luni, 19 noiembrie 2018

Miere di Melio de la Apidava - salcam si poliflora. Testare

Miere di Melio de la Apidava - salcam si poliflora. Testare

De-a lungul timpului mierea a fost considerată mâncarea zeilor. Acest produs al muncii albinelor este plin de beneficii pentru sănătate, poate să sfideze îmbătrânirea și bolile și își merită numele de "elixir". Mierea de albine pe care am testat-o zilele acestea este miere bio din seria di Melio. Am primit, prin bunăvoința Brander, două borcănașe cu miere ecologică de la Apidava, unul de salcâm și celălalt de miere polifloră.

Din toată mierea pe care am gustat-o până acum trebuie să spun că mierea de salcâm este aceea care-mi place cel mai mult, din foarte multe puncte de vedere. Nu sunt singura care preferă mierea de salcâm, drept dovadă că se vinde cel mai bine și că este printre primele care stau pe stoc puțină vreme chiar și în online. Este, oare, mierea de salcâm cea mai bună miere din lume? Nu pot să răspund precis, dar mulți consideră așa!

Miere di Melio de la Apidava - salcam si poliflora. Testare

Mierea ecologică di Melio de salcâm este deschisă la culoare, clară și în stare lichidă, pentru că mierea de salcâm cristalizează foarte greu, chiar și după un an de zile după ce a fost pusă în borcane, datorită concentrației sale ridicate de fructoză. Are o aromă specifică și inconfundabilă, delicată, dulce, florală, și, nota bene! nu este foarte dulce, e potrivită, astfel putând să fie amestecată cu diverse băuturi, deoarece îndulcește fără a schimba gustul băuturii. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru gătit din cauza aromelor sale ușoare și pentru că se amestecă cu ușurință în aluaturi și creme.

Beneficiile pentru sănătate ale mierii de salcâm sunt beneficiile obișnuite ale altor tipuri de miere, dar are și proprietățile sale unice. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:

  • curăță ficatul
  • susține funcția digestivă
  • este un bun antibacterian pentru sistemul respirator
  • ameliorează durerile de cap
  • tratează problemele renale
  • ajută la tratarea aterosclerozei
  • acționează ca sedativ pentru tulburări nervoase și insomnie
  • ajută la tratarea unor boli de piele

Mierea di Melio polifloră, bio, de la Apidava este ceva mai dulce decât aceea de salcâm și mult mai închisă la culoare. Vine tot în stare lichidă și are o aromă mult mai pronunțată, florală și fructată, cumva. Mierea polifloră este colectată dintr-o varietate de culturi, flori și ierburi. Are mai multe culori în funcție de florile vizitate de albine, de la galben pal luminos până la maro închis. Cum spuneam, borcănașul primit spre testare este maro mai închis, nuanța aurului vechi.

Miere di Melio de la Apidava - salcam si poliflora. Testare

Aroma, culoarea și beneficiile pentru sănătate ale mierii poliflore sunt în mare măsură dependente de speciile de plante vizitate de albine. Cu toate acestea, la modul general mierea polifloră are efect bactericid și este adesea utilizată în combaterea anemiei și a alergiilor. Consumul constant și frecvent contribuie și la ameliorarea afecțiunilor inimii, stomacului și intestinelor și are un efect nutritiv asupra pielii. Mierea polifloră ecologică di Melio poate fi consumată atât de adulți cât și de copii, ca alternativă naturală la zaharuri și îndulcitori, care nu sunt alimente sănătoase (despre alimentele de tip yin și yang, adică acide și bazice am mai scris și aici).

Pentru aceia dintre dv. care doriți să cumpărați aceste tipuri de miere ecologică, ele se găsesc la mai multe magazine online, listate pe această pagină: apidava/distributie . Recomand produsele Apidava, de la producători români, pe care le-am mai testat și pe care le folosesc în casă eu și familia mea.

Apicolele romanești sunt apreciate în lumea întreagă, pe piețele europene (Germania) sau asiatice (Japonia, Coreea), fiind cerute în special pentru gustul deosebit al mierii de salcâm. Mierea românească, în general, este percepută ca un produs natural, sănătos și de foarte buna calitate. Așa cum am învățat la școală, apicultura este o veche îndeletnicire a oamenilor de pe meleagurile noastre, încă de pe vremea dacilor. Haideți să fim și consumatori de miere românească, așa cum suntem mari exportatori, cunoscuți și recunoscuți peste granițele țării.

#miere #miereromaneasca #miereecologica #mierebio #diMelio #mierepoliflora #mieredesalcam #produseromanesti #branduriromanesti #Apidava #campaniibloggeri #promovareonline #marketingpebloguri #testareproduse #brander




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












10 comentarii:

  1. Ce bine arata mierea, cred ca e tare gustoasa, iar la atatea beneficii e numai buna de consumat😁

    RăspundețiȘtergere
  2. Mierea este foarte buna si nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noua ne place foarte mult mierea, cea de salcam e tare aromata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ar fi sa aleg intre cele doua mierea de salcam este preferata mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi avem mereu miere in casa. Cea de salcam e preferata copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am avut și eu un borcan cu miere Apidava și a fost minunat! O să le testez și pe cele prezentate de tine

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place foarte mult mierea, mai ales pe paine prajita cu putin unt, dimineata! ☺️

    RăspundețiȘtergere
  8. Iubesc mierea si o consum aproape in fiecare zi in perioada rece. Este potrivita pentru tot felul de probleme si cred ca tu ai punctat foarte bine in articol

    RăspundețiȘtergere
  9. Bunicul meu a fost apicultor, am idee cat de benefica ne este mierea, de aceea o apreciez la justa ei valoare. Nu lipseste de la noi din casa. 🙂

    RăspundețiȘtergere
  10. Ador mierea de salcam, iar ani buni refuzam sa consum alt tip de miere. Mai ales ca este singura care nu schimba gustul. Insa m-am obisbuit pe parcurs si cu celelalte arome

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.