joi, 17 ianuarie 2019

Ce trebuie sa stii inainte de o rinoplastieRinoplastia, pentru cei mai puțin familiarizați cu termenul, înseamnă operația la nas. Fie că avem nasul cârn și îl vrem drept, fie că este acvilin și nu ne place, sau, pur și simplu, nasul cu care ne-a dotat natura ni se pare nepotrivit și îl vrem altfel, atunci apelăm la mici corecții, la operații estetice pentru a schimba forma nasului și, implicit, felul în care arătam.

Specialiștii cu experiență spun că femeile de toate vârstele știu ce vor când vine vorba de o rinoplastie. Adolescenții au probleme în a exprima acest lucru cu precizie, poate pentru că le lipsește vocabularul, dar ei știu ce vor, în general. Însă pentru că se răzgândesc de mai multe ori, e bine să ia această decizie împreună cu părinții. Bărbații care caută rinoplastie știu cel mai puțin ce vor, cu exactitate.

Ce trebuie sa stii inainte de o rinoplastie

Dar oricine ar fi pacientul, ar trebui să știți că o rinoplastie presupune anumite lucruri, diferite în funcție de fiecare om în parte. Dacă pielea este groasă, vindecarea și dezumflarea zonei operate va dura mai mult timp. În plus, un om poate să apeleze la o operație de rinoplastie doar o singură data în viață.

Acest gen de operație estetică nu este chiar atât de ușoară pe cât pare la prima vedere. Știați că o rinoplastie poate limita capacitatea dvs. de a purta ochelari, o vreme? Sau că va trebui să suportați dureri după o astfel de intervenție? Sau că poate dura până la un an sau mai mult pentru a vedea rezultatele finale?

M-am informat pentru dumneavoastră și am evidențiat câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre rinoplastie înainte de intervenția chirurgicală.

1. Cheia unei operații reușite este pielea, cartilajul nazal, mai precis, iar acest fapt e ceva ce nu se poate schimba, trebuie acceptat ca atare. Pielea foarte subțire înseamnă că orice bătătură, cât mică va fi simțită și văzută uneori. Pielea foarte groasă înseamnă că nu trebuie să apelați niciodată la rinoplastie! Orice ați face, vârful nasului va fi mai mare după intervenția chirurgicală, nu mai mic!

2. Nu există nas perfect. O rinoplastie de succes are rolul de a îmbunătăți aspectul nasului. Se poate schimba forma, profilul, se poate face trecerea de la un nas strâmb la unul drept. Dar asta nu înseamnă că dacă-ți faci operație la nas vei arăta ca de pe revistă. Nu există un nas perfect. Rinoplastia ajută la îmbunatățirea feței și la definirea ei. Căutați mai binele, nu perfecțiunea.

3. Veți arăta ca o mumie câteva zile după operație. De obicei, bandajul este o parte necesară a recuperării. Pentru refacere și pentru a controla edemul, va trebui să purtați o mască specială pe nas timp de cel puțin o săptămână. În funcție de rezultatele specifice poate fi necesară bandajarea suplimentară încă cel puțin câteva zile.

4. Nu trebuie să purtați ochelari timp de o lună după operație. Nasul dumneavoastră are nevoie de ceva timp pentru a se vindeca după intervenție. Purtarea de ochelari exercită o presiune care poate provoca vătămări. Unii medici recomandă să nu purtați ochelari timp de cel puțin șase săptămâni. Dar dacă purtarea ochelarilor este inevitabilă, este posibil să utilizați o mască nazală sau să lipiți ochelarii de frunte ca să evitați apăsarea nasului.

5. Respirația va fi mai dificilă decât înainte. Rinoplastia nu este o procedură strict cosmetică. Funcția nazală a căilor respiratorii este o parte importantă a procedurii. Cu toate acestea, uneori, traiectul normal al căilor respiratorii poate fi compromis. Dacă se întâmplă veți avea senzația de congestie și dificultate la respirat. În unele cazuri este posibilă o corecție post-operatorie.

6. Rinoplastia vă poate schimba vocea, cel puțin temporar. Este posibil așa ceva, deși majoritatea doctorilor spun că această consecință este rară. Dar schimbarea vocii se produce mai ales dacă înainte de operație vorbeați pe nas. Dacă schimbarea vocii este un rezultat al problemelor de respirație, se poate face o corecție post-operatorie.

Disclaimer: Acest conținut a fost scris în scopuri informaționale. Nu înlocuiește consultația medicală, diagnosticul sau tratamentul oferit de un medic specialist. Cereți întotdeauna sfatul medicului pentru orice nelămuriri pe care le aveți despre propria dumneavoastră afecțiune.
Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin5 comentarii:

 1. Interesant articolul! Pentru cineva care doreste sa faca o operatie de rinoplastie, aceste sfaturi sunt foarte utile si de luat in considerare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce informații interesante și utile, mai ales pentru cele interesate să recurgă la o rinoplastie. Deși sunt foarte deschisă, o rinoplastie nu mi-aș face. Ceva cu efect lifting, m-ar tenta :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand eram mica, visam si eu la asa ceva! Acum mi-am bagat mintile in cap!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am o prietena care s-a operat recent si am cerut si eu anumite informatii pentru ca eram curioasa. Atata timp cat alegi un medic bun nu prea ai de ce sa-ti faci griji. Mi-as dori si eu o operatie, dar cred ca ramane la stadiul de vis deocamdata

  RăspundețiȘtergere
 5. Uite ca rinoplastie chiar nu as face. Bine, nu as face nicio operatie estetica, decat in scopuri medicale si atat.

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.