duminică, 16 septembrie 2018

Scoicile verzi si beneficiile lor curative



Scoicile verzi si beneficiile lor curative

Scoicile verzi (Perna canaliculus) provin din Noua Zeelandă și sunt cunoscute ca fiind cel mai mare tip de midii din lume. Numele vine de la apariția unei zone verzi pe marginea valvelor, acolo unde se întâlnesc, ceea ce le face să semene cu o pereche de buze verzi. Midia verde aparține unei specii de moluște bivalve care crește pe fundul oceanului și este importantă din punct de vedere economic pentru Noua Zeelandă, pentru că se consumă, la fel ca orice altă midie. Această specie este deosebit de mare și se poate ajunge la o lungime de 25 cm.

În afară de aspectul lor atrăgător, midiile verzi sunt recunoscute pentru nutrienții lor, deoarece sunt bogate în minerale, aminoacizi esențiali, glicoproteine ​, acizii grași omega 3 EPA și DHA, fosfolipide și steroli. Lipidele reprezintă cea mai mare parte a componentelor biologic active din pulberea de scoici verzi. Datorită acestor componente active, aceste midii au niște certe proprietăți curative, și anume:

- sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce durerea și de a îmbunătăți calitatea vieții la pacienții cu osteoartrită.

Scoicile verzi si beneficiile lor curative- proprietățile lor puternic antiinflamatorii ajută la îmbunătățirea sănătății intestinului, prin hrănirea bacteriilor "bune" care trăiesc în sistemul nostru digestiv. Scoicile verzi acționează sinergic cu medicamentele antiinflamatorii și reduc efectele secundare ale acestora.

- scoicile verzi s-a demonstrat că pot ameliora simptomele de astm.

Însă cel mai eficient mecanism ale acestor moluște este acela prin care durerile articulare dispar. Pentru a realiza beneficiile de mai sus, aportul de extract de scoici verzi este de 1000-1500 mg pe zi, doza minimă, stabilită științific. Studiile de laborator indică faptul că activitatea care susține gestionarea inflamației articulare este unul dintre cele mai semnificative efecte biologice ale pudrei de midii verzi. Inhibarea metabolismului acidului arachidonic reduce producția de prostaglandine și leucotrine, care sunt asociate cu aceste afecțiuni articulare. Extractul de scoici verzi conține, de asemenea, sulfat de condroitină, care este o componentă majoră a fluidului sinovial și a cartilajului. Scoica mai conține și minerale, cum ar fi magneziu și zinc.

Scoicile verzi si beneficiile lor curativePulberea de scoici verzi se folosește astăzi în suplimente alimentare. Studiile efectuate la universități celebre ale lumii arată că suplimentele alimentare cu pulbere de scoici verzi, precum Lyprinol-ul, pot îmbunătăți mobilitatea articulară și funcția gastrointestinală. De asemenea, pot susține țesutul articular și conjunctiv prin ameliorarea disconfortului cauzat de artrită.

Sper că acest articol a acoperit aspectele esențiale ale utilizării extractului de midii verzi și vă ajută să alegeți o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.


sursă foto 1 - Jeremy Keith

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










8 comentarii:

  1. Sincer nu stiam ca exista scoici verzi, am aflat lucruri noi, Mss

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai voiam sa iti scriu ca eu nu mananc scoici, cand am vazut ca de fapt e vorba de suplimente. Chiar par sa aiba multe beneficii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac fructele de mare si in vara asta am mancat foarte multe fructe de mare in vacanta. Chiar am facut exces de scoici, dar nu am vazut scoici verzi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca citeai articolul, fie si pe diagonala, vedeai ca nu despre a le mânca e vorba... Sigur ca nu ai vazut scoici verzi, sunt prin Australia, pe acolo.

      Ștergere
  4. Nu stima de aceste proprietati, cerdeam ca sunt doar afrodisiace :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zau? :D eu am mancat vreo doua scoici, de Revelion, dar nu am remarcat sa fie afrodisiace... dimpotriva, in sensul ca mi-e sila de o asemenea mancare...

      Ștergere
  5. Nu artrita, ci gonartroza si coxartroza are si mama. La piciorul drept deja are proteza de sold. De multa vremea si ea consuma diverse suplimente benefice in problemele articulare. De acesta si de scoicile verzi chiar nu stiam. Am sa ii spun ce-am aflat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am ceva cu artroza, la glezna stanga si la gamba. Sincer, le-as incerca, este foare neplacut sa trebuiasca sa stai pe scaun, sa mergi, sa scrii la tabla, cateva ore bune pe zi, fara sa ai posibilitatea de a sta intinsa. Acel picior mie mi se umfla mereu, de abia ma pot incalta...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.