vineri, 7 septembrie 2018

Cum alegi încaltamintea de toamna?

Cum alegi încaltamintea de toamna?

Deja vremea se deteriorează, afară este frig seara și dimineața, gândurile mele se îndreaptă către venirea iernii, către picioarele mele și cum să le păstrez bine protejate de frig și în același timp, confortabile. Ghetele arată bine, cizmulițele scurte, la fel, însă eu am o preferință pentru botine damă, pentru că dincolo de aspectul foarte feminin, șic al acestora, fac o gleznă perfectă.

Selectarea botinelor, însă, poate părea o sarcină descurajantă deoarece la prima vedere există atât de multe tipuri diferite de botine, încât nu știi la ce să te oprești. Acest ghid va face ca alegerea botinelor dvs. să fie simplă și ușor de înțeles.

1. Mărimea


Poate părea banal, dar la încălțămintea de toamnă și iarnă e bine să aveți în vedere un număr mai mare decât normal. De obicei eu port șosete pe sub botine sau cizme, uneori chiar flaușate, așa că trebuie puțin spațiu și pentru ele, ca să mă simt confortabil.

2. Rezistența la apă


Toamna e anotimpul ploilor, așa că o botină care ia apă, îți udă ciorapii și te aduce în pragul gripei, nu este un lucru de dorit. Verificați cu atenție îmbinarea fețelor pe talpa produsului și uitați-vă la materialul din care este confecționată căptușeala interioară. Ar trebui să fie un material care să lase piciorul să respire, fără să-l supraîncălzească și să provoace atât de neplăcuta transpirație.

3. De piele sau sintetice?


Datorită progresului în materie de materiale, diferențele dintre pielea naturală și aceea sintetică sunt din ce în ce mai mici. În trecut s-ar fi putut spune că botinele de piele erau mai durabile și mai ușor de îngrijit, în timp ce încălțămintea sintetică era mai ușoară la purtat. Într-adevăr, azi diferențele sunt aproape inexistente, dar eu prefer pielea naturală, mai elegantă și cu adevărat mai durabilă.

4. Cu toc înalt sau jos?


Asta e o întrebare la care răspunsul nu este la mine. Fiecare cum preferă. Mie îmi plac foarte mult botinele cu toc, dar din rațiuni practice și din cauze naturale (de peste zece ani port tocuri joase, iar acum mi-e imposibil să revin la cele înalte) aleg întotdeauna încălțări cu tocul jos.

5. Lărgimea botinei


Ei, aici e o mică problemă. Domnișoarele cu piciorul fin, nu o au. Dar doamnele, în special cele mai plinuțe, știu la ce mă refer. Laba piciorului nu mai intră în toate sandalele și în toți pantofii, indiferent de model. De aceea, recomand botinele cu șireturi sau cu bandă elastică lateral, în așa fel încât dacă aveți un picior mai plin sau la birou vi se umflă picioarele de stat pe scaun, să existe posibilitatea de a slăbi presiunea. Eu aleg întotdeauna botine cu șireturi și, pe cât posibil, caut chiar pantofi cu acest tip de model.

Voi ce fel de încălțăminte purtați toamna și iarna?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










4 comentarii:

  1. Rezistenta la apa e cea mai importanta pentru mine, in egala masura cu confortul

    RăspundețiȘtergere
  2. Toamna imi place sa port botine cu toc și le prefer pe cele din piele.😇
    Iarna prefer incaltamintea calduroasa si impermeabila.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu toamna prefer botine, sau ceva foarte comod! cu pantofi cu toc nu prea umblu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Toamna port botine cu toc lejer și adidași cu platformă. Iarna prefer încălțămintea confortabilă, de preferat cu blăniță.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.