marți, 5 iunie 2018

Primele 7 lucruri de cumparat inainte sa ai un bebe

Primele 7 lucruri de cumparat inainte sa ai un bebe


Fiecare viitoare mamă își face liste cu ce are de cumpărat pentru bebele care urmează să vină pe lume, încercând să acopere din timp toate necesitățile unui copil mic. Însă unele din aceste lucruri sunt obligatorii pentru orice copil și ele ar trebui să se regăsească pe toate listele cu lucruri de cumpărat înainte să ai un bebe, ca să le ai la îndemână când ieși din maternitate. Cu siguranță că ultimul lucru pe care l-ai face atunci ar fi să mergi la magazin, sau să tot trimiți pe cineva, pentru că nu te-ai gândit din timp la ceea ce trebuia cumpărat înainte de a naște.

Mai întâi de toate o mamă are nevoie pentru bebelușul ei de următoarele:


Primele 7 lucruri de cumparat inainte sa ai un bebe1. Hăinuțe


În primul rând ai nevoie de hăinuțe pentru bebeluși, de câteva mărimi, ca să nu ai probleme cu ele cel puțin până la 6 luni. Aici ți-aș da un sfat: unii bebeluși sunt mărișori încă de la naștere și nu au nevoie de hăinuțe pentru nou-născuți, ci este indicat să ai la îndemână îmbrăcăminte pentru 0-3 luni.

2. Scutece


Primele 7 lucruri de cumparat inainte sa ai un bebeScutecele, alături de șervețele umede speciale pentru șters pielea fină a bebe-ului tău sunt printre cele mai importante lucruri pe care e bine să le cumperi dinainte de a naște. Fă-ți un anumit stoc și alege ce scutece crezi tu că vor fi potrivite copilului. Pe piață se găsesc diverse tipuri, unele obișnuite, altele mai eficiente, fără substanțe care ar putea irita pielea.

3. Recipiente și biberoane


Sticlele speciale pentru hrana copilului tău și biberoanele, le vei folosi când vei înțărca bebelușul. Acest moment vine mai devreme sau mai târziu în funcție de organismul tău și de capacitatea sânilor de a alăpta. Așadar, trebuie să ai la îndemână mai multe tipuri de recipiente, preferabil din sticlă sau din plastic special, și mai multe biberoane și suzete.

4. Balansoarul


Primele 7 lucruri de cumparat inainte sa ai un bebeÎn categoria asta intră și pătuțul, leagănul, căruciorul, scaunul pentru mașină și tot ceea ce ai nevoie pentru confortul și transportul copilului tău. Nu strică nici un set de hamuri pentru bebeluși sau un marsupiu, deși de ele vei avea nevoie ceva mai târziu. Dar un balansoar este foarte util și necesar, iar dacă vrei să știi care este cel mai bun balansoar pentru bebele tău îți recomand să citești un articol de pe ghindoc.ro ca să poți alege în cunoștință de cauză.

5. Mâncare pentru bebeluși


Primele 7 lucruri de cumparat inainte sa ai un bebe
Cu alte cuvinte, lapte praf sau alte tipuri de hrană pentru sugari. Asta pentru că nu poți ști cât timp vei putea alăpta, sau de câtă hrană are nevoie voinicul tău nou născut. Unele femei sunt nevoite să suplimenteze hrana bebelușului pentru că laptele lor nu este suficient. Unele mame consumă bere ca să aibă mai mult lapte, însă nu cred că e tocmai cel mai bun lucru de făcut când ai un bebeluș. Dimpotrivă, o mamă care alăptează nu ar trebui să consume deloc alcool și nici nu ar trebui să mănânce prea multe produse procesate și pline de chimicale. Dieta sănătoasă a mamei, reținerea de la alcool sau țigări durează și după naștere, nu doar în perioada sarcinii.

6. Cădița pentru copii


Și nu doar de o cădiță ai nevoie, ci și de șampon și săpun special pentru copii, pudră de talc, ca să-l dai în zonele sensibile unde se opărește ușor, prosoape moi, din bumbac, care să fie numai ale copilului tău. Alături de cădiță poți să pui pe listă și un detergent bio pentru a spăla hăinuțele bebelușului.

7. Trusa de prim ajutor


Aceasta va conține plasturi și bandaje sterile, creme sau spray-uri pentru bubițe, pișcături de insecte, remedii sau siropuri ori pastile efervescente contra febrei, a colicilor și altor dureri, un antibiotic ușor, un termometru digital.

Acestea au fost primele 7 lucruri de cumpărat înainte să ai un bebe. Cu siguranță că pe lista ta se regăsesc și acestea, și alte lucrușoare strict necesare în primul an de viață.


sursa foto - pixabay.com


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











11 comentarii:

  1. Chiar super recomandari! Ma bucur ca ati abordat acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol util. O sa il trimit colegei mele ca ea asteapta un bebe 😁

    RăspundețiȘtergere
  3. Unele recomandari sunt controversate si e bine sa fie menționate doar cu o anumită rezervă. "Un usor antibiotic" sau "pastile efervescente contra febrei" -- nu sunt neaparat potrivite pentru un nou născut. Ar fi de preferat să urmam sfatul neonatologului și să nu tratăm cu antibiotice decât la recomandarea și dupa reteta acestuia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomandarile nu sunt facute de mine personal, eu nu am copii. Dar dincolo de asta, imi amintesc ca Andreea, nepoata mea, era disperata ca baietelul ei, de 2 ani acum, a racit anul trecut si respectand indicatiile medicului facuse 5 saptamani de cand nu-i mai treceau febra si raceala. Eu n-as sta sa-mi vad copilul in suferinta.

      Ștergere
  4. Dacă ne-am putea opri la 7 lucruri, ar fi bine, doar că suntem tentați să cumparam tot ce e mai bun pentru bebe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu toate sunt de acord, mai ales cu balansoarul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am cumparat de toate si inca mai cumpar. Ceea ce mi-am dorit si nu am reusit a fost balansoarul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Util articolul. Am trecut de mult de partea asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti spun sincer ca nu am cumparat decat 3 schimburi de haine si un pachet de pampersi pe care i-am luat in spital. Am zis ca dupa ce vad copilul voi vedea exact ceea ce am nevoie. Cat am fost in spital sotul a mai cumparat un patut si apoi am luat ulterior ceea ce am avut nevoie in functie de ceea ce-am considerat util

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesant și util articolul pentru viitorii părinți.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un articol foarte util pentru viitoarele mamici. Il voi salva pentru a-l trimite prietenei mele care se pregătește să nască.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.