marți, 22 ianuarie 2019

Arta de a face cadouri

Arta de a face cadouri

Cadourile de succes sunt speciale. Sunt personalizate și implică întotdeauna ceva care va crea amintiri, emoții și nostalgii care vor dura mult timp după acordarea cadoului. Există mai multe modalități de a face un astfel de cadou special și nu cu eforturi atât de mari cum s-ar putea crede.

Până la urmă, comunicarea este cheia și informația. Trebuie să știm dinainte ce preferă cel cadorisit, pentru că nimic nu poate fi mai neplăcut decât să oferi un obiect de care persoana nu are nevoie, nu-i este pe plac ori nu i se potrivește. Dar, chiar dacă nu sunteți un prieten apropiat, puteți găsi pe cineva din anturajul acelei persoane care să vă ajute în acest sens.

Înainte de a începe cumpărăturile, faceți o listă cu trăsăturile de caracter ale cadorisitului, cu preferințele sale și chiar cu glumele pe care le gustă. Includeți vârsta, ocazia cu care faceți cadoul, cât de pedantă este persoana, dacă este bărbat sau femeie, dacă-i plac animalele de casă, dacă are un hobby. Deja acum aveți un tablou mai precis a ceea ce vreți să-i luați.

Lucrurile preferate pot fi de genul echipe sportive, bijuterii, vinuri și băuturi, gătit, colecții de timbre sau alte colecționabile. Luați în considerare tot ceea ce este important pentru persoana în cauză și ceea ce credeți că și-ar dori. Completați lista cu câteva obiecte la care v-ați gândit și pe care le luați în considerare pentru acel cadou, apoi treceți la pasul următor, căutarea propriu-zisă. Aici aveți două mari opțiuni: ori mergeți direct în magazine, ori căutați ceea ce aveți nevoie pe internet.

Uneori puteți găsi cadouri ieftine și personalizate în online, mai curând decât în magazinele de profil. De exemplu o sticlă de vin nobil poate fi un cadou deosebit dacă este ambalată într-un suport sticlă vin personalizat. Alteori, de pe internet puteți obține idei pentru lucruri pe care le puteți achiziționa mai apoi din altă parte. Explorarea unor site-uri se poate dovedi cea mai bună modalitate de a găsi un cadou special.

După ce v-ați hotărât și ați cumpărat cadoul, atașați și o felicitare sau măcar o carte de vizită cu câteva cuvinte pe verso. Un gând sincer exprimat în acest fel face mai mult decât o urare banală spusă direct, față în față. E un element care emoționează primitorul așa că întotdeauna includeți o felicitare alături de cadou. Și dacă veți vedea că persoana zâmbește larg și chiar are lacrimi de bucurie în ochi, înseamnă că v-ați atins scopul pentru acea zi.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












12 comentarii:

  1. Eu cred ca am talent la cadouri, la barbati imi e un pic mai greu dar nu i problema.

    RăspundețiȘtergere
  2. uite la felicitari chiar nu m-am gandit pana acum. in materie de cadouri nu pot spune ca-s as, mai ales la Mr., dupa atatia ani, cand deja nu mai am idei pentru ce sa-i iau...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca am citit articolul tau pentru ca eu de obicei ofer cadoul fara o felicitare atasata si acum mi-am dat seama cat de important e un astfel de detaliu.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, este dragut sa primesti impreuna cu cadoul ceva scris de mana, este personalizat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun articolul tau. Eu ma simt cam depasita de situatie oricand am de facut un cadou. In schimb, obisnuiesc sa atasez si o felicitare la cadou, si mie mi se pare un element obligatoriu la orice cadou.

    RăspundețiȘtergere
  6. Binevenit articolul tău, la timpul potrivit. Poate ajuta mulți oameni să dăruiască ceva potrivit.
    Aleg întotdeauna cadourile în funcție de persoana respectivă, dorința și nevoile sale. Să fie frumos prezentat, personalizat dacă se poate sau unicat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iata o sugestie buna de idee de cadou pentru barbatii iubitori de vinuri bune.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar cred ca un cadou ar trebui sa fie insotit si de o felicitare, e mai deosebit asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aici chiar ai dreptate...trebuie sa ai putina arta sa faci un cadou pe care sa-l aprecieze persoana respectiva cu adevarat :) Cu suflet si cu implicare :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru un barbat, o sticla de vin personalizata poate fi unul dintre cele mai potrivite cadouri

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ador sa fac cadouri. De fiecare data le aleg din timp, cu grija, in functie de preferintele persoanei careia ii daruiesc. O felicitare atasata e mereu o idee buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Indiferent daca cadoul este sau nu cel potrivit persoanei care il primeste, o felicitare cu cateva randuri scrise din suflet cu siguranta il vor face minunat.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.