vineri, 25 mai 2018

Si tu poti contribui la un mediu inconjurator curat


Si tu poti contribui la un mediu inconjurator curat
sursa foto - pixabay.com

Să ajuți la un mediu înconjurător curat este mai ușor decât pare la prima vedere. Într-adevăr, ca să ajuți la diminuarea efectului de seră al Terrei, sau la reducerea găurii din pătura de ozon din atmosferă, nu e la îndemâna oricui. Dar fiecare dintre noi poate face câteva lucruri simple care contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la un mediu înconjurător mai curat, acolo unde ne desfășurăm activitatea.

Economisește apa


Eu nu spun să nu vă spălați sau să nu folosiți câtă apă vă trebuie la bucătărie. Dar dacă aveți o țeavă care picură sau o toaletă care curge câte puțin, faceți reparația necesară și nu mai irosiți zeci de metri cubi de apă pe zi.

Lasă mașina acasă


Lasă mașină în garaj măcar o zi pe săptămână, sau chiar mergi la serviciu pe bicicletă sau pe jos. În felul ăsta mai arzi niște calorii și contribui la diminuarea poluării aerului. Dacă într-adevăr ai o distanță lungă de parcurs, alege un mijloc de transport în comun, în locul mașinii personale.

Reciclează pet-urile


Cu toții consumăm apă minerală, sucuri sau alte băuturi și alimente lichide îmbuteliate în sticle de plastic, numite generic pet-uri. Corect este să le strângem separat și să le reciclăm, punându-le într-o ladă de gunoi specială. Pet-urile sunt apoi colectate și duse la puncte de colectare unde toate aceste sticle de plastic sunt presate cu ajutorul unor prese pentru pet-uri și trimise la reciclat. Și tu poți presa pet-urile cu ajutorul unei astfel de prese care se poate cumpăra de pe site-ul Awecompactors.

Refolosește pungile de plastic


Plasticul este unul dintre cele mai periculoase și mai rezistente ambalaje. De ce să nu reutilizăm pungile în loc să cumpărăm mereu altele și să sporim poluarea prin plastic? O sacoșă sau o pungă poate fi folosită de mai multe ori la cumpărături, până când se rupe și devine cu adevărat neutilizabilă. Ideal ar fi să existe pungi biodegradabile, dar deocamdată costul lor este ridicat.

Așadar am enumerat câteva lucruri simple pe care cu toții le putem face pentru a contribui la un mediu înconjurător mai curat.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











8 comentarii:

  1. Noi folosim multe peturi, asa ca am renuntat sa mai cumpar apa la pet, o cumpar la sticla de sticla. Fac cat pot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune sfaturile tale...daca toti le-am urma ar fi minunat

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate nu putem sa respectam toate regulile, masina e necesara, apa nu stiu cum poate fi economisita avand in vedere ca e absolut indispensabila. Intr-adevar de reciclat se poate si ar trebui sa facem asta 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masina e necesara in restul activitatilor, in afara de mers la serviciu. Apa, de exemplu, se poate inchide cat timp ne spalam pe dinti. Eu acolo am zis de tevile care picura, nu sa n-o folosim :)

      Ștergere
  4. Respect cateva din sfaturile tale. Pacat ca multi nu inteleg cat de importanta este curatenia in jurul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm da .... Ce sa zic?! Nu sunt cel mai bun exemplu. Nu pot sa economisesc nici apa și nici energie. Merg cu autobuzul atunci când nu ma poate duce soțul cu mașina și pet-utile le arunc uneori la acel tomberon special. Asta nu înseamnă ca este o regula

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma laud cu economisitul apei sau energiei - desi mi-am luat becuri foarte economice, dar nu am masina si nu beau sucuri, pet-urile mele sunt de la ulei, otet, din astea...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.