miercuri, 9 august 2017

Avantajele oferite cumpărătorului de maşini recuperate de la firmele de leasing




Pe piaţa auto din România există foarte multe autovehicule care au fost recuperate de către companiile de leasing de la clienţii care nu şi-au mai permis să le achite. Chiar dacă mare parte din acestea sunt maşini care prezintă un grad de uzură destul de ridicat ca urmare a proastei exploatări şi a neîngrijirii, nu trebuie uitat faptul că sunt le fel de multe autoturisme care au o vechime mai mică de 5 ani, care sunt dotate cu diverse opţiuni bazate pe tehnologie de ultimă generaţie şi care sunt disponibile la nişte preţuri foarte avantajoase faţă de ceea ce este pe piaţă.

Avantajele oferite cumpărătorului de maşini recuperate de la firmele de leasing
Sursa imagine: Flickr

Merită să-ţi cumperi o maşină care a fost recuperată de o firmă de leasing?


Atunci când nu dispui de prea multe opţiuni de cumpărare, oferta de preluare a unui contract de auto rulate recuperate leasing poate fi îmbietoare, mai ales dacă ai identificat o maşină care să întrunească condiţiile tale. Nu trebuie să uiţi că este foarte importantă verificarea temeinică a maşinii, atât în ceea ce priveşte istoricul de deplasare, cât şi-n ceea ce priveşte starea sa de uzură şi dacă au fost efectuate toate reviziile impuse de producător.

Ceea ce este foarte avantajos la un astfel de autovehicul este că persoana care l-a achiziţionat are obligativitatea de a efectua reviziile impuse de către dezvoltatorul maşinii, care sunt asumate în mod automat la semnarea contractului de leasing. De aceea, în astfel de cazuri este foarte bine că persoana care doreşte să achiziţioneze maşina poate verifica atât faptic, cât şi scriptic dacă acestea revizii au fost efectuate (spre deosebire de maşinile second hand de pe piaţă, acolo unde trebuie să te bazezi pe ceea ce spune vânzătorul).

Cumpărătorul va beneficia de o plajă foarte largă de mărci şi modele din care să aleagă, ceea ce înseamnă că va avea la dispoziţie un număr mare de maşini pe care să le încerce. Aşadar, în cazul în care îşi dorea un anumit model, dar a găsit un altul mai avantajos în termeni tehnici şi an de fabricaţie, îl poate alege pe acela. Condiţiile de creditare auto sunt foarte avantajoase, astfel încât cumpărătorului îi va fi foarte uşor să-şi seteze ratele pe care urmează să le plătească, poate opta pentru un termen de rambursare de până la 5 ani (60 de luni) şi-şi poate ajusta pretenţiile în funcţie de valoarea avansului de care dispune.

De asemenea, foarte importantă este şi vechimea maşinii, care în cazul în care nu este mai mare de 5 ani se poate încadra la un avans de până în 20%, ceea ce este greu de găsit la o bancă, de exemplu, acolo unde există condiţia deţinerii unui avans de până la 50% din sumă pentru a putea beneficia de un împrumut auto.

 Atât timp cât vei respecta cerinţele referitoare la verificarea cât mai amănunţită a maşinii recuperate şi pe care intenţionezi să o achiziţionezi, cu siguranţă că vei avea parte de un autovehicul care să-ţi ofere cel mai înalt grad de siguranţă atunci când îl conduci şi pe care l-ai cumpărat la un preţ extrem de avantajos.







25 de comentarii:

  1. Nu stiam toate aceste lucruri si ma bucur ca le-am aflat fiindca iubitul meu e in cautarea unei masini. O sa-i spun despre aceasta varianta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leasingul este o varianta optima de multi ani in tara noastra!

      Ștergere
  2. Chiar zilele trecute voiam sa iau o astfel de masina, ma bucur ca articolul tau a venit la fix. Multumesc de informatii, foarte utile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi am avut doua masini cumparate asa. Am fost multumiti de ele, nu am avut de investit in reparatii in afara celor uzuale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu cunosc persoane care au luat masini in leasing si le au si acum, dupa multi ani de la achizitie.

      Ștergere
  4. La masini chiar nu ma pricep, o sa-i spun sotului ce am aflat de la tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma pricep, ca nici nu am masina, dar stiu de la altii ca leasingul chiar este o optiune de luat in calcul...

      Ștergere
  5. Momentan nu avem in plan sa ne luam alta masina, dar sunt lucruri pe care e bine sa le stim.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ma gandeam sa-mi iau in leasing o masina, insa nu stiam ce implica asta. Foarte util articolul, multumim :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte bine sa te informezi in detaliu despre costuri. uneori pare ca leasingul inseamna sa cumperi o masina mai scump decat in rate.

      Ștergere
  7. Interesant! Nu ma pricep deloc la masini dar am sa ii zic sotului meu ce am aflat. Si noi visam la o alta masina mai mare si mai incapatoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, leasingul poate fi exact varianta de care aveti nevoie ca sa va vedeti visul cu ochii.

      Ștergere
  8. Util articol si informatiile sunt bine explicate. Nu ne-am gandit la aceasta posibilitate, doar poate fi o optiune buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca am putut fi de ajutor cu ceva!

      Ștergere
  9. Am mai auzit ca e o investitie buna! Interesant si util articolul!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiam de aceasta oportunitate, poate fi o solutie avantajoasa, la fel cu locuintele care sunt scoase la vanzare prin executare silita.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am un prieten care si-a luat o astfel de mașina si a fost tare mulțumită de ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI eu am o matusa care a avut 3 masini pana acum si pe toate le-a luat in leasing, dar pe firma.

      Ștergere
  12. As prefera totusi sa iau o masina noua, sa fac un credit mai mare decat sa risc sa aleg o masina care poate avea destul de repede probleme tehnice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum depinde de masina, Raluca, da, una luata in leasing, daca este la mana a doua, nu poate fi la fel cu una noua, dar sunt si masini noi care se dau in leasing.

      Ștergere
  13. Am aflat lucruri noi. De obicei imi las sotul sa decida la acest capitol pentru ca el se pricepe mult mai bine decat mine

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.