miercuri, 23 mai 2018

Cum alegi vopseaua pentru camera ta


Cum alegi vopseaua pentru camera ta


Văruitul este una dintre soluțiile cele mai bune ca să faci o cameră cu aspect învechit să arate ca nouă. Am experimentat eu însămi lucrul ăsta, când aveam de schimbat decorul interior de la sufrageria mea. N-am apelat la un zugrav, pentru că m-am gândit că niciunul n-o să vrea doar să văruiască 4 pereți și atât. Nu eram nevoită să văruiesc toată casa, ci doar sufrageria. Așa că, tot ceea ce am avut de făcut era să-mi aleg o vopsea albă, pe care aveam s-o colorez după dorință.

Vopseaua vine într-o gama variată de luciu, ulei sau latex. Vopseaua cu latex este cea mai folosită datorită ușurinței sale de curățare și durabilității mari. De asemenea, tinde să fie mai rezistentă la decolorare și respiră mai bine decât uleiul, care este mai puțin folosit la văruitul pereților și mai mult a tâmplăriei.

Cum alegi vopseaua pentru camera ta

Cu cât este mai lucioasă vopseaua, cu atât este mai ușor de curățat. Dacă aveți copii mici și camera pe care o văruiți este dormitorul lor, sau dacă redecorați bucătăria, optați pentru o vopsea cu luciu foarte înalt, deoarece puteți șterge cu ușurință peretele doar cu o cârpă umedă.

Vopseaua semi-lucioasă ori satinată ar fi, de asemenea, o alegere bună pentru bucătării, holuri și băi. Este mai ieftină decât aceea cu luciu intens. Este o vopsea frumoasă și care se poate curăța cu ușurință.

Dacă aveți pereți cu imperfecțiuni și nu vă pricepeți la reparații, alegeți o vopsea mată. Se poate aplica într-un singur strat, dar nu se curăță foarte bine, acesta fiind principalul ei dezavantaj.

Însă poate cea mai bună alegere este vopseaua decorativă. Vine în diverse modele și culori, iar după aplicare, peretele arată ca și cum ar fi o suprafață de nisip deșertică, sau are pe el sclipiri de stele, ori pete neregulate de o altă nuanță decât aceea de bază, sau arată ca și cum l-ați fi tapițat în piele. Vopseaua decorativă este produsă pe bază de apă prin tehnici speciale care o fac să arate pe pereți într-un fel deosebit față de vopselele clasice. În ceea ce privește această vopsea decorativă, prețul ei este diferențiat de la un tip la altul, în funcție de efectul final. Sunt vopsele mai scumpe dar sunt și altele foarte accesibile, chiar mai ieftine decât ale altor branduri cu renume de pe piața noastră.

Așadar, dacă v-ați hotărât la o vopsea decorativă, nu-mi rămâne decât să vă urez spor la lucru!

sursă foto - rives.ro



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











16 comentarii:

  1. Din fericire am terminat cu amenajatul si vopsitul prin casa. Noi am ales alb si nu vrem sa schimbam prea curand. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru informatii, tocmai am zugravit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam de existenta unei astfel de vopsele. Noi am ales clasicul alb.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi am optat pentru alb și tare mp bucur, e mai usor la renovat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as opta pentru alb, mai ales ca reau sa il aplic eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar ma gandeam sa-mi revopsesc dormitorul asa ca articolul tau a venit la fix.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi plac nuantele de nude, sau in nuante deswchisa insa asta nu ma opreste sa experimentez cu nuante indraznete pentru contrast.

    RăspundețiȘtergere
  8. ChIAR nu stiam ca exista atatea sortimenete, Abia ce am terminat o parte din apartament. Am optat pentru alb si ceva stickere p pereti pt a nu fi chiar simplu

    RăspundețiȘtergere
  9. nu ma pricep eu prea bine la vopseluri, dar o sa ma documentez temeinic inainte sa ne apucam de renovat

    RăspundețiȘtergere
  10. sotul meu cunoaste in domeniu pentru ca lucreaza si chiar zilele trecute a renovat o camera la niste prietenii

    RăspundețiȘtergere
  11. Vara asta vrem sa renovam asa ca ideile sunt binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  12. Habar nu aveam ca exista si astfel de vopsea. Si noi trebuie sa renovam curand,asa ca a picat bine articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  13. As fi interesata de o vopsea decorativa pentru a reface holurile si balcoanele, asa ca o sa caut care anume ma avantajeaza.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place vopseaua decorativa si ma gandesc sa reamenajez apartamentul, sa ii dau o noua culoare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Noi trebuie sa vopsim anul acesta, dar inca nu ne-am decis asupra unei culori, dar oricum sigur v-a fi vopsea decorativa

    RăspundețiȘtergere
  16. Am sa ma documentez mai bine, in functie de informatiile pe care le-am aflat de aici. Nu stiam ca exista atatea tipuri de vopsea, nici nu aveam de unde sa stiu.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.