joi, 24 mai 2018

Ce factori determina eficienta panourilor solare?



În ultima vreme mărturisesc că am văzut tot mai des și pe la noi că lumea folosește panouri solare pentru încălzirea apei, vara, în locul soluțiilor care folosesc combustibili clasici și epuizabili. Însă pentru ca energia obținută printr-un panou solar fotovoltaic să fie eficientă, este nevoie să fie îndepliniți anumiți factori.

Ce factori determina eficienta panourilor solare?
sursă foto - pixabay.com

Măsurarea cantității de lumină solară pe care sistemele de panouri solare o pot converti în electricitate efectivă este un parametru de performanță. Rezultatul determină eficiența panoului solar și este întotdeauna măsurat în procente. Dacă soarele produce 100% energie, sistemele solare sunt de obicei capabile să proceseze 15-22% din energia solară în energie utilizabilă.

Pentru a determina eficiența panoului solar fotovoltaic, panourile sunt testate în condiții standard de testare, adică la o temperatură de 25 ° C și o iradiere de 1000 W / m2. Acesta este echivalentul unei zile însorite, cu lumina incidentă lovind o suprafață orientată spre soare, adică spre sud, într-un unghi de 37 de grade. În aceste condiții de testare, o eficiență a panoului solar de 15% cu o suprafață de un metru pătrat ar produce 150 de wați.

În afară de condițiile de testare standard, panourile solare sunt testate pe scară largă pentru performanțe în condiții extreme de vânt, umiditate, temperatură, expunere chimică și fenomene meteo. Niciun client nu ar vrea să folosească panouri solare care nu sunt sigure din punct de vedere tehnic. Există avantaje majore atunci când dispui de tipul corect de panouri solare fotovoltaice instalate pentru casa ta. Așadar, pentru a garanta calitatea unui panou solar, acesta trebuie să fie testat extensiv în condiții extreme.

Astfel, cele mai eficiente panouri solare fotovoltaice sunt cele monocristaline, policristaline, sau cele acoperite cu film solar. Însă astăzi piața panourilor solare este în continuă creștere și brandurile devin tot mai competitive, lucru care a dus la dezvoltarea panourilor, care acum sunt accesibile ca preț și vin cu diverse îmbunătățiri și accesorii. Acestă evoluție va transforma în final piața panourilor solare rezidențiale, schimbare ce va duce la module de energie solară mai puțin costisitoare și mai eficiente, care se pot instala cu ușurință în casele dvs.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











7 comentarii:

  1. Nu mă pricep in domeniul acesta. Interesant articolul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca pe mine ma ajuta articolul tau. Intr-o luna ma mut la casa si ma bate gandul sa punem panouri solare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unchiul meu are astfel de panouri si este foarte multumit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte util articolul!! Poți face multe lucruri benefice cu ajutorul panourilor solare! 😄

    RăspundețiȘtergere
  5. Panourile solare sunt bune la o casa, si noi am vrut sa ne punem, si inca cochetam cu aceasta idee.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si noi ne-am tot gandit sa montam panouri cand ne-am construit casa, dar nu am mai facut-o pana la urma, prea multa bataie de cap, buget limitat, insa sunt convinsa ca era o idee buna

    RăspundețiȘtergere
  7. Husby e cunoscator pt ca are facultate si master in domeniul resurselor regenerabile, plus ca si profeseaza...

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.