-as incerca si eu, sunt curioasa cum se merge cu el

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am încercat sa merg pe el. Fără putina experienta, clar nu reusesti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu cred ca as fi destul de curajoasa sa il folosesc :) Cred ca as sta mai mult in fund pe langa el ;)

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.