joi, 20 septembrie 2018

4 beneficii ale cursurilor de canto și muzica

4 beneficii ale cursurilor de canto și muzica

A învăța să cânți la un instrument sau vocal poate ajuta copilul dv. să-și dezvolte urechea muzicală și să-și îmbunătățească abilitățile pentru educație și interacțiune socială. Programul pentru copiii de vârstă școlară este relativ încărcat cu activități distractive. Dar dacă sunteți pe punctul de a-l da pe micuț la o școală de muzică, luați în calcul beneficiile pe care le pot avea niște cursuri de canto pentru copii, ore de vioară sau de pian.

1. Cursurile muzicale și de canto îmbunătățesc abilitățile școlare

Muzica și matematica sunt foarte împletite. Prin înțelegerea ritmului, copiii învață cum să împartă și să recunoască tiparele matematice. Se pare că muzica determină creierul unui copil să înțeleagă mai bine alte domenii. Pe de altă parte, învățarea unui instrument, a unor bucăți muzicale, ajută copilul să-și dezvolte memoria.

2. Dezvoltă abilități fizice

Anumite instrumente, cum ar fi cele de percuție, ajută copiii să dezvolte coordonarea și abilitățile motorii. Cursurile de canto și instrumentele care necesită mișcări mai ample sunt foarte bune pentru copiii cu multă energie. Instrumentele cu coarde și claviatură, precum vioara și pianul, necesită simultan acțiuni diferite cu mâna stângă și cu cea dreaptă. Ele dezvoltă ambi-dexteritatea și încurajează copiii să se simtă confortabil în poziții incomode. Îmbunătățirea coordonării pregătește copilul pentru alte hobby-uri, cum ar fi dansul și sportul. Lecțiile de canto dezvoltă plămânii și îmbunătățesc respirația.

3. Cultivă abilitățile sociale

Orele de teorie muzicală necesită interacțiune și comunicare între colegi, ceea ce încurajează munca în echipă, deoarece copiii trebuie să colaboreze pentru a crea un crescendo sau accelerando și pentru a sincroniza partea vocală cu aceea instrumentală. De multe ori profesorii împart elevii pe grupe și atribuie fiecărui copil o sarcină. Dacă o echipă este responsabilă pentru alegerea instrumentelor sau pentru crearea unei melodii, elevii lucrează spre un scop comun.

4. Cursurile de canto îmbunătățesc stima de sine

Lecțiile oferă un spațiu comun în care copiii pot învăța să accepte și să emită critici constructive. Transformarea feedback-ului negativ într-o schimbare pozitivă ajuta la creșterea încrederii de sine. Această abilitate este ușor de transferat la vorbitul în public, ceea ce duce atât la creșterea abilităților de comunicare, cât și la diminuarea emoțiilor din timpul lecțiilor școlare de zi cu zi.

Până la urmă ceea ce trebuie luat în considerare când înscrieți copilul la o școală de muzică va depinde de un număr de factori. Copilului trebuie să-i placă să cânte cu vocea sau la un anumit instrument, și poate chiar să fie interesat de un anume stil de muzică. Dacă este așa, factorul în alegerea instrumentului său, este stilul, pentru că, de exemplu, un violonist nu se va integra unui jazz.

Dar toate acestea le cunoașteți dv. mai bine, și dacă vedeți că aveți un copil talentat la muzică, îndreptați-l către niște cursuri de canto sau instrumentale. Beneficiile se vor vedea în timp și veți avea numai de câștigat.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










6 comentarii:

  1. Mi-ar fi placut sa fac un curs de canto :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut, nu de canto, ci de pian, 4 ani, când eram în școala primară, dar îmi venea greu, așa că într-a 5-a, părinții mei s-au decis ca e mai bine să renunț la muzică. Nici talent nu aveam cine știe ce.

      Ștergere
  2. eu nu pot sa-mi dau cu parerea, sunt afoana :)...mi-ar fi placut sa cant ca o privighetoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cocheat in liceu cu cateva ore de canto, aveam potential, si imi pare rau ca nu m-a incurajat nimeni sa urmez aceasta cale( ma refer la parinti). Isi doreau " ceva serios" pentru odrasla lor, cred ca nici nu au realizat despre ce e vorba, au crezut ca imi petrec si eu timpul de joaca, cantand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci e chiar păcat că nu ai urmat un liceu de muzică și apoi un conservator. Cei cu talent merită încurajați să continue.

      Ștergere
  4. Mi-ar fi placut sa am voce. MI-ar fi placut sa fiu si eu o mica cantareata

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.