duminică, 11 noiembrie 2018

Cum se asortează cardiganele



Cardiganul este unul din lucrurile pe care fiecare femeie le are în dulapul ei. Mai demult, acest pulover era o piesă simplă, cu un șir de nasturi în față, ca un fel de bluză cu nasturi, potrivită atât pentru bărbați cât și pentru femei. De-a lungul vremii ele nu s-au schimbat foarte mult, însă astăzi cardiganele sunt mai lungi și mai largi ca altă dată și adesea nu mai au nasturi deloc, rămânând deschise în partea din față. Se pot, însă, apropia de corp printr-un cordon lat care se leagă cu nod în talie.

Cardiganele vin în toate formele și dimensiunile, culorile și imprimeurile, dar nu sunt create în mod egal. Unele cardigane sunt mai bune pentru anumite tipuri de corp, iar altele sunt mai bune pentru anumite ținute. Purtarea cardiganului potrivit pentru tipul de corp și pentru îmbrăcămintea dvs. este importantă, de aceea voi încerca să detaliez puțin ce se potrivește cărui tip.

Cum se asortează cardiganele1. Cardiganul cu talie lungă


În primul rând, stilul cel mai comun și clasic de cardigan este cu talia lungă. Pentru acesta, nu asortați un top sau o bluză tot lungă, ci asociați o bluză până în talie. Este necesar să faceți un contrast aici, pentru că dacă și bluza va fi tot lungă, aspectul general este lălâu și inestetic. O fustă sau un pantalon cu talia înaltă sunt ideale pentru acest gen de cardigane și îi subliniază frumusețea.

2. Cardiganul supradimensionat


Pare puțin mai dificil de asortat, dar regula de bază este să nu asociați o fustă sau o rochie largă în partea de jos și nici fustele maxi nu sunt potrivite acestui tip. Dacă veți alege astfel, veți arăta grasă și lată. Nu vreți asta, așa că e mai înțelept să asortați aici legginși, jegginși sau orice alt tip de pantalon cât mai îngust posibil.

3. Cardiganul drapat pe corp


Are aceeași formă de bază ca și cardiganul aztec clasic, doar că este mai drapat și mai puțin voluminos. Nu-l purtați cu o fustă scurtă. Sunt mai potriviți blugii negri ori bleumarin sau pantalonii de culoare închisă pentru a alungi silueta. Acele drapaje vor crea linii lungi și frumoase.

4. Cardiganul în stil masculin


Se poartă în special cu blugi, fuste până la genunchi sau pantaloni scurți. De fapt, acest tip de cardigan chiar merge cu aproape orice, atâta timp cât zona de jos a ținutei dv. este apropiată de corp, fără lărgimi contrastante.

Preferatul meu este cel supradimensionat. Al tău care este?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












7 comentarii:

  1. Mie îmi plac cardiganele cu talie lungă

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu optez pentru cele supradimensionate, mi se par mai deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu aveam o mare obsesie intr-un timp cu ele! Acum nu mai gasesc cand sa le port caci fie e prea cald, fie prea frig

    RăspundețiȘtergere
  4. Cardiganele sunt extrem de versatile. Le port adesea in sezonul rece.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant articolul si util. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi plac cele cu talie lunga si cele supradimensionate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu as opta pentru cardiganul drapat. Cred ca mi s-ar potrivi cel mai bine

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.