joi, 25 ianuarie 2018

Ce tip de hota ai nevoie pentru bucataria ta



Ce tip de hota ai nevoie pentru bucataria ta


Cu toții vrem o bucătărie modernă și curată, dacă se poate fără nici un fel de mirosuri de mâncare, sau mai rău, mirosuri amestecate, care se ne taie cheful de a mânca. Pentru asta, cumpărăm o hotă pentru aragaz. Și eu am una. Însă niciodată nu m-am gândit că aceste auxiliare din bucătărie, atât de utile, pot să fie diverse și să ofere mai multe facilități în funcție de ceea ce se dorește de la ele.

Așadar, pentru început, va trebui să decideți ce tip de hotă aveți nevoie. Aceasta va fi determinată în cea mai mare măsură de mărimea aragazului și de buget. În principal, există cinci tipuri de hote: încorporabile, cu coș de fum, independente, integrate și insulare.


Ce tip de hota ai nevoie pentru bucataria ta

  • Hota încorporabilă: este alegerea ideală pentru un aragaz de dimensiuni standard. Acest tip de hotă este compact și se poate monta într-un dulap suspendat al mobilei de bucătărie.
  • Hota cu coș de fum este mai mare ca dimensiuni, deci se potrivește atunci când aragazul dv. are dimensiuni mari, de peste 60 cm. Aceste hote pot fi din inox sau din sticlă, și dacă optați pentru una, designul va fi un criteriu determinant în alegerea dv.
  • Hota independentă este cea mai ieftină opțiune, dar nu e și cea mai indicată, pentru că sunt cele mai puțin puternice modele de pe piață și absorb prea puțin abur. Sigur, în lipsă de altceva și pentru un buget redus, nu e o variantă de neglijat, dar e preferabil să mai puneți ceva bani deoparte să vă luați de la bun început o hotă mai calitativă.
  • Hota integrată este o opțiune dacă nu doriți ca ea să fie foarte vizibilă. Hota integrată se poate ascunde privirii, dar la fel ca și tipul de hotă de mai sus, nu este dintre cele mai puternice. E potrivită pentru aragaze normale cu 3 maxim 4 ochiuri. Dacă aveți un aragaz cu multe ochiuri, alegeți altceva.
  • Hota insulară este acel tip de hotă care se montează direct din tavan. Dacă aveți un asemenea gen de bucătărie, spațioasă, cu unitatea de gătit central așezată în cameră, acesta este tipul de hotă de care aveți nevoie.

Pentru a ști exact ce se potrivește în bucătăria dv. și cum să alegeți o hotă, aruncați o privire pe OnlineReview.ro unde găsiți toate amănuntele necesare.

Ce tip de hota ai nevoie pentru bucataria ta

Însă la modul general, hota ar trebui să fie din inox, să aibă trei trepte de putere, să poată fi oprită după o perioadă scurtă de timp, să aibă un filtru pentru grăsime puternic - cele din fibre vegetale trebuie înlocuite cam la două luni, pe când cele din metal sunt mai rezistente. Și poate că metoda cea mai bună este să încercați - întrebați prietenii - mai multe tipuri de hote până când va hotărâți la una, potrivită necesităților dv.

Eu am o hotă pentru aragaz obișnuit, încorporabilă. 
Voi ce fel de hotă aveți în bucătărie?


sursă imagini - pixabay.com

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











19 comentarii:

  1. Nu stiam toate aceste detalii despre hota. Eu momentan am una la fel ca tine, pentru aragaz obisnuit, incorporabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase sunt toate, multumim pentru recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hota cu cos am eu si sunt multumita de cum trage. Nu am abur sau fum in bucatarie. Singura problema este ca e mai zgomotos modelul ales de mine, mai ales daca il folosesc la treapta a treia. Atentie deci si la acest aspect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si a mea face zgomot, ca un tractor, de aceea prefer sa deschid geamul decat s-o pornesc. Dar este model mai vechi, are vreo 17-18 ani deja. Am inteles ca acum nivelul de zgomot este sub 60db.

      Ștergere
  4. Hota depinde de cum ai amenajat in casa, trebuie sa fie o armonie cromatica si sa coincida stilul, in plus si bugetul sau specificatiile tehnice nu trebuie neglijate ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am hota cu doua motoare si tot asa mi-as lua una,ce mia-s dori eu ar fi sa fie silentioasa,sa nu faca prea mult zgomot,nu as dori sa ma doara capul de la atata zgomot!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am o hota clasica si chiar ma gandeam ca trebuie sa caut ceva mai puternic, parca nu face fata

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am.o hota clasica si chiar ma gandeam sa ma.uit dupa alta, ca nu mai face fata

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow, nu stiam ca exista atatea tipuri de hote, se vede ca te ai documentat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici nu stiam ca sunt atatea tipuri de hote, multumim de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am tot o hota obisnuita pentru aragaz, dar parca m-ar tenta una mai dichisita :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu am o hota inca, dar urmeaza sa-mi aleg una si cred ca va fi una obisnuita pentru aragaz.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am o hota mica dar este buna atunci cand gatesc ceva gen peste sau prajeli.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am avut una insulara, dar nu m-am obisnuit cu ea, asa ca am transmis-o mamei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiam multe detalii. Eu am plita si mi-am luat o hota speciala. Schimbarea asta am facut-o acum vreo 3 ani si cu siguranta vreo cativa ani nu mai investesc nimic la capitolul asta

    RăspundețiȘtergere
  15. A noastra e cam zgomotoasa, din pacate. Daca as schimba-o, mi-as lua una insulară.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am una cu doua motoare, dar parca da semne de batranete. Trebuie cat de curand sa ne luat una noua

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.