sâmbătă, 3 februarie 2018

Cremele cu uree si dermatita atopica





Cremele cu uree si dermatita atopicaDermatita atopică este o boală cronică, inflamatorie a pielii, care generează mâncărimi puternice. Nu i se cunosc cauzele și poate să apară la copiii mici, dar afectează și un mare număr de adulți. Boala apare și dispare de-a lungul vieții fără să se cunoască motivele sau cauzele care produc remisii și reveniri. Din păcate nu se cunoaște un tratament propriu-zis contra ei, putând fi doar ameliorate sau înlăturate simptomele neplăcute.

De obicei, dermatita atopică este asociată cu niveluri ridicate de imunoglobulina E. Acest tip de dermatită este clasată drept atopică deoarece este însoțită și de alte boli alergice, precum alergiile alimentare, astmul, rinitele frecvente, boli care reprezintă un indiciu de dermatită atopică, asta deoarece boala ca atare nu poate fi depistată cu ușurință.

Singurul simptom evident și foarte des întâlnit în dermatita atopică este mâncărimea accentuată a pielii. Persoana cu această afecțiune face tot posibilul să diminueze senzația de mâncărime și se scarpină des și energic, ceea ce cauzează destul de rapid uscarea excesivă a pielii și apariția cheratozei (pielea uscată de deasupra se fărâmițează și apar scuamele, fulgii de piele uscată, albicioasă, care dau pielii un aspect foarte neplăcut), epiderma afectată căpătând în scurt timp aspectul unei leziuni. Eczemele pot să apară pe diverse regiuni ale corpului în funcție de vârsta pacientului.

Cercetările au arătat că majoritatea persoanelor expuse acestei dermatite atopice sunt cele cu un istoric familial cuprinzând alergii sau alte boli de piele, așadar există cel putin o sensibilitate determinată genetic. Diagnosticarea dermatitei este dificilă pentru că nu a fost descoperit încă un biomarker specific care s-o pună în evidență în testele de laborator. Uneori ea este depistată prin prezența stafilococului auriu, dar aceasta se întâmplă într-un stadiu avansat al bolii, care permite suprainfecția stafilococică. De asemenea, biopsia poate evidenția dermatita atopică, și este chiar benefic un astfel de examen, pentru că în acest fel se pot depista celulele T cutanate, vinovate de cancerul de piele incipient. Măcar din acest punct de vedere, biopsia poate fi de ajutor, că elimină sau confirmă o boală cumplită, care dacă este diagnosticată din timp se poate vindeca.

Cremele cu uree si dermatita atopicaDacă suferiți de dermatită atopică trebuie să știți că nu există un tratament care se vindece boala, dar pentru ameliorarea simptoamelor se folosesc creme hidratante, alifii pe bază de hidrocortizon sau betametazonă, imunomodulatori. Unele tratamente recente includ ședințele de radiații ultraviolete sau expunerea zonelor afectate la o combinație de radiații, deși acestea sunt potențial periculoase, pentru că excesul de ultraviolete generează cancerul de piele. Apoi se poate apela la remediile probiotice, medicii recomandă pacienților să poarte haine din materiale naturale (bumbac, in, mătase) și să le spele cu detergenți fără înălbitori chimici. De ajutor este și eliminarea din alimentație a acelor mâncăruri sau ingrediente care vă produc alergii.

Dintre cremele eficiente în combaterea pruritului dermatitei atopice se remarcă cele pe bază de uree, îmbogățite cu vitamine, care reduc uscăciunea pielii și ajută la eliminarea scuamelor. O astfel de cremă, numită chiar Uree, este produsă la Alba Iulia de către un farmacist și se poate procura de pe site-ul eladerm.ro la prețul de 19,90 lei o cutie. Crema cu uree nu are miros, pentru că nu conține parfum și nu conține nici parabeni, fiind un produs special conceput pentru bolile grave de piele, precum psoriazisul. Cremele dermatocosmetice sunt de mare ajutor oricui are pielea uscată, mai ales pe mâini, la coate și la genunchi, fără un motiv special și fără că uscăciunea să se datoreze detergenților din bucătărie, de exemplu.

Cremele cu uree si dermatita atopica
Eu mă știu dintotdeauna cu probleme la încheieturile degetelor mic și inelar, unde am pielea uscată mereu, și nu am găsit remediu potrivit până când nu am început să folosesc o cremă pe bază de uree, care menține umezeala dermei timp îndelungat, astfel pielea regenerându-se rapid și menținându-se multă vreme curată și moale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!












17 comentarii:

  1. Articolul asta vine la fix. Am o viata decand incerc sa ma abtin de la scarpinat. Nu reusesc. Sunt plina de semne pe tot corpul. Dar la maini nu mai zic. Am alergie la praf, stiu sigur. Dar nu o tratez cu nimic, nu reusesc. Abia ce am terminat un tratament...nici un efect. Anul acesta mi-am propus sa merg la un doctor care sa imi dea o schita de detox, sa elimin toate toxinele din corp...apoi sa mananc cat mai sanatos. Stiu ca nu o sa vad un efect imediat dar incerc. Pana atunci o sa cumpar si eu crema de care mi-ai zis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Folosesc o crema cu uree pentru pentru calcaie, foarte buna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am probleme cu pielea dar e un articol foarte util pentru cele care au dermatita si sunt in cautare de solutii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am probleme cu dermatita atopica dar chiar nu stiam de acest tip de crema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am o prietena cu astfel de probleme. Ii voi trimite linkul .

    RăspundețiȘtergere
  6. sper sa fie de ajutor celor ce au nevoie, bine ca nu am avut treaba cu asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am avut probleme cu pielea, pana anul trecut si a trebuit sa merg la dermatolog ca să rezolv problema.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru pielea aceea tare de la calcai am folosit si eu o crema cu uree.

    RăspundețiȘtergere
  9. Auzisem ca ar fi foarte bune cele cu uree pentru pielea sensibila, eu am avut recent una de la Tis si am fost foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Articolul tau vine in ajutorul meu, mai ales ca eu am alergie la nichel si tocmai ce am vazut ca m-am iritat la coate din cauza scaunului de birou, cu brate din metal.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am avut si sper sa nu am astfel de probleme, dar e bine totusi sa stim ce trebuie sa folosim.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din fericire nu am probleme, dar am o prietena care mereu se plange de asta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am avut astfel de probleme, din fericire. Dar, e bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am tot citit despre aceasta afectiune destul de des intalnita si ma bucur ca familia mea este suficient de norocoasa incat sa nu o cunoasca.

    RăspundețiȘtergere
  15. Din fericire nu am astfel de probleme, dar ma bucur ca ai scris despre acest subiect si ai venit cu solutii si explicatii pentru cei care se lupta cu aceasta problema.

    RăspundețiȘtergere
  16. In ultimul timp am tot auzit despre aceasta problema a pielii si asta ma face sa cred ca sunt multe persoane care sufera de aceasta problema. Nu stiam ca aceasta boala nu este vindecabila, dar tot este bine ca s-au gasit creme care sa ajute

    RăspundețiȘtergere
  17. nu am probleme de genul, desi am perioade in care mainile mele sunt o idee mai uscate decat in mod normal. dar pun asta pe seama anotimpului

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.