vineri, 27 iulie 2018

Pavajul potrivit pentru gradina ta



Pavajul potrivit pentru gradina taStai la casă și planifici să-ți faci o grădină de la zero? Cred că deja știi că de la terasă, la alei și la pietrișul din grădină, totul are un impact uriaș asupra specificului grădinii tale. În afară de flori, arbori și arbuști sau tipul de gazon pe care îl pui printre acestea, mai sunt și alte elemente importante de care trebuie să ții seama, cum este pavajul aleilor și al zonei înconjurătoare. Alegerea pavajului potrivit pentru curtea și grădina ta de vis contează cu adevărat. O curte bine amenajată poate transforma un spațiu exterior într-un loc relaxant și o încântare pentru ochi.

Dar ca să faci asta, ai nevoie de unele criterii de alegere a pavajului pentru curtea și grădina ta.

Mai întâi trebuie să ții cont de cât de mult trafic și câtă greutate va trebui să suporte pavajul și la ce va fi folosit?

Dacă vrei să amenajezi o mică terasă, unde să stai vara la soare, să iei micul dejun sau să te distrezi la un barbecue cu prietenii, în acest caz ar fi potrivit pavajul cu dale din calcar sau gresie. Dacă ai copii și ei se vor juca mereu în zona aceea, atunci gândește-te să-ți pavezi terasa cu plăci rezistente la alunecare, cu suprafețe texturate care sunt foarte prietenoase cu familia.

Apoi va trebui să iei în considerare aspectul casei tale. Pavajul trebuie să se potrivească stilului grădinii tale și în special al casei. La ce mă refer: dacă ai o casă cu un aspect tradițional, este mai potrivit pavajul natural, rustic, iar dacă ai o casă cu finisaj contemporan pavajul tău ar trebui să aibă un aspect elegant și modern, cu piatră tăiată. Lângă piscină, de exemplu, un pavaj Penter landhaus este foarte potrivit.

Culoarea pavajului să fie neutră, policromă sau naturală?

Pavajul potrivit pentru gradina taUnele game de dale oferă palete de culori puternic contrastante, altele sunt în nuanțe clasice de bej, cenușiu sau ocru, iar altele au culori mai îndrăznețe. Poți să creezi un aspect dramatic al grădinii, dar accentele prea mari de culoare la un pavaj devin repede obositoare pentru ochi. Nuanțele de maroniu, miere, gri închis și roșu cărămidă sunt potrivite pentru clădirile mai vechi, sau cu aspect clasic, dar și pentru cele moderne.
Chiar dacă un roz antic sau un galben ți se par nuanțe de folosit la un pavaj, ar fi indicat să le eviți, tocmai pentru că sunt prea tari și în loc să te relaxeze vei obține efectul invers. Totuși, anumite efecte pot fi obținute dacă vrei să faci unele combinații. O fântână în mijlocul grădinii arată excelent înconjurată de un pavaj cenușiu deschis, restul pavajului fiind cu dale din piatră de Ierusalim. Ia în considerare cea mai potrivită culoare pentru pavajul din grădina ta.

Un peisaj complex poate îmbunătăți sau ruina o schemă. Dalele de argilă rustică, pietrișul de râu, gresia se potrivesc cu modele mai tradiționale. Pentru schemele moderne, calcarul tăiat, cuarțitul, chiar și betonul lustruit - sunt comune, deși materialele șlefuite costă de obicei mai mult. Dar nu te teme să încalci regulile. Materialele tradiționale utilizate într-un stil contemporan (cum ar fi porfirul sau plăcile de gresie) alcătuiesc o plăcută combinație de vechi și nou.

Pavajul potrivit pentru gradina taÎn final gândește-te și la condițiile meteorologice. E drept, aspectul contează, dar și eficiența. Pavajul trebuie să fie rezistent la alunecare, durabil și să necesite o întreținere minimă. Dalele din piatră se schimbă cu timpul, în timp ce betonul, nu. Depinde de ceea îți dorești.

Cu toate acestea, într-o bună măsură alegerile tale vor fi influențate și de bugetul de care dispui, deși alegerea unei pietre de calitate superioară va fi întotdeauna decizia cea mai bună. Piatra de calitate este, fără îndoială, rentabilă, chiar dacă are un cost mai mare, pentru că e durabilă pe termen lung. La urma urmei, ai putea să te gândești și la o altă posibilitate: potențialii cumpărători de case vor aprecia peisajul de calitate superioară, astfel încât standardul pavajului tău poate avea un impact semnificativ asupra valorii casei dacă vreodată te vei hotărî să o vinzi.

Mai multe detalii despre pavaje găsești și pe pagina de facebook Globall Design.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










11 comentarii:

  1. Noi am ales un pavaj gri, asa s-a potrivit cel mai bine pentru curtea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stau la blog din pacate, multe modificari nu prea pot face pe aici

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-as dori sa stau la casa si sa am un trotuar pavat frumos cu piatra de calitate

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu stau la bloc asa ca ma folosesc de asfaltul din dotare dar stiu cat de important e un pavaj de calitate mai ales in zonele ploioase unde risti sa te scufunzi in noroi la fiecare ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fi-meu, s-a mutat de curand la un bloc, la parter, iar din living iese intr-un spatiu verde propriu dar are si pavaj o portiune buna. Mi-a placut cum arata desi alte amanunte nu stiu, nu am apucat inca sa petrec mai mut timp pe acoo.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate/fericire stau la bloc, dar mereu mi am dorit sa am o gradina.

    RăspundețiȘtergere
  7. complicat de ales, dar ai o satisfactie cand vezi curtea facta frumos! eu stau la bloc, dar tare mi-as fi dorit sa fiu la casa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca as sta la casa, mi-ar placea sa am multe alei pavate, ca un labirint prin gradina. Vise, vise :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu stau la casa si chiar eram in cautarea unor informatii cu privire la pavarea aleilor. Acum trebuie sa vad ce modele au ei si cum ii pot contacta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si parintii mei vor sa puna pavaj in fata casei insa nu s-au hotarat de care inca. Cert e ca arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-ar fi mai mare dragul sa am o curte mare cu cu un pavaj ca cel prezentat de tine

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.