luni, 23 aprilie 2018

Copil singur acasa? Nichiduta iti face legatura cu el.

Copil singur acasa? Nichiduta iti face legatura cu el.

Uneori anumite circumstanțe nu ne permit să petrecem atât de mult timp cu copilul nostru pe cât am vrea. Iar alteori, pur și simplu suntem nevoiți să-l lăsăm singur acasă și nu știm dacă el este în siguranță sau nu, iar dacă este vorba de un copil mai mic, riscul crește, pentru că nu știm dacă el este pregătit să rămână singur și nesupravegheat. În alte țări legislația nu permite unui copil de până la 12 sau 14 ani să stea singur, dar la noi încă nu este perfectat acest aspect, din punct de vedere legislativ. Așa că, uneori, nu-ți permiți o bonă iar bunica nu este mereu disponibilă să ajute. Iar dacă copilul tău încă nu se poate descurca eficient în caz de urgență, nu știe cum să ceară ajutor la nevoie, sau tu, ca părinte, te simți neliniștit să-l lași singur acasă, ai o soluție de supraveghere ieftină și eficientă: monitorizarea de la distanță.

Copil singur acasa? Nichiduta iti face legatura cu el.

Cum monitorizăm copiii de la distanță?

Din fericire, în prezent copiilor le place să se joace la calculator și să-și petreacă timpul online, ceea ce înseamnă că nu se expun unor pericole din afară. Este o situație în care, în general, știm zilnic unde sunt copiii noștri, cu cine sunt și ce fac. Problema este că acest subiect nu este acoperit în niciun manualul parental; acel capitol nu a fost încă scris și societatea nu a avut timp să formuleze standarde. Nu știm precis care este vârsta la care copiii noștri pot naviga în siguranță online și din câte am observat, vârsta la care cei mici încep să se descurce la calculator și alte aparate digitale, este din ce în ce mai mică.

Copil singur acasa? Nichiduta iti face legatura cu el.

Pe de altă parte, copilul e bine să se învețe să stea și singur de mic, să capete încredere în sine, siguranță, să deprindă de timpuriu abilitatea de a învăța prin descoperire. Dar chiar și așa, un copil, cu cât e la o vârstă mai fragedă, cu atât trebuie monitorizat parental, fie și dintr-o cameră alăturată. Nichiduta.ro vine în ajutorul părinților prin a pune la dispoziția celor interesați diverse monitoare, videofoane și interfoane video, care în afară de funcția lor principală, mai pot fi dotate cu termometru de cameră, melodii liniștitoare pentru copil, sistem de monitorizare de noapte pe bază de raze infraroșii. Aceste aparate de monitorizare se pot folosi atât pentru bebeluși cât și pentru copiii de vârstă mică. Ele au dimensiuni reduse, video interfoanele arată așa, nu pun în pericol viața copilului tău prin radiații nocive, pot asigura comunicarea dintre dv. și copil. Mai mult, raza lor de acțiune este de câteva sute de metri, așadar dacă sunteți în grădină, la o cafea cu vecina sau la magazinul de la parterul blocului, încă puteți foarte bine să știți ce face copilul în fiecare secundă.

Copil singur acasa? Nichiduta iti face legatura cu el.Pentru zilele când copilul rămâne singur acasă, iar dv. sunteți la serviciu există camere video performanțe cu funcții suplimentare, conectate online, sau aplicații mobile speciale, astfel încât dv. să puteți alerta vecinii sau chiar poliția, dacă vă aflați în imposibilitatea de a ajunge acasă în timp util, în caz de urgență.

În concluzie, a lăsa copilul singur acasă este un pas important pentru un părinte, dar asta nu înseamnă că el va rămâne nesupravegheat. Din fericire, pe Nichiduta.ro găsiți multe soluții de monitorizare la distanță, adaptate pentru fiecare caz în parte, fiecare buget și preferință.


Voi aveți copii? Dacă da, cum îi supravegheați când sunt singuri acasă?

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!












14 comentarii:

  1. Cred că e foarte important un astfel de aparat pentru monitorizarea copilului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e de ajutor un sistem de monitorizare pe copii.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm, inca nu a ramas singura niciodata si cred ca nici prea curand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu as putea sa il las singur acasa. Mi-e teama, dar as folosi un sistem din acesta pentru orele in care doarme si vreau sa mai fac ceva treaba prin casa fara sa stau cu grija.

    RăspundețiȘtergere
  5. vara-mea avea la un moment dat un aparat de genul, dar fara posibilitatea de a-l vedea pe cel mic, doar il auzea. era ok dintr-o camera in alta, ca sa isi mai faca treaba

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am, dar probabil as apela atunci cand o sa existe in viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sub nicio foarma nu as astepta o lege care sa imi ofere siguranta copilului prea mic lasat singur acasa. L-as lua cu mine indiferent cat de greu mi-ar fi mie sau lui. E bine venita si o camera de monitorizare dar nici asa nu m-as incumeta. As afla dupa ce raul a fost facut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Incerc pe cat posibil sa nu imi las copilul singur acASA. L-am lasat cand era mai mic dar mai mult de 5-10 min nu a fost niciodata

    RăspundețiȘtergere
  9. La prima fata am avut si eu ceva de genul, doua walkie-talkie gen...prin care o auzeam pe micuta daca se trezea si scancea. Insa nu plecam de acasa, doar din camera. Desi nu erau dintre cele mai performante, si-au facut treaba. La cea de-a doua fata nu le-am mai gasit...Eu nu le-am lasat singure in casa...

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu daca as avea curaj sa-l las singur acasa

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-as lua un astfel de sitem de urmarire, dar niciodata n-as avea incredere sa las copilul singur nici cat sa trec strada sa iau o paine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt foarte interesante aceste sisteme si cel mai probabil voi apela si eu la ele cand voi avea copii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat a fost micuta si am stat acasa cu ea, n-am avut nici un sistem de monitorizare in camera ei. Cand mergeam in vacante sau in afara tarii, sunam de pe tel meu pe al sotului cu facetime si o vedeam in timp real. Eu oricum nu ma indepartam prea mult si eram la mica distanta de ea. A functionat si inca functioneaza perfect

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte interesante sistemele astea. Eu o las singura pe fata de 9 ani jumate, 2-3 ore, insa fara monitorizare. Cel mic e inca legat de mine.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.