sâmbătă, 9 iunie 2018

Detergent lichid, capsule sau pulbere?


Gama de opțiuni în sectorul de detergenți al magazinului tău preferat poate fi amețitoare. În căutarea continuă a unei cote de piață cât mai mare, producătorii își ajustează în mod regulat formulele, pentru a îmbunătăți performanța detergenților, a face produsele mai prietenoase cu mediul sau pentru a introduce noi game de parfumuri. Nu este o surpriză că știința din spatele detergenților de rufe a devenit destul de complexă.

Detergent lichid, capsule sau pulbere?

Ceea ce era odată o alegere destul de simplă a lichidului sau a pulberii de spălat s-a transformat în timp, astfel că detergenții din ziua de azi conțin și înălbitori, și agenți de strălucire, oxidanți, agenți de înmuiere a țesăturilor și tot felul de parfumuri . "Spălarea nu este doar despre pete în ziua de azi", sugerează Geri Lykins, cercetător senior la brandul Tide. "Curățenia este și despre alb, strălucire și prospețime".

Și atunci, ce fel de detergent să alegi? Clasica pulbere? Detergentul lichid, sau foarte modernele capsule? Cu atâtea opțiuni disponibile, pentru ce ar trebui să opteze cumpărătorul? Care este cel mai bun detergent? Răspunsul la această întrebare nu este ușor de dat. Fiecare gospodină are preferințele ei și stilul ei de a folosi detergenții de rufe. De exemplu, eu folosesc detergent pulbere Ariel combinat cu detergent capsule Tide. La drept vorbind, pot exista produse de vârf și produse cu performanțe mai slabe în toate cele trei formate, de aceea aleg să combin cele două feluri de detergenți pentru rezultate optime.

Detergentul pulbere


Detergent lichid, capsule sau pulbere?Detergenții sub formă de pulbere nu sunt neapărat cei mai buni, dar au câteva avantaje cheie. Acestea sunt mai ieftine decât cele lichide și decât detergenții la capsulă. Mai mult, unele studii arată că detergenții solizi depășesc că eficiență detergenții lichizi. Ei pot fi deosebit de eficienți în eliminarea anumitor pete rezistente, cum ar fi murdăria de noroi, sau petele de sânge. Detergenții pulbere au mai multă putere de albire decât detergenții lichizi și decât cei încapsulați. În detergentul pulbere se poate pune înălbitor fără clor, pe când în cele lichide, nu, deoarece acesta devine instabil chimic și se distruge prea repede.

Pentru cei care au în zona unde locuiesc o apă dură, pulberea poate fi cea mai bună alegere. Performanța tuturor tipurilor de detergenți poate fi afectată de apa dură, totuși detergenții pulbere au tendința de a fi afectați mai puțin, deoarece aditivii care ajută la gestionarea apei dure sunt ușor de încorporat. Desigur, pulberea are și câteva dezavantaje. Trebuie să faceți mai întâi o pastă din detergent și apă ca să nu rămâne pete inestetice, albicioase, pe rufele colorate. Și întotdeauna e bine să verificați rezistența culorii într-un colț ascuns pe haine, înainte de a aplica detergentul pe pată.

Detergenții lichizi și sub formă de capsule


Sunt cea mai populară formă de detergent, foarte convenabili pentru petele care trebuie scoase pe loc, fără să fie nevoie să pui mașina în funcțiune pentru o pată mică, și fac o treabă excelentă cu urmele de grăsime. Detergenții lichizi sau în capsule sunt la fel de eficienți ca și detergenții de vase. Marele dezavantaj este că parfumurile nu se mențin stabile. Capsulele sunt compartimentate separat, dar detergenții lichizi nu parfumează rufele, fiind absolut necesar un balsam.

Detergent lichid, capsule sau pulbere?Cutiile cu capsule de detergent lichid reprezintă un înlocuitor convenabil al detergentului clasic. Pe de altă parte o capsulă este potrivită pentru o spălare, pui capsula în mașină și gata. Învelișul este solubil în apă, așadar nu mai ai nimic altceva de făcut. Cu toate acestea, impresia mea este că la un program de spălare de 30 sau 45 de minute, doar o capsulă nu este de ajuns ca să am rufele curate, de aceea prefer să combin cele două tipuri de detergent. Și dacă tot am ajuns în acest punct, să vă spun că eu nu găsesc capsule Tide la magazinul meu de cartier, așa că prefer să-l comand online de pe importdirect.ro (info@importdirect.ro, tel. 0755 087 780) chiar dacă fac o comandă mai mare odată.

Capsulele, totuși, au avantajul de a reuși să combine, în compartimente diferite, detergentul, parfumul și înălbitorul, în așa fel încât teoretic nu mai ai nevoie de alt fel de detergent, însă fiecare gospodină le știe pe ale ei și face așa cum crede de cuviință pentru ca rufele să fie curate și strălucitoare după spălat. Am văzut femei care lasă mașina de spălat pe primul program de 2 ori la rând ca să aibă rufele curate. Asta înseamnă cca 4 ore de electricitate consumată și cantități enorme de apă. Prefer să pun detergent în cantitate dublă și să folosesc mașina pe un program scurt, decât să plătesc curent și apă pentru 3 ore în plus. Cu siguranță prețul suplimentar de pe detergent nu va fi mai mare decât cel pe curent și apă la un loc.


surse foto - pixabay și importdirect.ro

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin


13 comentarii:

 1. Mmm... EU in ultima perioada orefer detergentul lichid deoarece masina mea de spalat mi-l pietrifica pe cel pudra, iar in cazul capsulelor nu mi le dizolva de tot si imi ramane acel cauciuc lipit pe haine...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte interesant! Mie nu mi s-a intamplat sa-mi ramana capsula ne-dizolvata, dar eu setez temperaturi mari ale apei, aproape intotdeauna. Minim 60 de grade C, altfel nu se spala bine in special lenjeria de corp. Ca sa nu mai zic ca uneori pun doar lenjerie de corp si o spal la programul 2 cu apa la 90 de grade.

   Ștergere
 2. Eu prefer detergentul lichid, dar fara balsam. M-am tot documentat și acesta e cel mai bun si pentru haine si pentru sanatatea masinii de spalat haine.

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu prefer detergentul pulbere, cel oichid mi se pare prea puternic ca si miros.

  RăspundețiȘtergere
 4. Noi folosim de multa vreme detergent lichid si calgonul la fel, capsule nu am folosit niciodata :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Noi folosim cel mai mult detergentul pulbere, mi se pare mai eficient.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si mie mi se pare la fel, desi si cel in capsule este bun, dar nu ajunge doar o capsula per masina.

   Ștergere
 6. eu folosesc dero pulbere, dar am avut de furca cu un dop, asa ca o sa trec pe lichid!

  RăspundețiȘtergere
 7. prefer pulbere dar folosesc si capsule de cate ori am chef si gasesc o oferta buna!

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu le-am incercat pe toate, dar in ultima perioada am trecut pe capsule. Uneori, cand e masina prea plina, mai suplimentez cu pudra sau pun 2 capsule. Insa, in general se curata cu una.

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu am fost putin dezamagita de acele pernute si am renuntat la ele. Sunt bune doar daca speli la programe mai lungi. La programe mai scurte am avut ghinionul sa gasesc acel plastic lipit de tricou

  RăspundețiȘtergere
 10. Am inceput cu detergentul praf apoi am trecut la pernute. Acum folosesc detergent lichid daca spal la temperaturi scazute si pernute pentru programele lungi. Ocazional mai apelez si la tide

  RăspundețiȘtergere
 11. si eu folosesc detergent pulbere si pernute

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.