luni, 21 ianuarie 2019

Cei mai importanti pasi cand construiesti o casa



Haideți să vorbim despre cum construim o clădire, o casă mai exact, știut fiind că e mai greu de cumpărat un teren intravilan decât unul la țară și de ridicat o casă așa cum ne-o dorim. Asta pentru că în zona peri-urbană sau la țară prețurile terenurilor sunt mici și, așadar, accesibile multora dintre noi. Dar construcția unei case nu e un lucru ușor, chiar dacă am avea puterea financiară de a angaja o firmă care să facă totul cap-coadă.

Cei mai importanti pasi cand construiesti o casa

Majoritatea știți că durează și câțiva ani de căutări până găsiți ceea ce vă trebuie, la prețul corect și cu avantajele pe care vi le doriți. Însă restul nu vine de la sine și are fiecare fază timpii ei de așteptare. Poate să dureze luni bune până când un arhitect vă face planurile casei și obțineți toate avizele necesare.

Care sunt pașii cei mai importanți pe care îi ai de parcurs când construiești o casă:

1) Știi în ce te bagi. Nu vreau să vă sperii, dar dacă v-ați hotărât să construiți o casă, aveți multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare. Unul deloc de neglijat este timpul liber. Va trebui să vă ocupați de construcție, de supravegherea oamenilor, poate chiar de achiziția de materiale, dacă nu vreți să aveți surprize neplăcute. La urma urmei trăim în România și unii, dacă nu sunt atent supravegheați, vă consumă mult mai multe materiale decât ar fi necesar. Deci, trebuie să știți că veți petrece timp cu familia dv. doar seara, în rest va trebui să fiți la serviciu și la casă. Trebuie să vă asigurați că lucrurile se fac corect.

2) Sau poate că acesta trebuia să fie primul punct. Să dispuneți de toți banii necesari, sau măcar o parte importantă a lor. Banii se duc repede când construiți, astfel încât există un stres financiar. Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, ați muncit din greu și ați economisit de ani de zile pentru a putea construi o casă, ar trebui să aveți în vedere că mai de fiecare dată costurile finale vor depăși calculele făcute la început.

3) Angajați oamenii potriviți. Chiar nu pot sublinia acest lucru suficient. Mai ales dacă nu aveți nicio experiență anterioară. Aceasta este singura decizie cea mai importantă pe care o veți lua pentru că veți lucra atât de strâns cu constructorul / arhitectul dvs. pe întreaga durată a procesului, încât experiența dvs. va fi în mare măsură determinată de relația cu aceștia. Faceți-vă bine temele înainte de a lua decizia. Stați de vorbă cu mai multe firme sau echipe de constructori înainte de a vă decide cui încredințați lucrarea și căutați pe cineva cu care să rezonați.

4) Gândiți-vă la amplasarea utilităților de la băi și bucătărie apoi a mobilierului de la începutul fazei de proiectare. Indiferent dacă cumpărați un plan gata făcut sau aveți o idee personalizată despre felul în care trebuie să arate locuința dvs., este important să vă gândiți la felul în care va arăta totul la final, dacă există spațiu suficient pentru mobilierul pe care îl doriți și alte astfel de amănunte.

5) Gândiți-vă la detalii înainte de a începe să construiți. Acestea se referă la utilități. Cum aduceți apa în casa dvs, cum vă veți încălzi iarna, cum veți avea apă caldă mereu, cum trageți curentul electric, gazul, etc. Apa poate fi o problemă dacă terenul pe care construiți nu este aproape de o conductă magistrală sau secundară. În acest caz soluția va fi un hidrofor, dar ca să alegeți hidroforul potrivit trebuie să vă faceți unele calcule precum: câtă apă veți avea nevoie la băi, la bucătărie, la mașina de spălat, pentru udat grădina. Toate aceste valori se exprimă în litri pe minut și adunați totul ca să obțineți valoarea cantității de apă care vă este necesară. Ce presiune trebuie să aibă apa, ceea ce depinde și de felul casei - doar cu un nivel sau cu etaj. Iar dacă nu vă descurcați cu toate acestea, întrebați la comerciantul de hidrofoare și cu siguranță veți găsi tot sprijinul necesar.

6) Ascultați profesioniștii, pentru că în timpul construcției vor fi atât de multe lucruri pe care nu le cunoașteți și nu le înțelegeți încât va trebui să consultați oamenii în care aveți încredere. Arhitectul dvs., contractorul și proiectantul.

Acestea fiind spuse, cred că este importantă și intuiția. Acea voce interioară care știe ce vreți cu adevărat. Combinați toți acești factori și rezultatele vă vor surprinde.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












8 comentarii:

  1. Sunt foarte multe aspecte cu care te confrunti in momentul cand incepi sa construiesti o casa, am vazut si eu la cativa prieteni cu cate probleme se confrunta, mai ales cand vine vorba de apa, gaze, curent... E bine sa faci alegerile cele mai bune inca de la inceput, in privinta asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa fii extrem de atent si de hotarat atunci cand te hotarasti sa faci o casa. nu te poti arunca cu capul inainte fara a avea un plan bine pus la punct

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte multe detalii la care trebuie sa fi atent atunci cand construiesti o casa si eu una as apela la profesionisti ca sa nu am surprize neplacute mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi vrem sa incepem constructia casei anul acesta si stim la ce ne inhamam. Avem nevoie de bani suficienti si de restul ne ocupam usor, usor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfffui ce aventuri am avut la vremea construirii casei noastre!
    Cei mai importanți sunt oamenii: să fie de încredere, să fie bine pregătiți, profesioniști, fiecare pe domeniul lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pfff noi construim casa si trebuie sa spun ca cea mai mare dezamagire am avut-o cu echipele de muncitori. Neprofesionisti si care mai de care cereau sume cat mai exorbitante :( Acum am trecut la interioare si avem alte batai de cap...

    RăspundețiȘtergere
  7. Multi cred ca e floare la ureche sa construiesti o casa. Insa, de la muncitori neprofesionisti si delasatori, la lipsa de finante si timp, e destul de greu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi perfect daca as reusi sa-mi construiesc o casa de la 0. Nu este usor, dar la final ai o anumita satisfactie

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.