joi, 22 iunie 2017

Ficatul este un organ vital. Ajuta-l cu produse hepatice naturale





Ficatul este un organ vital. Ajuta-l cu produse hepatice naturalePoate că n-aş fi scris despre sănătatea ficatului dacă nu aş fi fost impresionată de micuţul meu companion felin, Fatihuț, care a murit la 8 luni, de ciroză hepatică. Aproape că nu mi-a venit să cred când am auzit diagnosticul veterinarului, şi am încercat să-l vindec, însă era prea târziu. Această întâmplare m-a făcut să-mi dau seama cât de important este acest organ pentru funcţiile vitale ale organismului şi cât de mult unii dintre noi îl neglijăm. Deşi am dureri în partea dreaptă a corpului aproape după fiecare masă, parcă n-am conştientizat niciodată mai mult decât acum că şi ficatul este un organ vital, fără de care nu poţi trăi, dacă nu funcţionează normal.

Ce este ficatul?


Ficatul este un organ ne-pereche cam de mărimea unei mingi de fotbal şi el procesează toate substanţele pe care le bem sau le mâncăm. Indiferent că este vorba de suc, mâncare, pastile, totul trece prin ficat, această veritabilă fabrică a organismului care menţine sângele în bună stare reţinând toxinele. Din păcate, ficatul nu doare când este afectat, însă alte organe alăturate dau semne că lucrurile nu sunt în ordine, de exemplu, bila. De cele mai multe ori, însă, luăm o pastilă pentru drenarea bilei şi când simptomul a dispărut, gata, suntem liniştiţi. Totuşi ficatul n-a fost ajutat cu nimic, dimpotrivă, i-am mai dat o porţie de chimicale pe care să le proceseze. De aceea este necesar să luăm măsuri pentru a ne menţine ficatul curat şi sănătos, chiar dacă avem impresia că nu sunt probleme majore cu el. Având în vedere poluarea din zilele noastre, mâncarea procesată industrial, aditivii alimentari folosiţi în exces, preferinţa unora pentru consumul de sucuri din comerț, toate acestea slăbesc capacitatea de regenerare şi de funcţionare a ficatului nostru.

Ce produse hepatice naturale putem folosi?

Ficatul este un organ vital. Ajuta-l cu produse hepatice naturale

Ca să-l ajutăm, ca să avem o viaţă mai bună şi mai sănătoasă, este necesar să respectăm câteva principii simple, precum:
- să nu consumăm alcool în exces. Un pahar de vin natural pe zi sau mai rar este benefic şi chiar recomandat.
- să fim atenţi la anumite medicamente, de tipul paracetamolului, de exemplu, care conţin acetaminofen în doze mari, ceea ce poate afecta ireversibil funcţia hepatică.
- să prevenim infecţia cu vreun virus hepatic prin spălare pe mâini de mai multe ori pe zi, prin a nu bea apă din locuri nesigure, prin a nu folosi obiecte personale ale altora (lame de ras, ace, etc.) şi nu în ultimul rând prin a avea o viaţă sexuală stabilă şi sănătoasă.

Însă ficatul îl ajutăm, cu efecte pe termen lung, mai ales prin consumul de legume verzi, precum salată, pătrunjel, mărar, brocoli, varză, conopidă, ceai verde, ceapă, usturoi, sau prin a consuma constant citrice ori suc natural de citrice (lămâi, portocale, grapefruit), avocado, morcov ras, mere.

Mai ajutăm ficatul şi prin consumul constant de produse hepatice, ceaiuri, tincturi sau amestecuri de tip bitter suedez, din plante precum anghinare, sunătoare, genţiană, sau orice produs hepatic combinat dar alcătuit din pulberi de plante medicinale. De asemenea, reducerea stresului este un alt factor important pentru a fi în formă. În acest fel ficatul se menţine sănătos şi funcţiile sale sunt stabile vreme îndelungată, prelungind şi viaţa altor organe interne, şi în final, oferindu-ne nouă o viaţă mai bună şi mai sănătoasă.



Dacă ți-a fost util, dă mai departe!








12 comentarii:

  1. trebuie sa incercam sa prevenim, este foarte importand...dupa ce te pricopsesti cu boala este mai greu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte adevarat! Trebuie luat totul din timp, pt ca mai incolo e mult mai greu de reparat ceea ce s-a stricat deja.

      Ștergere
  2. De mai bine de o luna am inceput sa iau pastile pentru ficat si ma simt mult mai bine. Inca nu ma incumet sa beau cafea, dar e bine ca pot sa mananc fara sa ma simt rau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este atat de important sa intelegem importanta sanatatii, atentia pe care trebuie sa o acordam fiecarui organ in parte...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut probleme cu ficatul de la consumul excesiv de indulcitor. Tineam regimul dukan pe vremea aia si gateam zilnic dulciuri cu indulcitor, iar atunci nu stiam de cele naturale, cumparam pudra din comert, habar nu am cum se numeste, si aveam dureri groaznice de care am scapat cu ajutorul unor remedii din plante . Acum sunt atenta la ce folosesc, doar indulcitor natural,fara chimicale si alte tampenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am facut prostii cand eram tanara... am tinut un regim doar cu fiertura de grau si orez timp de vreo 4 luni... bine, era pt o tumoare, dar chiar si asa, tot prostie se cheama ca am facut...

      Ștergere
  5. Pana acum nu am incercat produse de la aceasta firma, dar recunosc ca mi place articolul pentru ca e in domeniul meu de interes.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din fericire nu am probleme cu ficatul, cel putin asa cred.

    RăspundețiȘtergere
  7. N-am folosit niciun produs pentru ficat, dar am folosit destul de des produse de la Dacia Plant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe Charme Cosmetics gasesti produse de la diverse firme, nu doar de la Dacia...

      Ștergere
  8. Se pare ca am ficatul destul de ok tinand cont de aceste sfaturi. Multumesc pentru recomamdare...in caz ca o sa am nevoie

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand vine vorba de probleme de sanatate, trebuie sa tratam cauza si nu efectul. Cele mai sanatoase pentru organism sunt produsele naturale chiar daca actioneaza mai incet. Cele pline de chimicale repara intr-un loc si strica in altul.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.