joi, 23 august 2018

Beneficiile sistemelor de recuperare a caldurii

Beneficiile sistemelor de recuperare a caldurii

Atunci când vorbim despre eficiența energetică a unei clădiri ne gândim și la cum poate fi ea îmbunătățită printr-o izolare mai bună și prin instalarea unor elemente precum geamurile duble, dar există și mai multe lucruri pe care companiile și casele le pot face pentru a se asigura că profită din plin de căldură în mediul lor ambiant.

Beneficiile sistemelor de recuperare a căldurii care reciclează energia din aerul camerei și îl transformă în aer proaspăt sunt numeroase:

Principala caracteristică a sistemelor de ventilație termică este furnizarea de aer cald și proaspăt în flux constant. Când deschideți o fereastră pentru a lăsa aerul să intre, în special în timpul iernii, pierdeți o cantitate mare de căldură care va trebui înlocuită. Deoarece creați un mediu autonom cu un sistem de ventilație superior, aerul va fi mai curat. Furnizarea constantă de aer cald prin sistemul de recuperare a căldurii înseamnă că vă puteți reduce costurile de energie deoarece mediul este menținut destul de constant.

Beneficiile unui recuperator căldură se extind dincolo de economiile simple de energie, cu o reducere a umidității, care provoacă probleme de sănătate și poate afecta pereții de-a lungul timpului. Calitatea îmbunătățită a aerului înseamnă că spațiul dvs. nu este umplut cu alergeni precum polenul sau factorii poluanți, deoarece ventilația este filtrată în întreaga clădire. Pentru cei care sunt preocupați de emisiile de carbon, sistemele de recuperare a căldurii reduc nivelurile de dioxid de carbon.

Un ultim și foarte important beneficiu al sistemelor de recuperare a căldurii este reducerea facturilor la energie, deoarece aerul cald este reconstituit. Cu sistemele de ventilație dotate cu recuperatoare de căldură puteți locui într-un mediu mult mai curat în orice moment al anului, menținându-i răcoarea în timpul verii și căldura iarna.

Dar nu numai locuința poate beneficia de aceste sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, ci și spațiile comerciale, care ajung la reduceri mai mari ale costurilor de încălzire deoarece utilizează mai eficient sistemele de ventilație. Pe de altă parte există și unele dezavantaje, de exemplu, clădirile mai vechi, deoarece au structuri îmbătrânite, vor pierde adesea căldură în ciuda tuturor eforturilor depuse.

Instalarea unui sistem de recuperare a căldurii este, poate, costisitoare, dar în final avantajele sunt cu mult mai mari iar investiția inițială se recuperează în timp prin facturi mai mici și un mediu ambiant mai sănătos.


sursă foto - pixabay.com


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin


5 comentarii:

 1. Iti spun drept ca eu nu stiam ca exista asa ceva. Dar din ce vad, sunt o investitie pe termen lung. Poate la inceput poate parea costisitoare o astfel de instalatie insa cu trecerea timpului se va face o economie la facturi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu stiam de aceste sisteme de recuperare a caldurii, pare o solutie foarte buna pe termen lung

  RăspundețiȘtergere
 3. Asta chiar este o idee ingenioasa, o sa ii povestesc si sotului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma incanta tare mult ca as putea sa mai economesesc ceva energie si chiar voi analiza putin aceste aspect

  RăspundețiȘtergere
 5. Interesant sistem, parca mai citisem ceva cu un ventilator de aer rece ca si varianta a sistemelor de racire cu aerul conditionat. Mi se par foarte misto.

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.