vineri, 22 decembrie 2017

Cum devii o femeie de succes – cu un IQ ridicat sau prin inteligenta emotionala?


Cum devii o femeie de succes – cu un IQ ridicat sau prin inteligenta emotionala?

Câte femei nu visează să ajungă pe culmile succesului, să simtă gustul dulce pe care numai un anumit statut în societate îl poate aduce? Cu toate acestea, numărul celor care ajung sus este destul de restrâns. Multe dau vina pe faptul că nu sunt posesoarele unui IQ remarcabil și poate asta este piedica în calea lor spre succes. În realitate însă lucrurile stau puțin diferit. Numai în jur de 20% din femeile de succes au ajuns astfel datorită IQ-ului ridicat. Restul se datorează inteligenței emoționale, responsabilă pentru felul frumos în care au evoluat. De obicei copiii celor cu o situație financiară înstărită beneficiază de educația necesară dezvoltării inteligenței emoționale încă de mici. Dar ce este în fapt aceasta și care sunt avantajele sale?

S-au realizat studii diverse pe acest subiect. Un exemplu este renumitul psiholog Walter Mischel al cărui interes a fost de a studia necesitatea inteligenței emoționale în dobândirea unei vieții de succes. Experimentul său se referă la un număr de 20 de copii, participanți la studiu, puși în situația de a alege între o prăjitură primită pe loc sau 2, după un timp de o oră. Evoluția celor ce au ales să aștepte a fost apoi urmărită de către psiholog, care a remarcat aspecte surprinzătoare.

Intră pe andraolarean.ro, în secțiunea dedicată categoriei celor ce doresc să devină femeie de succes ca să afli mai multe despre acest studiu, dar și alte informații ce te pot ajută să faci ceea ce îți propui, pe calea corectă. Cert este un lucru și anume că inteligența emoțională reprezintă o necesitate absolută în dobândirea unei vieți de succes.

Importanța unui IQ ridicat în atingerea succesului

Este un subiect destul de controversat. Deși ne așteptăm să aflăm că aceasta este cheia principală pentru a cunoaște succesul, se pare însă că studiile dovedesc altceva. Numai un procent de 20% din cei care se realizează în viață datorează IQ-ului asta. Este un factor predictiv al succesului, însă care devine ineficient când cursul vieții depășește stadiul de învățare.

Inteligența emoțională și avantajele aduse de aceasta

Cu adevărat responsabilă de prosperitatea oamenilor este inteligența emoțională. Cei care au capacitatea de a conștientiza sentimentele pe care le dezvoltă sunt cei care își asigură personal ajutorul necesar în luarea unor decizii înțelepte, care țin cont de realitate. Cu cât certitudinea față de stări și trăiri este mai accentuată, cu atât deciziile luate sunt mai adecvate.

Inteligența emoțională se referă la abilitatea de a gestiona corespunzător emoțiile, de a stăpâni sentimentele de dezamăgire și stările de nemulțumire. Oricine învață să exceleze din aceste puncte de vedere, învață să trăiască în echilibru. Cu cât mai mult avansează în această stare, cu atât mai ușor reușesc să evite obstacolele sau să le răspundă pe măsură.

În toată această ecuație, autocontrolul joacă un rol esențial. Odată ce ai învățat să îți înăbuși impulsurile care de obicei reprezintă baza eșecurilor, faci pași importanți în direcția dorită, iar recompensele pe care le obții mai târziu stau ca dovadă a acestui fapt. Persoanele ce dezvoltă această capacitate sunt cele care au tendința de a fi mult mai eficiente și productive în toate noile deprinderi.

Iată deci că nu este obligatoriu să te naști cu un IQ enorm pentru a te număra la rândul tău printre acele femei de succes atât de populare. Trebuie să înveți să îți dezvolți inteligența emoțională și să te folosești de aceste deprinderi în folosul tău.8 comentarii:

 1. Intr-adevar inteligenta emotionala este foarte inportanta pentru o cariera de succes sau chiar in viata cotidiana. Imi place ca ai abordat acest subiect 👍🏼

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-ar plăcea ca oamenii să dea mai multă importanță EQ-ului..mai ales în creșterea copiilor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Inteligenta emoțională chiar inseamna echilibru... si spre asta tindem noi toti:) spre liniste sufletească și fericite! Foarte frumos articolul! Pupicei!:*

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte interesant articolul! Mi-a placut ce am citit!

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte frumos articolul! Felicitări.

  RăspundețiȘtergere
 6. I primul rand iti trebuie un gram de noroc si apoi trebuie sa se mai intample o serie de factori pentru ca visele saq poata deveni realitate

  RăspundețiȘtergere
 7. Cred ca daca ne referim strcit la succes e mai mult decat inteligenta emotionala, e si un dram de noroc, si de perseverenta, uneori viata ne arata ca poate si lipsa de scrupule poate aduce succesul. ;) am sa mai citesc despre inteligenta emotionala, cred ca ajuta mult sa razbati in viata daca pui accent pe ea. Aici nu te contrazic.

  RăspundețiȘtergere
 8. Multumesc autorule, mi-ai facut ziua mai buna!
  Ma atrage dezvoltarea personala si cat de necesara este! ma credeti sau nu, la mine totul a inceput de la un show de stand up, am mers acolo sa ma distrez, sa ma simt bine si tin minte si acum momentul, era Sergiu Floroaia care mi-a deschis ochii cu o gluma.. umor negru cum face el... dar m-am regasit in ce a spus. Acum il urmaresc peste tot, este cu inca 3 comediati la Comics Club. Daca esti din bucuresti chiar iti recomand sa mergi la un eveniment, uite si linkul de la siteul lor https://comicsclub.ro/

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.