miercuri, 20 septembrie 2017

Cea mai buna baterie auto pentru masina ta

În zilele noastre, dacă nu ai baterie bună, poţi să-ţi iei adio de la o excursie cu maşina. O baterie nouă durează câţiva ani, dar de multe ori durata ei de viaţă este de un an, un an şi ceva. Cum să găseşti cea mai bună baterie auto pentru maşina ta este esenţial mai ales pe vreme rece, când trebuie să fii sigur că nu rămâi, brusc, în drum.

De ce anume ar trebui să ţii cont când cumperi o baterie auto

Cea mai buna baterie auto pentru masina ta1. Să nu fie foarte ieftină. Sau, dacă aşa vrei tu, te ţine atâta cât ai dat pe ea.

2. O baterie bună trebuie să te ţină 10 ani înainte de a fi înlocuită. Ca să dureze atât, verific-o anual, chiar dacă pe ea scrie că nu are nevoie de verificare. Dacă locuieşti într-o regiune cu climat cald mai tot timpul anului, bateria se va coroda rapid şi electrolitul se va evapora mai repede.

3. Să aibă dimensiunile exacte pentru vehicolul tău, şi nu o lăsa prea multă vreme depozitată undeva, pentru că se descarcă oricum.

4. Pentru a fi sigur că bateria ta este nouă, şi nu a stat multă vreme în depozit, verifică data fabricaţiei. Dacă este codificată cu o literă şi o cifră, ţine minte că litera vine de la lună (A de la ianuarie, B de la februarie, şamd) iar cifra este ultima a anului fabricaţiei, de exemplu 7, de la 2017. Codul L6 înseamnă o baterie fabricată în decembrie 2016.

5. Citeşte termenul de garanţie. Acesta trebuie să fie de măcar 2-3 ani. Şi aici vei găsi un cod. 24/84, spre exemplu, înseamnă că bateria maşinii tale se înlocuiește gratuit în decurs de 24 de luni şi cu o anumită taxă, în decursul a 84 de luni.

Dintre cele mai cumpărate la noi din ţară sunt tipurile de baterii Rombat, care au garanţie de câţiva ani, sunt etanşe, au capace duplex cu indicator de stare şi arestor de flacără şi suportă un număr mare de ciclări. Pe de altă parte, tipurile de baterii auto Varta, deşi au garanţia mai mică decât Rombat, sunt produse într-o gamă largă de tipuri, consumă mai puţin apă, reduce sulfatarea şi garantează lipsa mentenanţei. Totuşi ţineţi cont de sfatul de la punctul 2.

Dacă urmezi câteva reguli simple, bateria ta va ţine mai mult decât ai crede. Tu ce tips-uri ştii pentru a prelungi viaţa bateriei tale auto?

sursă foto licență zero - pixabay.com


Dacă ți-a fost util, dă mai departe!
10 comentarii:

 1. E bine de știut câteva detalii tehnice. Chiar dacă de partea aceasta se ocupă sotul meu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ma pricep la masina, asa ca articolul tau chiar e util!

  RăspundețiȘtergere
 3. De obicei il las pe tatal meu si pe sot sa se ocupe de chestiile astea, pentru ca nu ma pricep absolut deloc la masini si la detaliile tehnice, cu toate ca stiu cum se schimba bateria si roata de rezerva in caz de pana :)) Imi e totusi mai usor sa ii las pe ei sa se ocupe.

  RăspundețiȘtergere
 4. Aici sunt paralela cu subiectul, sotul meu e responsabil :)

  RăspundețiȘtergere
 5. ai mare dreptate dar la mine e precum la Oana :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Informatiile sunt de folos pentru orice persoana! Nu se stie cand ai nevoie de asa ceva! Felicitari pentru articol!

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu ma pricep la baterii auto dar stiu ca si tatal meu cumpara tot baterii Rombat pentru WV.

  RăspundețiȘtergere
 8. Inca nu a sosit vremea sa-mi cumpar de una singura o baterie auto, dar e bine sa fii pregatit pentru orice. Momentan vreau sa imi iau permisul, iar apoi sa ma ocup de chestii de genul acesta (daca se poate, cat mai independent, fara interventia sotului :-)). Lui doar sa-i cer sfatul :-D)

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu pot sa mint. Nici nu vreau sa-mi bag nasul in acest capitol pentru ca prefer sa-mi las sotul sa faca toate aceste activitati.

  RăspundețiȘtergere
 10. Sotul are nevoie de o baterie noua la masina, cu siguranta o sa ii recomand!

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.