sâmbătă, 23 februarie 2019

Cum sa prelungesti viata bateriei tale auto

Cum sa prelungesti viata bateriei tale auto

Bateriile auto sunt o parte esențială a unui automobil. De la achiziționarea autovehiculului până la încărcarea telefonului, bateriile furnizează energia pe care vehiculul dvs. trebuie să o folosească. De aceea este atât de important să știți când să vă gândiți la o schimbare a acumulatorului, precum și la ce puteți face pentru a-i prelungi durata de viață. Când vine vorba de mașini, nu e nimic mai rău decât să fii blocat de o baterie descărcată. Toți am fost acolo la un moment dat în viața noastră, iar problema este adesea înrăutățită de faptul că la mașinile moderne există prea puține semne de avertizare.

Care este durata medie a bateriei auto

La fel ca orice baterie, și cele de mașină au o durată limitată de viață și în cele din urmă se vor termina. În medie, o baterie auto durează între 2 și 5 ani. Unul dintre factorii cei mai importanți care afectează durata bateriei este vremea. Un motor care rulează sub capotă produce deja un nivel ridicat de căldură. Dacă plecați la drum într-o zi de vară fierbinte, se poate produce o scurgere severă a acumulatorului, ceea ce poate duce la uzură crescută dacă nu luați măsuri de precauție în sezonul cald.
Tot pe timp de vară, în decurs de 24 de ore, pe vreme caldă, bateria va începe să se descarce. De aceea, durata medie a bateriei auto în regiunile calde sau unde verile sunt secetoase, este de aproximativ 2 ani și jumătate, comparativ cu aproape 4 ani și jumătate în regiunile mai reci. Deci, atunci când estimați cât va dura viața bateriei mașinii dvs., luați în considerare climatul în care veți conduce cel mai mult.

Dar indiferent de temperatura sub care conduceți, o atenție corespunzătoare în ce privește acumulatorul mașinii vă poate ajuta să îl mențineți în funcțiune mai mult timp. Viața bateriei depinde de mai mulți factori care variază în funcție de climatul cald sau rece, lungimea călătoriei și performanța circuitului de încărcare al mașinii.

Cum sa prelungesti viata bateriei tale auto

Cu toate acestea, dincolo de condițiile la care este supus automobilul dvs., aveți mai jos 7 sfaturi pe care le puteți lua în considerare pentru a prelungi durata de viață a bateriei mașinii dvs.

1. Limitați cursele scurte


Călătoriile pe distanțe scurte ale mașinii împiedică încărcarea completă a bateriei mașinii. Mențineți energia bateriei automobilului, conducând-o frecvent și pe distanțe mai lungi. Dacă nu vă folosiți de multe ori mașina, este recomandabil să investiți într-un încărcător portabil de mașină.

2. Țineți bateria strâns fixată


O baterie care nu este bine fixată poate produce vibrații, ceea ce crește deteriorarea internă și duce la scurtcircuit. Verificați în mod regulat terminalul acumulatorului, în special dacă conduceți frecvent pe drumuri accidentate, pentru a vă asigura că acesta este bine poziționat și poziționat corect în brațul de montare.

3. Opriți toate luminile când ați terminat de rulat


Dacă păstrați în mod accidental farurile și luminile de semnalizare ale mașinii, suprasolicitați bateria, așa că mai bine atașați pe tabloul de bord un autocolant care să vă amintească mereu să controlați mașina înainte de a ieși din ea, după ce ați ajuns la destinație.

4. Păstrați bateria auto curată


Cum sa prelungesti viata bateriei tale auto

Terminalele bateriei se corodează în timp, iar păstrarea lor curată de acumulare este o modalitate excelentă de a prelungi durata de viață a bateriei mașinii. Îndepărtați murdăria de pe terminale cu o periuță de dinți înmuiată într-un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Apoi, folosind un pulverizator cu apă rece, clătiți amestecul și continuați până la uscarea completă cu o cârpă curată.

5. Nu folosiți dispozitivele electronice când staționați


Opriți din funcționare radioul, casetofonul, DVD-playerul sau aparatul de aer condiționat atunci când motorul nu funcționează pentru a reduce uzura bateriei.

6. Verificați tensiunea bateriei


Durata de viață a bateriei va scădea dramatic cu cât este descărcată parțial sau complet, astfel verificarea tensiunii cu un voltmetru o dată pe lună este o modalitate excelentă de a prelungi viața bateriei. Un acumulator bun, complet încărcat cu acid ar trebui să aibă o tensiune de aproximativ 12,7 volți sau mai mare. Dacă tensiunea este sub 12,5 volți, se recomandă reîncărcarea bateriei cât mai curând posibil.

7. Nu lăsați mașina neutilizată mult timp


După cum probabil ați observat, este vital ca bateria să fie complet încărcată în permanență pentru a preveni deteriorarea. Indiferent de marcă, toate bateriile se vor descărca în mod natural chiar dacă nu funcționează. Acest lucru se întâmplă de la sine, la o viteză de aproximativ 1% pe zi la temperatura camerei. Este important să rețineți că dacă autovehiculul dvs. va fi neutilizat mai mult de o săptămână, ar fi recomandabil să conectați un încărcător pentru a menține acumulatorul într-o condiție superioară.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin











12 comentarii:

  1. un vecin de-al nostru a patit-o dupa ce a tinut toata iarna masina in garaj si a scos-o zilele trecute. A trebuit sa cumpere baterie noua, desi cea pe care o avea nu era foarte veche.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nepoata-mea - de a carei masina ma folosesc eu adesea - a cumparat o baterie noua si in 6 luni era terminata, s-a dus la magazin sa reclame...

      Ștergere
  2. Uneori asa ma bucut ca nu am masina, chiar ma depasesc chestiile astea si nici nu ma atrag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In regula, dar atunci de ce ai citit articolul si ai mai si comentat, daca e un subiect care nu te intereseaza? :o

      Ștergere
  3. Eu stiu doar ca bateriile trebuie schimbate la 5 ani si cam atat. De restul se ocupa iubitul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am masina de 4 ani și chiar am. Avut noroc ca nu am. Pățit sa se descarce bateria. Vad ca încă e în stare buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tata ar trebui sa citeasca articolul, mie nu mi plac masinile si nici nu ma pricep la ele, sunt practic paralela.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant! Chiar nu știam aceste chestiuni!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai, treaba cu luminile au patit-o recent niste prieteni. Au uitam masina peste noapte cu pozitiile aprinse, a doua zi, bateria era moarta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiam treaba cu cursele scurte... Pe bune ca scurteaza durata de viata a bateriei?! Hmmm... Am mai invatat ceva pe ziua de azi! 👌

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte utile informațiile. Nu știam ca bateria trebuie menținută curată și ca trebuie sa opresc toți consumatorii când stationez

    RăspundețiȘtergere
  10. Cateva dintre lucrurile mentionate de tine imi sutn cunoascute si am avut grija sa le respect dar recunosc ca mai am lucruri pe care abia le-am aflat.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.