joi, 31 ianuarie 2019

Ai casa, ai terasa



Revenind la construcția unei case, așa cum am mai spus și într-un articol anterior, să ne îndreptăm acum atenția asupra unui element prezent la marea majoritate a locuințelor: terasa.

O terasă este locul ideal pentru relaxare, deoarece este amestecul perfect de confort interior transpus afară. Mai ales în timpul verii puteți folosi terasa pentru un grătar sau pentru a sărbători cu familia și prietenii. Dar înainte de a o construi trebuie să aveți în vedere diverse aspecte de design cum ar fi locația corectă, dimensiunea potrivită și, mai presus de toate, materialul potrivit.

Ai casa, ai terasa

Înainte de a aborda proiectul terasei, trebuie să vă gândiți la ce doriți s-o utilizați. Următoarele întrebări pot fi de ajutor:
- Pentru ce va fi folosită terasa?
- Cât de mare ar trebui să fie?
- Cum se va scurge apa de suprafață?
- Cum poți asigura o circulație suficientă a aerului sub terasă?
- Ce tip de iluminat este planificat?
- Care este starea subsolului?
- Cum trebuie poziționată și stabilizată substructura?

Pentru terasele de pe acoperiș ar trebui să țineți cont de:
- din ce va fi realizat stratul de acoperire
- cum se pot fixa scândurile fără a deteriora stratul permeabil la apă
- ce tipuri de suporți urmează să fie utilizate
- cum ar trebui să arate tranziția spre casă
- terasa are un acoperiș?

Orientarea și amplasarea

Deci, vrei să construiești o terasă. La început stabiliți dacă va fi o terasă pentru relaxare, pentru piscină sau una de acoperiș. Un aspect foarte important este orientarea spre soare, spre sud, este ideală pentru ca să vă bucurați de soare toată ziua. Dacă vă place să mâncați micul dejun pe terasă, estul este direcția ideală.
Un sfat: încercați să nu o construiți direct lângă copaci, deoarece acest lucru va crește riscul de mucegai sau putrezire.

Dimensiunea ideală

Gândiți-vă că familia și oaspeții ar trebui să poată să se deplasa în voie și să existe spațiu suficient pentru o masă și scaune, pentru o umbrelă de soare și eventual niște șezlonguri. Dacă sunteți limitați la spațiu, puteți să o integrați în designul grădinii și să utilizați în mod optim spațiul disponibil. În mod normal, pentru patru persoane și un grătar ar trebui să luați în considerare o zonă de aproximativ 20 mp.

Materialul


Ai casa, ai terasa

O terasă de regulă se construiește din lemn dar ea poate fi amenajată și din plăci de gresie de exterior, compozit lemn-plastic, beton sau piatră naturală. Pardoseala din lemn are avantajul că nu se încălzește prea mult în soare. Terasele de piatră, pe de altă parte, sunt extrem de durabile, dar pot fi alunecoase iarna, la fel ca și plăcile de gresie, care chiar dacă sunt de exterior, pot genera probleme la îngheț. Plăcile de compozit lemn-plastic sunt deosebit de practice, ecologice, durabile și ușor de întreținut.

Elementele de prindere

În afară de materialul propriu zis trebuie luate în considerare și restul elementelor de prindere de dedesubt, deoarece nu este indicat să amenajați plăcile direct pe sol, ci terasele se construiesc de regulă la o anumită distanță deasupra solului. Pe piață sunt disponibile sisteme specifice pentru diferite cerințe. De exemplu, veți avea nevoie de discuri de protecție, garnituri, corectori de pantă, cleme și pene, ploturi reglabile, etc. Toate acestea le puteți găsi online pe NewFitOut sau în magazinele de profil.

Accesoriile

Pe lângă construcția terasei, nu trebuie să uitați accesoriile necesare. Umbrelele de soare sunt o modalitate bună de a păstra răcoarea în miez de vară toridă. Sistemele de ecranare și gardurile vii vă protejează intimitatea. De asemenea, este important să planificați și legăturile electrice pentru iluminat sau pentru grătar.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin











13 comentarii:

  1. cat de mult mi-ar placea sa am o terasa, una sa dea spre un colt verde, nu spre un bulevard cu 6 benzi... ca asa am una :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Terasa e un must la o casuta. Un loc perfect pt a bea o cafeluta si a rasfoi o revista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am casă și, chiar 2 terase. Cea mai folosită și plăcută și dragă însă îmi este cea din spate. Ai punctat perfect datele pentru o terasă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Visez la o casa cu o terasa exact ca cea din prima fotografie! Hmm...ce buna e cafeluta dimineata pe racoare :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand esti la inceput de drum, iti e usor sa rezonezi cu acest articol. Big big like 😍

    RăspundețiȘtergere
  6. Visez si eu la o casa si desigur si la o terasa foarte frumoasa, piscina si multe alte accesorii.

    RăspundețiȘtergere
  7. O idee foarte buna pentru cei ce stau la casa. Din pacate eu nu am norcul acesta, momentan. Dar foarte bun articolul

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine documentat articolul. O terasa sau un balcon sunt pentru mine elemente la care n-as face compromisuri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumim pentru informații. Îmi doresc mult o terasă când ne vom muta acasă la noi și abia aștept momentul :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Curând ne apucăm și noi de renovat casa și cu siguranță o să-mi fac și o terasă cochetă,pe care să-mi beau cafeaua vara :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa stii ca mi-as dori tare mult o casa si implicit terasa. Sunt o mare iubitoare a stilului de case pe care l-ai prezentat tu

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca principalul motiv pentru care imi doresc sa stau la casa este chiar terasa! Este cel mai potrivit loc pentru a ma relaxa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-ar placea o terasa cu multa verdeata si lumina, unde sa pot bea o cafea sau chiar sa lucrez. Insa cred ca as opta pentru una care iarna se poate inchide :)

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.