duminică, 27 mai 2018

Cand ai nevoie de terapie de cuplu?



Se spune că nu există căsnicie fără ceartă. Că uneori, o ceartă e ca sarea și piperul într-o relație de cuplu, pentru că împăcarea e cu atât mai dulce și asta consolidează legătura dintre cei doi. Dar vine o vreme când drumurile de viață care până mai ieri erau identice, apar deodată separate și direcționate diferit. Decizia de a divorța sau nu, este probabil, una dintre cele mai dificile alegeri de făcut în viață.

Cand ai nevoie de terapie de cuplu?
sursa - pixabay.com

Din păcate mulți ajung la divorț și nu fac prea mulți pași spre împăcare înainte de asta. De fapt, nici nu mișcă vreun deget când apar primele semne clare că lucrurile nu sunt în ordine. Abia când e târziu, de multe ori prea târziu, se încearcă ceva, dar deja unul din cei doi nu mai face parte din viața cuplului de multișor. Dacă la primele semne de conflict marital cei doi soți ar merge la un cabinet de consiliere psihologică, dacă într-adevăr vor să salveze relația, poate că lucrurile ar reveni la normal. Și în aceste cazuri, ca în orice problemă de sănătate, să previi este mai bine decât să încerci să vindeci o boală deja instalată și evoluată.

Însă puțini sunt cei care ajung să facă terapie de cuplu. Sigur, nu vă garantează nimeni că terapia va avea succes, însă de cele mai multe ori, ajutorul profesional vă determină să vedeți unde este cauza problemelor și aceasta înseamnă că lucrurile se pot remedia.

Este important să găsiți un consilier psihologic profesionist, cu care să empatizați și în care să aveți încredere. Un consilier marital ar trebui să vă ajute să rămâneți împreună, nu să ajungă la concluzia că sunteți incompatibili. Terapia de cuplu presupune colaborare și voință din partea ambilor soți.

Așadar, nu renunța la terapia de cuplu, ai multe de câștigat dacă mergeți împreună la un cabinet de consiliere psihologică. De multe ori, cineva din afară găsește soluția problemelor de cuplu mai repede și mai eficient decât voi. Secretul unei căsnicii fericite, s-ar putea să treacă și pe la un consilier marital.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











11 comentarii:

  1. Cred ca la noi terapia de cuplu este privita inca cu scepticism, ca o fitza dar daca ne gandim la cate lucruri dureroase implica un divort, eu cred ca merita sa-i dam o sansa, sa ne dam o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic ca la noi inca n-a prins treaba asta, romanii le stiu pe toate si se descurca singuri... dar uneori chiar avem nevoie de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din fericire, nu am avut nevoie pana acum de terapie. Desigur, si la noi in familie exista cearta...insa pana acum ne-am impacat relativ repede, fara ajutor profesionist. Insa tot mai multi oameni ar trebui sa realizeze importanta unei astfel de terapii...si sa recurga la ea mai des...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as apela la asa ceva daca ar fi cazul, la noi se renunta prea usor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Of, in zilele noastre majoritatea renunta prea usor. daca vreodata o sa am nevoie de asa ceva sigur o sa apelez la terapia de cuplu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca ar accepta al meu sa merg la o astfel de sedinta, cu toate ca au fost episoade de acest gen, acum au trecut

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi inca se considera o rusine, poate ar trebui promovat mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi nu am fost niciodata la terapie, consider ca as face o, in caz de nevoie. Am auzit persoane care au avut rezultate uimitoare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Subiectul este unul foarte interesant, popular și din ce în ce mai necesar, din păcate... Sau din fericire, dacă luăm în considerare că prin terapie lucrurile chiar se pot rezolva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu vad foarte des persoane care renunta fara a incerca macar, tocmai se aceea cred ca terapia de cuplu este foarte utila.

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate ar trebui sa ne dam seama cand avem nevoie de asa ceva si sa nu se ajunga la alte lucruri mai neplacute. Ar fi bine ca cuplurile sa fie mai open mind

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.