luni, 28 mai 2018

Minimalismul in designul interior

Minimalismul in designul interior
sursa - pixabay.com

Cei care mă cunosc, știu că numai stil minimalist nu e la mine acasă, dar asta nu înseamnă că nu-mi place măcar să văd la alții așa ceva. Iar dacă ar fi să-mi redecorez casa, adică să fac totul de la zero, cel puțin sufrageria aș decora-o în stil minimalist.
Termenul de minimalism a apărut prin 1960 și la început avea legătură cu artele vizuale și în special cu sculptura. Însă rapid atributul și-a extins sensul și în modă, muzică, arhitectură și design.

Principiile sale fundamentale, în ceea ce privește designul interior, sunt liniile simple și ascuțite, suprafețele solide, mobila joasă, tonurile pastel. În minimalism s-au adoptat rapid stilurile orientale de decorare interioară, ceea ce înseamnă mult spațiu și mobilă puțină.

În minimalismul modern se pune accent pe forme geometrice ascuțite și asimetrie. Forma predomină, mobilierul trebuie să aibă forme stricte și culori neutre. Detaliile trebuie să fie făcute din oțel inoxidabil sau crom, iar cantitatea de accesorii trebuie să fie minimă. Etajul trebuie să fie făcut din materiale care sunt ușor de curățat și de îngrijit - lemn, linoleum sau plăci de piatră. Este necesar să se prevadă suficient spațiu pentru a păstra toate lucrurile. Într-un asemenea decor, un tavan extensibil este un element care aduce un plus de eleganță care completează foarte bine stilul minimalist. Tavanele extensibile pot fi personalizate după dorință, de aceea reprezintă o soluție de design interior care începe să aibă tot mai multă căutare. Dacă dorești să cunoști mai multe despre aceste tavane extensibile online, găsești informații detaliate pe ApollonDesign.

Minimalismul este popular deoarece acest stil este foarte liber. Este un stil de viață care se deosebește prin dorința de ordine și organizare perfectă. Minimalismul este deosebit de popular printre oameni de afaceri și oameni creativi care prețuiesc combinația de simplitate, frumusețe și practică. Minimalismul vă permite să vă exprimați fără a utiliza orice fel de accesorii sau mobilier neobișnuit. Dacă vă place simplitatea și strictețea în design, minimalismul este ceea ce aveți nevoie.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!












16 comentarii:

  1. Nici eu nu am casa decorata intr-un stil minimalist, insa imi place modul in care arata acest stil si mai ales ca este un stil foarte liber.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu, dar mi-as dori fiindca prefer o casa cat mai putin mobilata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am mers pe stilul minimalist pentru ca imi place sa fie casa aerisita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cred ca depinde si de personalitatea fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam despre aceste tavane extensibile, acum am aflat si mi se pare un concept foarte interesant. As opta pentru asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au marele avantaj de a nu te inunda cand te inunda vecinul de deasupra. Din fericire, noi desi stam la parter, am avut noroc de vecini cumsecade, dar nu se stie cand poate sa apara o problema, mai ales ca acum doua veri cei de la et.1 si-au pus incalzirea prin pardoseala....

      Ștergere
  6. As alege si eu minimalismul in cazul in care as avea triplul spatiului de acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu sunt adepta minimalismului! Mai nou incerc sa fac cat mai multa ordine prin casa si sa scap de tot ce mi se pare ca e inutil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si atunci, nu ar fi cazul sa montezi si un tavan extensibil ? zic si eu... :)

      Ștergere
  8. Minimalismul este un subiect destul de abordat anul acesta si ma bucur ca se extinde tot mai mult, inclusiv pe partea de design interior. Si eu prefer ca locul in care stau sa fie cat mai lejer si cu cat mai putine elemente de decor.

    RăspundețiȘtergere
  9. noua in general ne place sa adunam si sa avem multe chestii decorative in casa, deci minimalismul nu e la el acasa, asta e clar!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru maica-mea minimalismul inseamna sa scape de bibelouri de pe mobila :) E greu sa implementezi un nou stil dupa atatia ani de obisnuinta. Eu, in schimb prefer cat mai simplu sa fie totul ca sa nu trebuiasca sa petrec prea mult timp la curatat colturi sau cine stie ce modele :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu cred decoratul mai simplu si cu bun gust fac dintr-o casa simpla in una primitoare si bine pusa la punct.

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place minimalismul doar ca uneori sunt nevoita sa aglomerez un pic zona pentru ca apartamentul nu-mi permite sa-l decorez chiar cum mi-as dori si unele lucruri trebuiesc inghesuite in spatii mici

    RăspundețiȘtergere
  13. Cui nu i-ar placea sa aiba o asemenea incapere! Arata foarte fain! Si eu sunt pe principiul less is more :)

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.