miercuri, 21 noiembrie 2018

5 idei despre cum sa faci bani rapid

5 idei despre cum sa faci bani rapid

Dacă ești disperat să găsești o anumită sumă de bani, foarte rapid, și nu-ți place să iei cu împrumut de la o bancă, un site de împrumuturi rapide ori de la cineva apropiat, aș spune că ai o problemă. Dar chiar și așa, cred că sunt câteva modalități prin care poți obține bani astăzi, ori cel mult în câteva zile.

1. Vinde-ți iPhone-ul


Dacă ai un iPhone sau un smartphone de ultimă generație, s-ar putea să fie nevoie să te desparți de el. Știu că uneori doare să fii nevoit să faci asta, însă în funcție de starea aparatului, poți câștiga bani frumoși. De exemplu, pe un iPhone recent, bine întreținut, ai putea obține cel puțin echivalentul a 100 de euro. Evaluează aparatul în starea lui actuală, șterge-ți datele și dă un anunț peste tot - în ziarele locale, în online, pe la prieteni, rude, cunoscuți. De undeva, o să sară și iepurele tău.

2. Oferă-ți serviciile


Pentru început, familiei, prietenilor sau vecinilor. Pentru asta ar trebui să dispui de ceva timp liber și să-ți placă ceea ce faci. Nu este o glumă sau o idee proastă, am avut un coleg de cancelarie care în fiecare weekend mergea la Iași la o familie înstărită pentru care gătea pentru o săptămână. Uneori era solicitat și la gătitul pentru vreo mică petrecere. Era plătit săptămânal pentru asta, și avea nevoie de bani pentru tratamentul copilului său bolnav. Iar dacă îți place cu adevărat ceea ce faci, ar putea deveni un fel de al doilea job.

3. Vinde-ți hainele


Aruncă o privire în dulapul tău, precis ai haine pe care nu le mai porți sau pe care le-ai luat de ceva vreme și nici nu te-ai atins de ele. Dacă cunoști pe cineva care are un magazin second-hand de îmbrăcăminte, o să te ajute și o să-ți primească hainele dacă-i lași un mic comision.

4. Amanetează bijuteriile prețioase


Dacă ai nevoie de bani până la sfârșitul zilei, scoate din dulap cutiuța aia cu bijuterii de aur și argint și vezi ce poți duce la amanet ca să obții suma de care ai nevoie. Dacă ai bijuterii sau obiecte vechi de aur și de argint, cu siguranță se vor găsi colecționari care le vor dori. Dacă n-ai fi la ananghie, știu, nu le-ai lăsa altora, dar azi s-ar putea să fie una dintre acele zile când trebuie să schimbi bijuteriile pentru bani.

5. Vinde-ți cărțile


Probabil că mai ai niște manuale de la liceu sau facultate care încă stau degeaba în biblioteca ta. Eu mi-am vândut cărțile din bibliotecă de vreo patru ori până acum. Nu neapărat că nu aveam bani, ci pentru că nu aveam loc unde să le mai pun. Nu am dat cărțile preferate, ci pe acelea de care nu mai aveam nevoie și care nu mi-au plăcut. Anticariatele îmi plăteau pe loc o sumă de bani, în funcție de cât de valoroasă era acea carte.

Așa că, dacă acum ai nevoie de bani, poate că citind acest articol ți-au mai venit și ție niște idei. Pune-le în aplicare și vei rezolva problema aia atât de urgentă.

Tu, cititorule, la ce soluții - exceptând împrumuturile de orice fel - ai apelat când ai fost într-o situație de acest gen?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin











11 comentarii:

  1. Eu imi mai amanetez bijuteriile cand sunt in criza de bani.
    Ar trebui si punctul 6
    Joaca la LOTO! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, corect, dar nu cred ca intri foarte repede in posesia banilor, mai ales daca sunt multi! :)

      Ștergere
  2. Eu as face munci suplimentar cât mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca nu exista aceasta posibilitate? Sau patronul minte ca te va plati? si oricum... primesti banii abia dupa o luna dupa ce ai muncit.

      Ștergere
  3. Si eu as vrea sa mi vand o parte din carti, spatiul e foarte mic, iar ele ocupa mult loc, incerc sa gasesc pe net tot felul de solutii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am mai vandut haine si accesorii pe care nu prea le-am purtat sau mi-au fost mari si am mai facut bani frumosi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu n-as putea vinde cartile, m-ar durea sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu n-a sputea sa vand carti! Nici îmbrăcăminte, nici bijuterii.
    Cand n-am bani, ma imprumut! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca si eu o sa ma apuc sa mai vand din carti si din haine. Deja nu mai am pe unde sa le mai pun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Personal mi se potriveste punctul cu "ofera-ti serviciile"...inca un job ma asteapta de la 1 dec...

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte utile sfaturile tale. Mi-ar fi usor sa-mi vand IPhone-ul, dar doar cu conditia sa-mni iaqu altul pentru ca altfel cred ca voi muri de dorul lui

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.